Maduro får starkare stöd av folket efter Guaidos första misslyckade kuppförsök

1
88

Juan Guaidos kuppförsök har så här långt misslyckats. Mike Fox som rapporterar från gatorna i Caracas för The Real News berättar att en majoritet av Venezuelas folk sluter upp starkare bakom Maduro medan stödet för den USA-stödde Guaido tycks bli svagare.

Videokälla: The Calm After the Storm in Venezuela: Opposition and Government Measure Support in Streets – The Real News

Mike Fox rapporterar om den allmänna situationen som han uppfattar från fältet den 3 maj. Han berättar att den demokratiskt valde presidenten Nicolas Maduro låter Juan Guaido gå helt fri trots hans försök att störta Maduro.

Stuart Ramsay som rapporterar för brittiska Sky News från gatorna i Caracas samma dag (“Future of Venezuela unclear as Caracas heats up”) har ett annat upplägg. Han låter sitt reportage centrera runt hur en enskild kvinna dödades av Maduros säkerhetsstyrkor. Ramsay tar tydlig ställning emot Maduro, som porträtteras som en auktoritär ledare som vill ha kontroll.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | Bild: skärmdump från The Real News


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Erik
Erik
Gäst
6 maj 2019 kl 18:49

Juan Guaido lakejen som usa försöker tillsätta via olagliga metoder precis som i Irak, Libyen mfl länder