Mathias Cederholm får nätirritation av NewsVoice – Replik

115

REPLIK. Mathias Cederholm som ligger bakom Facebook-gruppen “Källkritik, fake news och faktagranskning” kämpar hårt för att ta livet av NewsVoice. Han är samtidigt komiskt omedveten om att det han säger sig bekämpa, som näthat och fejknyheter, är precis det han själv sprider. NewsVoice kommenterar Cederholms “ackumulerad nätirritation” på Facebook. 

Text: Torbjörn Sassersson | Reservation: Jag har replikerat denna typ av personer tidigare. Ursäkta om jag upprepar mig i mitt svar. Se tidigare repliker längst ner. | NewsVoice montage med privata foton på Mathias Cederholm och Torbjörn S. 

Låt oss börja med att ge Mathias Cederholm en chans att beskriva sin syn på NewsVoice med sina egna ord. Cederholm skriver att: “att NV och Sassersson varit ett återkommande ämne här i gruppen. Vi tackar för uppmärksamheten och är glada att vi väcker starka känslor.


Mathias Cederholm den 10 juli [2019] kl. 11:04 – Facebook: “Källkritik, fake news och faktagranskning”:

“Newsvoice/Torbjörn Sassersson fick tydligen nys om en kritisk kommentar här i vår grupp om NVs politiska tendenser, och publicerade en text om detta för ett tag sedan. Till saken hör att NV och Sassersson varit ett återkommande ämne här i gruppen, som exempel på en ganska tung aktör för spridande av konspirationsteorier, pseudovetenskap, vaccinskepsis, tvivelaktig alternativmedicin och liknande, samt initiativ som en omröstning om Årets förvillare (senast med SVT som enda nominerad), och en förledande imitation av det svenska Faktiskt-projektet samt artiklar mot satsningar på källkritik (!). Finns det något mer att säga om NewsVoice/Sassersson?

Newsvoice förefaller ha gått samma väg som flera andra liknande aktörer, och ha knutit allt starkare band till radikala och extrema nätverk på högerkanten. Jfr exempelvis Natural News utveckling i USA. Sassersson förnekar sådana tendenser hos sig själv i sin artikel, och han klagar f.ö. över att han inte får bli medlem i vår grupp. Men det är ju vad som publiceras, och hur det sprids, som är det avgörande.

Om vi kikar på vad NewsVoice faktiskt publicerar så är det tveklöst så att man som vi redan visat lyfter fram högst oseriöst material, ofta i form av debattartiklar, som kan tänkas appellera och “hundvissla” till alla möjliga problematiska kretsar och åskådningar, inte minst den extrema högern så som den har utvecklats under senare år.
Sista tiden har jag bl.a. ramlat över artiklar med konspirationsteorier om och utpekande av Soros som “statsfiende”, konspirationsteorier om sociala mediers “censur”, om den “dolda makteliten” och “behovet av kaos”, med försvar för Alex Jones o.dyl., om konspirationsteorin kring mordet på Seth Rich, kritik mot satsningarna mot antivaccinationspropaganda, återkommande hänvisningar till Strålskyddsstiftelsen och så vidare, och så vidare.

Man återpublicerar och refererar återkommande artiklar från bl.a. extrema Nya Dagbladet och Samhällsnytt, och ökända Gatestone Institute. Och det här är bara ett litet urval. En sökning på NewsVoice+vaccin ger väntat och mer omfattande resultat. Samma med NV+globalister, Bilderberg, och naturligtvis NewsVoice+klimat (klimatförnekande är återkommande, och man har även ett par artiklar med personliga påhopp på Greta Thunberg varav ett hämtat från Samhällsnytt). Kommentarsfälten är ett ämne för sig, för övrigt.

Vi kan också få en del indikationer på vem som faktiskt läser och uppskattar NewsVoice. Med verktyget Alexa (gratisversionen) kan man se hur läsare överlappar med andra sajter, och vilka sajter som gärna länkar till NV. Där finner vi aktörer som Nya Dagbladet, Katerina Magasin, Det goda samhället, Anthropocene, Vaken, Nordfront, Julia Caesar. Återkommande nyckelord för sökningar är bl.a. Lars Bern, och Valfusk 2018 (en märkvärdig kampanj och konspirationsteori vid valet 2018 som vi bevakade här i gruppen).

För att summera, NV är en sajt som systematiskt torgför djupt problematiskt innehåll, som uppenbarligen numera appellerar till mer extrema kretsar i landet. Men den är ju en tacksam om än totalt okritisk kartläggare och återgivare av pseudovetenskap, konspirationsteorier osv för den som vill ha sådant belyst.

Så, nu har jag fått ur mig en del ackumulerad nätirritation.”


NewsVoice kommentar till Mathias Cederholm

Vi delar Cederholms oro att NewsVoice (NV) fått en viss högervridning på grund av inflödet av debattartiklar till tidningen. NV har tidvis blivit något av en kanal för Moderaterna, men mer “extremt” än så har inte NewsVoice glidit. Vi har för övrigt redan vänstermänniskor som debatterar och vi tar gärna in fler vänstertexter.

Alla Cederholms försök att svartmåla NV verkar mest bero på hans personliga tendens att vilja sabotera vårt rykte. Vad som är tydligt är att Cederholm inte kan se skillnad på vad fristående debattörer har för råsikter och var NewsVoice som tidning står, eller jag som redaktör anser i olika frågor. Jag publicerar ofta debattartiklar vars budskap jag själv inte alls tror på eftersom NewsVoice inte handlar om mig som person.

Vi kan i övrigt meddela att alla försök att rekrytera mig till både högern och vänstern misslyckats. Jag håller på ett oberoende, men NV låter flera sidor än dessa två sidor komma till tals. När det gäller kommentarsfälten efter artiklarna försöker ett gäng “moderata rebeller” jaga bort vänstermänniskor och det var inte riktigt meningen.

Cederholms nätirritabilitet uttrycker sig även i en desperat politiskt korrekthet. Han slänger ur sig de så typiska invektiven som knappast är värda att ens bemöta. Han sveper med ord som pseudovetenskap, konspirationsteorier och vaccinskepsis etc. Någon bör berätta för honom att dessa begrepp blivit mycket tröttsamma att höra och att de allt mer saknar effekt. Frågan är idag: vem är det som kastar ut sig dessa fulord och varför?

Mathias Cederholm irriteras även av att NewsVoice publicerat bloggen Årets förvillares nomineringar och utmärkelser. I och med Cederholms drapa på Facebook ovan kvalificerar sig eventuellt Cederholm själv till en nominering, om någon så önskar. Det är ju folket som både nominerar och röstar fram en vinnare där.

Cederholm gillar inte heller vi startade Faktiskt.eu som utmanade mediaetablissemangets Faktiskt.se. Förmodligen ansåg Martin Jönsson som var initiativtagaren bakom Faktiskt.se och därtill utvecklingschef på DN att hans baby visste bäst vad som är sant och falskt. Vi höll helt enkelt inte med om det.

När Cederholm skriver om “konspirationsteorier om sociala mediers censur” och “behovet av kaos” undrar jag hur han får ihop kopplingen med NewsVoice. Jag antar att Mathias Cederholm syftar på Project Veritas avslöjande reportage om Google, Pinterest och andra sociala plattformar. När det gäller ett påstått behov av kaos hittar vi endast en debattartikel i NewsVoice där en fristående skribent diskuterar om kaos kan leda till en bättre samhällsordning.

Cederholm fortsätter med att bla ogilla den lågprofilerade nättidningen Nya Dagbladet, systemkritiska Samhällsnytt och Gatestoneinstitutet i New York. Det institutet kämpar mot religiöst våld och vill ha upprättelse för de kristna och judiska församlingarna i världen. Om herr Cederholm har problem med dessa aktörer bör han rimligen ta direktkontakt med dem. NewsVoice tar endast in relevanta debattartiklar för återpublicering, artiklar som speglar samtiden, och länkar endast till bra nyhetskällor, både kända och mer okända (för svenskar).

När det gäller debatten om klimatet försöker Cederholm använda det kognitivt dissociativa begreppet “klimatförnekelse” som om NV som tidning förnekar att det finns ett klimat. Vi kan meddela att det finns både klimat och klimatförändringar samt att detta ämnesområde faktiskt förtjänar den breda vetenskapliga belysning som Cederholm tydligen inte vill ha.

Cederholm gör sedan ett selektivt urval av olika sajter som länkar till NewsVoice, men utlämnar 1000-tals andra sajter som också länkat till oss sedan 2011 när NewsVoice startade. Vi varken kan, vill eller bör försöka påverka vilka som länkar till NewsVoice.

Slutligen, NewsVoice är blott en tidning bland många små och stora tidningar med nätupplaga. Vi hoppas att läsarna finner vårt innehåll intressant och att våra debattartiklar provocerar till eftertanke och ett djupare sökande efter fakta. Vi ska inte vara politiskt korrekta. Vi är varken höger eller vänster. Själva idén med NewsVoice är att inte följa någon annans åsiktskorridor.

Mathias Cederholm håller precis som undertecknad fördrag om källkritik, fake news och näthat, men vi har olika utgångspunkter. Cederholm är en person som vill stå på etablissemangets sida medan NewsVoice har en fri position att undersöka makten. Cederholm vill förmodligen helst stänga ner NewsVoice, men jag vill inte stänga av Cederholm. Jag vill bara replikera hans emotionella entusiasm i NewsVoice.

Text: Torbjörn Sassersson, grundare och redaktör för NewsVoice

Relaterat

  • Facebook: “Källkritik, fake news och faktagranskning” om NewsVoice [sparad på Web Archive]
  • Mathias Cederholm på AleFonti
  • Wikipedia: “Näthat är ett samlingsbegrepp för hot, trakasserier, kränkningar, förolämpningar eller nätmobbning mot en individ, eller hets mot folkgrupp (engelska hate speech), som sker över internet”.
  • Janmyrdalsallskapet.se: “Mathias Cederholm är utbildare i MIK (medie- och informationskunnighet) och digital källkritik vid Alle Fonti. Han administrerar Facebookgruppen “Källkritik, fake news och faktagranskning” som är ett forum för nämnda frågeställningar.
    Han bistår för närvarande också kommittén “Nationell satsning på medie- och informationskunnighet och det demokratiska samtalet” med en inventering av MIK-resurser i landet. Kommittén inrättades av regeringen i oktober 2018.”

Tidigare repliker

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
115 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
En annan
En annan
Gäst
24 juli 2019 kl 19:24

Hahaha, tack ändå Torbjörn, stark att övervaka bloggens kommentarer, men övriga kan hoppa in hos MiT, Toklandet, där vilar inga döda hundar särdeles länge, tvärtom, lyckas Matthias prestera en ny kalkon av format kan en hel rant handla om honom.

Mats Sederholm
24 juli 2019 kl 18:57

Första citatet var rätt, din förlängda version ändrar inte meningen. Barnsligt.

Vad gäller det andra med min bok så har du rätt i att du inte ljög men du citerar och sprider bl.a. lögnen som “spot on” den 11/7 21.29

Jan Norberg
24 juli 2019 kl 17:50

@ Mats Sederholm 24 July, 2019 at 15:17
@ Mats Sederholm 24 July, 2019 at 16:54

Mats, om du nu skall citera mig så kanske du kan bemöda dig att citera korrekt.

“2,99 % och 3,44 % egentligen är så mycket mer än en semantisk skillnad”

Korrekt: “nu är dock frågan om skillnaden mellan 2,99 % och 3,44 % egentligen är så mycket mer än en semantisk skillnad”

Nu kommer den stora frågan, ber du om ursäkt för detta lilla men ändå så betydelsefulla fel??

Du är slarvig Mats, och det är i detaljerna man ser hur du handskas med fakta.

När det så gäller påståendet om att jag tidigare hävdat att Du köpt reklamplats för din bok så vore det nog på sin plats att Du styrker detta med källa för din anklagelseakt.

Jag är 100 % säker på att det INTE var jag som hävdade detta, men så går det när man som Du skriver i affekterat tillstånd. Du raljerar om min förmåga att hantera fakta, har du tittat dig i spegeln Mats??

Vi får väl om du kan göra dig gällande på Newsvoice, här kan du inte räkna med att få stå oemotsagd. Jag säger som Savalle, du är välkommen!!

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
24 juli 2019 kl 17:48

P.S Mathias Cederholm var alltför ointessant. D.S.

Jan Norberg
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
24 juli 2019 kl 19:16

Torbjörn, som artikelförfattare är det väl enligt ny praxis du som avgör om du vill ha kommentarsfältet stängt.

Mathias Cederholm har sannolikt skickat fram en annan, läs Mats Sederholm, ur det nätverk som sitter och smider planer hur de skall kunna svartmåla och till slut sänka Newsvoice. Det var ju så artikeln kom till om jag förstod det rätt.

Du måste nog välja dina vänner Torbjörn, med såna “vänner” som Mats Sederholm behöver du inga ovänner.

Lojalitet är ett honnörsbegrepp i min värld, att då kalla artiklar i Newsvoice för kommersiellt stinkande bajskorvar med anklagelser om att du bara skriver för att tjäna pengar bör stämma till eftertanke. Man kan helt enkelt inte vara alla till lags.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Jan Norberg
24 juli 2019 kl 19:39

En sista replik från mig på den här tråden som är på väg att stängas.

Jan, jag förstår dig.

Jag bosatte mig på landet för rätt många år sedan.
Det har tagit lång tid för mig att vänja mig vid sådant som jag inte hade vant mig vid tidigare.

Råttor, myror, bromsar…

Nu har jag en väldigt mycket mer avspänd inställning till detta.

När en broms snurrar i luften omkring mig tar jag det helt lugnt. jag brukar ha en gammal tennisracket med mig, när jag går ut i skogen. Jag brukar mota bort bromsen genom att väldigt lugnt föra racketen omkring mig. Den ger i regel upp efter ett tag när den märker att det är inte är så lätt att komma åt mitt blod.

Och skulle det vara en ovanligt ettrig broms slår jag snabbt med racketen oväntat – eller så stannar jag och väntar helt stilla tills den satt sig på mig, och då klappar jag till.

Mats Sederholm är “a pain in the ass” för Newsvoice.

Men vi kan låta honom surra runt här, utan att bry oss särskilt mycket.

Han visar tydligt för alla att han bara är en liten broms.

Jan Norberg
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
24 juli 2019 kl 20:15

Det är ju Du som ÄR författare av denna artikel, dvs beslutet är ditt.

Huruvida MS har lämnat högstadiet förefaller osäkert, använder man bajskorv som uttryck för sin affektion hade MS hamnat i hjälpklass som det hette på den tid jag gick i skolan.

Men i socialismens skola uppmuntrar man elever att inte stiga ur sandlådan, inte ens om MS så fick professionell hjälp så skulle han överväga att uppträda vuxet.

Han har en lång väg att vandra innan han nås av det öppna sinnelag som krävs för att kunna göra sig gällande här på Newsvoice.

Mats Sederholm
Reply to  Jan Norberg
24 juli 2019 kl 21:13

Janne är sur idag. Vad är det du vill säga? Tror ingen fattar det?
Som sagt, fortsätt träna och du kanske når upp till mina dokumenterat proffsiga artiklar en dag.
På NV har jag redan skrivit i många år.
Du hänger som vanligt inte med.

Savalle
Savalle
Gäst
24 juli 2019 kl 17:36

@ Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet 24 July, 2019 at 16:56

Martin, du undrar: “Förstår du tyska…”

Det finns ett uttryck på tyska som är alltför starkt och slagkraftigt för att kunna översättas:

BIST DU SO DÄMLICH ODER TUST DU NUR SO?

Här tycker jag att du ska lyssna mycket uppmärksamt, om du nu förstår engelska!!!

Ekonomiprofessor Antony Sutton granskade ekonomiska transaktioner som finansierade ryska revolutionen:

https://www.youtube.com/watch?v=J3nDbJooPu0

(Antony C. Sutton: NWO Wall Street financed Nazis 1920s+30s & Communist Russian Revolution 1917)

Mats Sederholm
24 juli 2019 kl 16:54

OCH
När du i annan tråd skrev att jag köpt reklamplats för en bok så var detta lögn.
Du är bevisligen oärlig och slarvig Jan men vill framstå som seriös.
Det är därför du aldrig kommer komma vidare annat än med kraftord hetsa upp mobben.

Att jag inte är populär här vet vi inte. De flesta kommenterar inte. Åter igen krackelerar din logik.
Och även om jag inte skulle vara populär så beror det på att jag stör ordningen och utmanar AK drevet.
Vilket är mitt syfte.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Mats Sederholm
24 juli 2019 kl 17:03

Jag tycker att det är jättebra att du är här, Mats.

Mats Sederholm
24 juli 2019 kl 15:17

“2,99 % och 3,44 % egentligen är så mycket mer än en semantisk skillnad”

Det ena innebär en plats i parlamentet, det andra inte. Parlament är en plats där man har rätt att utöva sin politiska makt. Läs gärna på om demokrati med mera.

“du skriver positivt för socialismens allmänna spridning”
Ja speciellt I DN och GP. De är liberala. Kolla gärna upp vad det innebär också.

Mycket att plugga på?
You can do it

Jan Norberg
24 juli 2019 kl 14:56

@ Mats Sederholm 24 July, 2019 at 13:05

Mats, när jag har fel så erkänner jag det utan omsvep, de 2,99 % som jag refererar till är valresultatet i EU-valet. Dvs inget mandat i EU parlamentet.

https://valresultat.eu/nationella-resultat/grekland/2019-2024/

Jag ber oförbehållsamt om ursäkt för mitt misstag, nu är dock frågan om skillnaden mellan 2,99 % och 3,44 % egentligen är så mycket mer än en semantisk skillnad. När ser man dig be om ursäkt för ett mycket litet fel??

Ditt sista stycke är endast ett utslag av din egen osäkerhet, skrivkurs är en sak. Att inte ha tillgodogjort sig de mest elementära skrivfärdigheterna i skolan är något som ingen skrivkurs i världen kan hjälpa dig min stackare, och det syns på sitt sätt att skriva. Särskilt när du är i affekt!

Dina artiklar i svensk dagspress, läs Aftonhoran, får du ju publicerade därför att du skriver positivt för socialismens allmänna spridning.

Du tycks inte ha så mycket stöd här på Newsvoice, undrar vad det beror på??

Mats Sederholm
24 juli 2019 kl 13:05

Den intellektuella giganten stavade fel, charmigt eller hur? Som OS-guldmedaljören i 110 m häck som snubbla på tröskeln hemma. Märkligt. Lite asbergervarning Jan, kolla upp det där!

“Högern i Grekland.” Som vanligt röstar man på ömsom vänster och ömsom höger eftersom det inte inte finns några alternativ… förrän NU. DiEM25 tog sig in i parlamentet med 3.44%.Inte dina 2.99
Men jag tror att alla här vet att fakta inte är din starka sida.

Repatriering!
Jan har gått på skrivkurs. Fortsätt, om du lägger manken till så ses vi i dagspressen om 100 år. Men, det kommer krävas mer än Öysteins ryggdunkar.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Mats Sederholm
24 juli 2019 kl 14:13

Lycka till Mats, du kan behöva det!

Glöm inte att vårda din egen tynande blog.

Jan Norberg
24 juli 2019 kl 08:06

@ Mats Sederholm 24 July, 2019 at 04:00
Nån som förstod nått av föregående post?

Jan N: Den intellektuelle giganten MS med faiblesse för Grekland kanske skulle ha deltagit mer aktivt i småskolans svenskundervisning och då särskilt den delen där man grammatiskt lär sig meningsbyggnad, eller vad sägs om följande ur MS senaste inlägg:

“Ja för er som fortfarande vill säga från till bank och finans invandringen och inte gå i ledband”

Hur kan MS vilja åka till Grekland där ju “högerkrafterna” tagit makten och där DiEM25 lyckades skrapa ihop hela 2,99 % av rösterna i det senaste valet??

Det är väl ändå alldeles klart att den grekiska väljarkåren inte vet sitt eget bästa som röstar så fel, eller hur Mats S??

BTW Mats, du kommer att märka hur mycket mindre du får för dina svenska pengar när du kommer utanför den svenska kommunistborgen, och glöm för all del inte ta med huvudbonad för i Grekland kan det bli riktigt varmt. Vi vill ju inte att du skall få värmeslag så att läsekretsen här hos NV förlorar möjligheten att få ta del av alla dina välformulerade inlägg.

Värmen i Portugal tar på krafterna.:-)

“Extremsocialist”, “kommunist”… några variationer till kommer NV:s nya intellektuella ledarskribent säkert på.

Han är i alla fall ett föredöme då han valt att lämna Sverige. Något de flesta osvenska kommentatörerna här borde inspireras av.

Jan N: Härligt att höra Mats S, dvs du förespråkar att alla “osvenska” skall flytta ut ur Sverige, då kanske vi kan hoppas att du är med och arrangerar repatriering av samtliga som är “osvenska”. Ingen nämnd, ingen glömd.

Kanske grekerna är intresserade att ta emot dessa “osvenska flyktingar”?? Det blir kanske ett kärt återseende för många “osvenska” att komma tillbaka till landet där de steg i land för några år sedan.

Mats Sederholm
24 juli 2019 kl 07:08

Är på väg till Grekland. Jag rekommenderar alla att kolla upp greken yanis varoufakis och rörelsen DiEM25.
Ja för er som fortfarande vill säga från till bank och finans invandringen och inte gå i ledband

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Mats Sederholm
24 juli 2019 kl 17:24

Tack för ditt stöd Mats. Greker är trevliga, men alla ska man inte lita på per automatik. Varoufakis parti DiEM25 har jag kritiserat här: https://peacecompassionunderstanding.wordpress.com/2019/03/10/critique-yanis-varoufakis-stop-the-ophobic-words-and-offer-the-people-a-smorgasbord-of-left-wing-parties/

Käftande om meningslösheter och olika lögner som DN hittat på, såväl som EU-vurmare från den s.k. “vänstern” och DiEM25, är inte konstruktivt. Det löser inte de verkliga problem som barnen och framtidens generationer sannolikt kommer få om vi inte skärper oss. Barnen behöver vetenskaplighet och långsiktighet, INTE käbbel! – Häng med!

Mats Sederholm
24 juli 2019 kl 06:59

Redaktören
Jag menade “redaktionen” i min förra post kanske är bäst att säga. Alltså, alfa-hannarna som just nu sätter sin prägel på NV

Mats Sederholm
24 juli 2019 kl 06:44

Varierat Öystein!
Tillhör du också redaktionen?
Dags för dig att dra också.
Varför inte hänga på nån veranda på solkusten kanske och snacka skit om Sverige och ta en cerveza.

Jan Norberg
23 juli 2019 kl 22:56

@ mats sederholm 23 July, 2019 at 22:15

Vänstertrollen läser i alla fall, trots att de säger sig vara “objektiva” så faller förklädnaden platt till marken när de blir upprörda över sina meningsmotståndares inlägg.

Det påminner om min barndom när vi killar fysiskt skulle göra upp, om du hämtar brorsan så hämtar jag mina två kompisar …..

En enkel googling ger vid handen att Ekis, bla, bla, bla endast är en extremvänster feminist vilken enligt Mats Sederholm och Martin G är en av landets ledande journalister. Jo jag tackar ……

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Jan Norberg
23 juli 2019 kl 23:33

Extremvänster feminister kommer bäst till sin rätt när de skanderar i grupp.

Ekis är kanske en suverän sopran i denna hög av skorrande, snubblande snubbar…?

Mats Sederholm
Reply to  Jan Norberg
24 juli 2019 kl 04:00

Nån som förstod nått av föregående post?

Värmen i Portugal tar på krafterna.:-)

“Extremsocialist”, “kommunist”… några variationer till kommer NV:s nya intellektuella ledarskribent säkert på.

Han är i alla fall ett föredöme då han valt att lämna Sverige. Något de flesta osvenska kommentatörerna här borde inspireras av.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Jan Norberg
24 juli 2019 kl 05:53

Ha-ha-ha, ja de är komiska Mats och Martin!

Jan Norberg
23 juli 2019 kl 22:08

@ Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet 23 July, 2019 at 21:14

Du har av för mig okänd anledning fått för dig att jag och Öystein är två betalda män från vad du kallar bankmaffian. Var får du det ifrån??

Du sällar dig därmed till skaran av hysteriska konspirationsteoretiker på den yttersta vänsterkanten som på allvar ser betalda drängar överallt som dina politiska motståndare. Har du blivit helt vansinnig ???

Jag kan bara tala för mig själv, jag behöver inte pengarna min bäste kommunist!!

Jag struntar väl fullständigt i vad en annan kommunist kompis till dig har för uppfattning i den frågan.

Om någon är “rektalpenetrerande propaganda”, är det allt dukan komma upp med vad avser fakta i detta fall??

Hädanefter kommer jag att ta bort dig från min lista av debattörer jag bemöter med silkeshandskar.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Jan Norberg
23 juli 2019 kl 22:43

Ja, denne “vetenskaplige” Martin – som är kommunist, eugeniker, fabian (kanske till och med?) och stor förärare av Georgia Guidestones – är visserligen en skicklig och vitsig debattör, som väcker en hel del sympati vid ett mera ytligt betraktande – en politisk kameleont som även jag ibland inte riktigt kunnat undgå att fascineras av med alla de skiftande färgerna…

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Savalle
24 juli 2019 kl 11:15

Hur många har kunskap om FABIANERNA – organisationen som styr hela kommunist / socialist-träsket?

Ulvarna i fårakläder:

“Wolf in Sheep’s Clothing, the original coat of arms”

https://en.wikipedia.org/wiki/Fabian_Society

Här skriver Peter Krabbe om denna hemliga organisation, som verkar utifrån
London School of Economics (LSE):

https://peterkrabbe.wordpress.com/2016/10/01/fabianismen-del-1-under-skoldpaddans-skal-gommer-sig-labour-ovanpa-rider-rothschild/

[länkar raderade, det finns redan en länk till del 1]

Christer Nilsson
23 juli 2019 kl 11:15

Det är bara att hylla Torbjörn och hans skapelse NewsVoice
som kännetecknas av ett öppet samtalsklimat, fritt tänkande,
bred åsiktsfrihet, många bra skribenter med goda kunskaper,
verv och debattlust.
Här får – och kan – många skribenter komma till sin rätt.
Bättre kan man knappast önska sig.

Jag uppskattar också bland många andra Öystein Rönnes
dråpliga och träffsäkra kommentarer tillsammans med
Jan Norbergs eleganta, turnerande debattstil och vassa argumentation.
Han har mycket att lära oss andra i det hänseendet. Tack båda!

Jan Norberg
Reply to  Christer Nilsson
23 juli 2019 kl 11:48

Hej Christer och tack för uppmuntran, den värmer och motiverar till fortsättning.

Jag är ju liksom du och Öystein en aning äldre än många andra och det tror jag är skillnaden mellan oss något mer “vuxna” jämfört med de yngre förmågorna vilka verkar dominera debatten.

Vi äldre har referensupplevelser med retrospektiv till en tid då inte pk fanns som begrepp, något dagens yngre inte riktigt begriper.

Jag har även funderat lite över hur det kunnat gå så illa med samhällsutvecklingen i allmänhet och då med betoning på varför denna åldersrelaterade skillnad egentligen uppstått.

Vi måste vara medvetna om att det faktiskt är vår generation som uppfostrad det yngre gardet, eller ska jag drista mig till och säga att vår generation partiellt avstått från att uppfostra våra avkommor?

Vår generation, uppväxta i skuggan av 68-rörelsen, verkar nu istället så besvikna över att revolutionen, den man stred så hårt för att införa, istället några årtionden senare innebar en massinvasion av människor från tredje världen utan några som helst romantiska föreställningar om arbetarklassens kamp mot de så förhatliga “borgarna” blev resultatet.

68-orna verkar nu mest vilja begränsa yttrandefriheten ytterligare och ljuger därför inför sina egna tillkortakommanden som revolutionärer och ansluter sig till den pk-doktrin som de varit med om att etablera. Ta bara Robert Aschberg och hans bror som exempel.

En titt i NV:s arkiv visar att jag redan har skrivit om detta tidigare, håll tillgodo.

https://newsvoice.se/2018/08/1968-revolt-etablissemanget-revolution/

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Christer Nilsson
23 juli 2019 kl 15:54

Man tackar och bockar för de orden Christer. Jag får säga detsamma om dig! Dina artiklar håller mycket hög kvalitet och har alltid ett synnerligen intressant analytiskt innehåll.

Jag stämmer också in i kören som hyllar Torbjörn. Ett unikum i svensk mediavärld skulle jag säga. Den mannen har verkligen inte sålt sin själ!

Jag har själv sedan 8 månader gått i pension. Är 62 idag, så jag pensionerade mig i förtid. Historien bakom kan ni läsa här:

https://newsvoice.se/2018/09/fri-debatt-medvetenhet/

Det går ingen nöd på mig, och jag kan säga att det känns alldeles underbart att kunna uttrycka sig helt fritt utan att behöva oroa sig för diverse fascistiska konsekvenser.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Öystein Rönne
23 juli 2019 kl 17:53

Tja. Kanske du är säker, men börjar du snacka och tycka så här: https://www.islam-radio.net/islam/svenska/fildok/filer/tutti/rabani-rakt.htm …eller så här… https://crystalklart.wordpress.com/2017/09/20/exzpo%F0%9F%A4%A1/ …så kanske du kommer dö i plötslig hjärtinfarkt… 🙂 …så du kommer nog hålla dig i ditt lilla invanda åsiktsfack Öystein. Det är jag helt övertygad om.

Jan Norberg
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
23 juli 2019 kl 20:53

Innebär din kommentar en förtäckt önskan att Öystein skall dö i en hastig hjärtattack??

Du närmar dig gränsen för vad som är åtalbart!!!

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Jan Norberg
23 juli 2019 kl 21:14

Nej, Jan, jag påpekar enbart faktum. Öystein och du själv kommer inte gå rakt på bankmafian, likt Rabani. Jag tror ni är för fega för det.

Ni skulle även kunna vara en del av bankmaffians agenda som är konfliktskapande och osanning. Bankmaffian lever nämligen på konflikt och osanning.

George Carlin uttrycker det hela bra i “The american dream” och ni är en del av den rektalpenetrerande propagandan, anser jag.

Ni är, som Ekis Ekman uttryckrte saken, Krösus fixaresorkar, anser jag. Ni har nästan inget eller mycket lite för det, anser hon, och jag tror hon har rätt.

Den kapitalism som ni vurmar för är samma slags kapitalism som kommer leda till den monopolkapitalism som kommer äta upp er, precis såsom större bläckfiskar äter mindre bläckfiskar.

Bli inte förvånade om alla era besparingar plötsligt blir luft i nästa stora kris eller världskrig som monopolkapitalet planerar!

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
23 juli 2019 kl 22:07

Du milda tider!

Du förnekar dig inte, Martin…

Här kan du lyssna på en intressant tillbakablick, i SWEBBTV, på dina bolsjevik-idoler och maoister.

https://www.youtube.com/watch?v=zrtV7ZRSFSs

(Lördagsintervju 56 del 1 – prof. em. Arnstberg om hur ledarna kunde vara så grymma.

Kommunismen – de super-rikas ideologi för att förslava människomassorna.

Minst 100 000 000 mördade människor av kommunisterna i Sovjet och Kina, säger professor
Arnstberg.

“When will they ever learn?”

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Savalle
24 juli 2019 kl 16:56

Extremhögerns och globalisthögerns version av Stalin är söt, men sannolikt inte sann. Det förstår du givetvis själv.

Stalinism är givetvis vad girigbukar fruktar allra mest, således deras största hatobjekt. Ett folk i enhet, inga previlegier.

Förstår du tyska eller ryska så ska du se den här: “Stalins Kampf gegen Angelsachsen und Globalisten – Andrej Fursov (2013)”

mats sederholm
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
23 juli 2019 kl 22:15

Det är ingen idé Martin.
Allt till höger om SD är extremsocialister för de flesta här.
De älskar dessutom öppna gränser och vill ge “asyl” till allt som har med banker, finansmarknader eller annat internationellt och statslöst tjuveri.
Det ingår i AK(Alternativt Korrekt) transen.
Man vill bli hunsad, utnyttjad och fråntagen sin mänskliga rätt. Man ger upp och hamnar i bitterhet, hat och utanförskap. Alla undersökningar och fakta styrker de här sammanhanget. NV ger dem härbärge.

Ekis Ekman är för övrigt en av våra bästa journalister.

mats sederholm
Reply to  mats sederholm
23 juli 2019 kl 22:21

Rättelse
“Allt till VÄNSTER om SD är extremsocialister för de flesta här.”
När Karl-Bertil Jonsson visas på Julafton så skrattar alla åt “till dem som tror att alla som frivilligt gav bort någonting är kommunister.” medan man är inte förstår skämtet.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  mats sederholm
23 juli 2019 kl 22:50

Mats, du briljerar verkligen med höger och vänster här…!

Vad bra att det inte finns fler variabler att hålla reda på…!

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  mats sederholm
23 juli 2019 kl 22:54

Tunga artilleriet snavade lite?

Räddningsaktion för att bärga havererad kommunist-kollega?

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
24 juli 2019 kl 09:41

Fega? Bah, den dag jag hittar ett bra verktyg kommer jag garanterat att attakera bankerna.

Du har säkert läst mina hitills här på NV över 20 publicerade artiklar, var där finner du stöd för att påstå att jag skulle vara feg?

Allvarligt talat Martin, detta var lite väl simpelt!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
24 juli 2019 kl 05:50

Tack.
Jag förstår, du gillade inte att jag fick kredit av Christer.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
23 juli 2019 kl 23:52

Jag instämmer helt med Christer: “Öystein Rönnes
dråpliga och träffsäkra kommentarer” – mitt i prick!

Jan och Öystein, ni är sanna kämpar i vår så enormt viktiga kamp, som är så mycket viktigare än de allra, allra flesta förstår.

Jan Norberg
23 juli 2019 kl 10:03

Torbjörn, vi är båda tankebrottslingar i mångas ögon och måste därför enligt den sedvanliga pk-logiken förföljas, smutsas ned och förgöras med alla medel tillåtna. Så ser det ju faktiskt ut i Sverige av idag.

Vad jag försöker uppnå är att vi alla tar ett steg in i banan samtidigt som vi börjar tala klarspråk och verkligen säger vad vi tycker i olika frågor.

Några tycker att jag för en debatt som inte överensstämmer med vad de anser vara outtalade villkor för debatten. Det skiter jag högaktningsfullt i!!

Jag har funderat länge på vad som upprör mina meningsmotståndare mest och beslutat mig för agera därefter. Dvs den polarisering av debatten som jag envist torgfört på senare tid är ett, så långt jag känner till själv, för svenskt debattklimat ganska nytt grepp.

Reaktionerna har därför inte heller låtit vänta på sig, nu mobiliserar meningsmotståndare för att kunna tysta både mig och Newsvoice med sina sedvanliga metoder. Jag säger välkommen till alla dessa pk-ister!!

Jag ställer upp i alla sammanhang där man vill debattera, tyvärr klarar dessa subversiva krafter inte av att debattera utan åsiktsbegränsningar. Beklagligt!!

Lite skämtsamt så kanske jag snart delar Julian Assange öde, dvs jag får en svensk åklagare på ryggen med krav på att bli utlämnad till Sverige. Vem vet vad Näthatsgranskaren och andra krafter kan ställa till med.

Skulle detta mot förmodan inträffa så kan jag garantera att Newsvoice kommer att få exklusiv rätt till full insyn och NV skulle på så sätt verkligen kunna bli ett forum för hur svenska samhällssystemet även förföljer medborgare vilka har flytt vansinnet som pågår i Sverige.

Du är en starkt lysande fyrbåk i det svenska mediala medeltidsmörkret, stay that way and keep up the good work!!!

Savall
Savall
Gäst
Reply to  Jan Norberg
23 juli 2019 kl 17:36

En för alla, alla för en. Vi ska ställa upp för varandra om förföljelsen eskalerar.

Och redan nu behöver vi förenas i ett engagemang för att förhindra justitiemord på David Noakes och Susanne Johansson och se till att Erik Enby får upprättelse samt verka för att deras metoder för att uppnå hälsa och befrias från sjukdomar blir tillgängliga för alla.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
23 juli 2019 kl 10:20

Du är en av Sveriges allra största hjältar, Torbjörn!

Du samlar oss frihetskämpar och tillsammans svingar vi sanningens svärd.
Du, Torbjörn är vår härförare och Jan är en modig general som får fotfolket att ge allt vad de kan.

Och vi når fler och fler. Ännu vågar inte många riskera sin anställning, sin trygghet, sin karriär – men när pendeln har vänt kommer vågen att skölja över de korrupta och fördärvliga.

Människor kommer allt snabbare till insikt. Öppenheten är stor i människoskarorna för att lyssna på sanningen.

Potemkinkulissen har spruckit!

Ulf ClaréusD
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
23 juli 2019 kl 13:01

Herr redaktören, i mångt och mycket håller jag med dig, men likväl vågar du inte släppa fram vissa
s k “känsliga” ämnen, utan att ha varit framme med saxen. Det är herr redaktören absolut inte ensam om. Kan nämna att jag är totalportad från flera siter enbart p g a detta. Först var det SvD, där det mesta jag skrev togs bort, men till sist tog SvD bort sig själva, våren 2015 tror jag mig minnas det var, när kommentarsfältet försvann, mest för att slippa mig (intalar jag mig själv, i a f). Danska Snapphanen portade mig, till min förvåning, då jag alltid uppfattat danskarna vara ett liberalt folk. Varjager stryker mig oftast och på Avpixlat blev jag helportad då jag betraktade SD som alltför sionistiska. Den förträffliga Bernska bloggen överlevde jag under något år, innan den liberale, f d folkpartisten portade mig på livstid, såsom varande, “mot bättre vetande”, en förintelseförnekare, något som ju absolut inte är förbjudet/olagligt här i Sverige, fast många tycks tro det.

[Resten av texten är raderad eftersom den är off-topic]

Erik Forsman
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
23 juli 2019 kl 17:36

Jag vet Torbjörn, det är inte klokt. Jag stöder verkligen din verksamhet och det gläder mig i hjärtat att du tycks klara dig så pass bra du gör, då du är värd all framgång, inte på grund enbart för NW, utan att du är en bra person.

Lars-Erik Eriksson
Lars-Erik Eriksson
Gäst
23 juli 2019 kl 09:09

Är ny läsare av NV; wow, vilka friska fläktar i den annars så unkna svenska mediesfären (läs MSM). Här finns tydligen utrymme för åsikter åt båda hållen, förutom extrempunkterna. Här finns tydligen inget skydd bakom pk-bunkrar, alla åsikter får höras, även från de som inte tillhör makteliten. Jag hoppas att ansvarige utgivaren orkar fortsätta med NV !

Jan Norberg
23 juli 2019 kl 07:20

@ per 23 July, 2019 at 00:49 Goooood Moooorning Per Melin!!! Ligger du kvar i sängen ännu och drar dig på skattebetalarnas bekostnad då andra med ansvar för sin egen och familjens försörjning stiger upp och går till jobbet??? Jag bara skojade Per !!!! Låt mig först få konstatera att vi båda nu är på väg att hamna off topic men what the f-ck, vi kör. Jag tog mig tiden att läsa igenom den artikel av Mike Adams som du refade till och kan konstatera att Du endera måste förbättra dina engelska språkkunskaper eller din generella läsförståelse. Mike Adams är ju en kille som tagit bladet från munnen och tagit öppen politisk ställning mot pk-etablissemanget och the Tech Tyranny, att han dessutom är en vass vaccinationsmotståndare gör dig sannolikt frustrerad då han numera har han kommit ut ur tystnadens garderob och landat som en fan av Donald Trump. Då det gäller just den här artikeln så måste man läsa hela artikeln och sätta de inledande uttalanden han gör om utomjordisk existens i sitt sammanhang, Mike Adams är något för dig så främmande som en konservativ patriot vilken bedriver affärsverksamhet i hälsokostbranschen. Som sådan måste han i stenhård konkurrens locka många olika kategorier anhängare, dessa blir naturligtvis så småningom hans kunder (om de inte redan är det). Sån är den kommersiella verklighet han har att leva i, till skillnad från dig Per (stig upp ur sängen nu!!). Du har ju tidigare haft Mike Adams som en av dina husgudar, men nu när han kommit ut ur garderoben och visat sig som den fan av Trump, som han också är, så klarar Du inte av skilja på hans politiska hemvist och den syn på tex vaccination som du tidigare delade med honom. Det tycks omöjligt för alla vänsterdårar och inse att man faktiskt kan dela syn betr olika sakfrågor men ändå ha olika politisk uppfattning. Inget konstigt med det Per!! Betr Mike Adams snack om utomjordiska existenser skall man samtidigt veta att det i USA just nu pågår en intensiv debatt om Area 51 (där jag för övrigt har varit) och i USA gäller det att höras och synas i debatten, möjligen är det därför som han inleder med detta för mig personligen något udda statement. Hans artikel i övrigt är ju inget annat än en marknadsföringsinsats för det seminarium han skall arrangera, du måste definitivt öka din samlade läsförståelse Per. Skaffa… Read more »

Jan Norberg
Reply to  Jan Norberg
23 juli 2019 kl 10:46

Har du klivit upp nu?? Varför vaknar du på “fel sida”??

Var är dina argument Per??

En annan
En annan
Gäst
23 juli 2019 kl 00:11

Men om man nu inte gillar NV, varför hetsa upp sig på den siten, finns en uppsjö siter man borde få krupp på om man nu vill det, som Alla fjantiga s.k. influencers som vill ha smisk av makten för att dom flyger kors och tvärs över klotet, bara sådär, dubbeltänk så man spyr. En vän som är inbiten sosse, beklagade sig över att jag kritiserade Morgan J, om hans förslag att strypa yttrandefriheten: -Måste du alltid prata om det dåliga. Svarade -måste man besiktiga bilen…tystnad.
Sverige som vi känner det håller på att omdanas till något helt annat, kanske Mathias vet något som inte vi vet, en sak är dock klar; ge inte mer skattepengar till missbrukarna i regeringen, mer godhetsknark gör alla i detta land både fattiga och olyckliga, djupt och länge.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  En annan
23 juli 2019 kl 08:36

Ha-ha, den om bilen var träffsäker! Den ska jag lägga på minnet! Bra skrivet i övrigt också.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  En annan
24 juli 2019 kl 10:57

Bra replik att lägga på minnet när “godhetens” hycklare och massmördare sätter igång.

Jan Norberg
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
22 juli 2019 kl 23:22

Tja, välj själva!!

Jag är inte och har aldrig varit skeptisk mot främlingar, det vet nog alla vilka känner mig personligen. Men däremot har jag en debattstil som retar många och det bekymrar mig föga, jag står för mina åsikter och det sätt varpå jag framför dem.

Att jag är konservativ och till viss del patriot gör mig inte med någon slags automatik till rasist eller främlingsfientlig, vilket alla uppretade pk-människor till vänster tycks anse.

De vill alla via svartmålning av Newsvoice och påtryckningar hos Torbjörn försöka få tyst på mig, den dag Torbjörn anser att jag går för långt så hoppas jag att bli uppmärksammad på detta.

Åsiktsfrihet och yttrandefrihet är grundläggande för de frihetsideal jag själv anser skall vara förhärskande i en uppriktig och öppen debatt, de vilka vill stänga andras åsikter ute från forum av Newsvoice typ bör nog själva ställa sig frågan varför de känner sådan aversion mot mig och de åsikter jag bär fram för öppen debatt.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Jan Norberg
22 juli 2019 kl 23:44

Du är en frisk vind, Jan!

Jan Norberg
Reply to  Savalle
22 juli 2019 kl 23:46

Tack !!!!

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
23 juli 2019 kl 17:42

Kul och grattis Torbjörn! Verkar som Försvarsmakten väljer människor med högt intellekt för sina analyser. Kanske skulle vara kul att jobba med dem eller för dem….om man platsar… 🙂

Erik Forsman
22 juli 2019 kl 21:26

Mathias Cederholm: “NV och Sassersson/…/en ganska tung aktör för spridande av konspirationsteorier, pseudovetenskap, vaccinskepsis, tvivelaktig alternativmedicin och liknande”. Waw… Låter som en helfestlig sait att besöka, verkligen. What a freak show, om vi ska tro Mathias Cederholm rätt? Mathias Cederholm försten, låter inte det lite väl mycket svensk och manligt egentligen? Är han verkligen genuscertifierad? En högskoleutbildad, vit, medelålders man som bor i det privilegierade intellektuella reservatet Lund? Vad vet han om utländska (icke vita svenska) utsatt invandrarkvinnors situation i de socialt eftersatta förorterna? Ingenting förmodar jag? Varför skall vi då ta något av vad han skriver på allvar? Nej, Mathias Cederholm tillhör en privilegierad grupp av svenska högutbildad medelålders män och: är han verkligen en äkta feminist? Tillåt mig tvivla! Hade han varit en äkta feminist, hade väl hans Facebooks sida också varit det? Hur är det med detta egentligen? Någon som vet? Kommer Mathias Cederholm känna sig oerhört kränkt av dessa rader – det kan ju inte vara lätt att både tillhöra en privilegierad grupp av svenska högutbildade män och dessutom och på köpet bli ifrågasatt. Jag är tveksam över denna privilegierade, svenska högutbildade man, som dessutom bor i det tryggt (svenska?) intellektuellt reservat Lund, och det tycker jag alla andra också borde vara. Vad är hans värsta problem? Att NewsVoice existerar? Tycks så! Det finns nivåer i helvetet vad gäller problem, men det tycks vara något av ett okänt uttryck för Mathias Cederholm. Kritiker är bland mest underhållande och lärorika vi kan del av. Av kritik växer vi. Kritiker tar ofta det hela ett steg framåt genom att visa oss andra sprickorna i fasaden som vi andra inte ser: det är genom sprickorna ljuset tränga in och lyser upp de dolda så vi andra ser. Kritikern ser att kejsarens är naken. Vi andra gör det inte. Kritikern, den som är i opposition, är därför det näst bästa som finns. Det bästa som finns är dem som inte är emot något, utan för något. Vad är Mathias Cederholm för egentligen? ingenting vad jag förstår? Han är bara emot. Mathias Cederholm är kritisk mot kritikern (aka NV och Sassersson) trotts att bägge är kritiker – men kritikern Mathias Cederholm tycks vill inte vilja att det finns andra kritiker (aka NV och Sassersson) utan det vekar som om Mathias Cederholm vill ha ensamrätt på kritikerrollen, som om rollen är för honom ensam skräddarsydd? Kanske kommer Mathias Cederholm att kritisera kritiken… Read more »

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Erik Forsman
22 juli 2019 kl 22:12

“Waw… Låter som en helfestlig sait att besöka, verkligen. What a freak show, om vi ska tro Mathias Cederholm rätt?”

Visst väcker sånt´ förtal intresse!

Här har jag kopierat en kommentar från en annan blogg som belyser detta:

“Second Opinion says:
17 juli, 2019 kl. 19:15

Jag har aldrig besökt newsvoice – men ska göra det nu, för när jag sökte fick jag upp detta på förstaplats som träff – Vetenskap och Folkbildning (VoF) :

[upprepad text, raderad]

Bland alla sidor som sprider pseudovetenskap på svenska så är Newsvoice en av de största. Genom att utge sig för att vara en journalistisk produkt förvillar den läsarna att tro att artiklarna bygger på fakta och har en objektiv ambition. Så är inte fallet.

[off topic, raderat]

Villfarelser och Fabuleringar (VoF) – är tydligen rädda för innehållet på Newsvoice – så rädda att de måste angripa siten – så då finns det anledning att klicka sig in där.”

https://peterkrabbe.wordpress.com/2019/07/13/en-smygtitt-in-i-ondskans-skafferi-del-3-makten/

Mathias Cederholm – en “duktig idiot”…?

Jan Norberg
Reply to  Savalle
22 juli 2019 kl 23:13

Nej Savalle, Mathias Cederholm är ingen duktig idiot han är bara en idiot.

En annan
En annan
Gäst
22 juli 2019 kl 21:06

Lite paradoxalt, men vem är ordförande för PK-klubben? Hahaha, Sveriges åsiktspolis nr ett.
F.ö. tycker jag NV har en stor bredd i sina artiklar, hade den funnits som papperstidning pre-internet hade jag nog köpt den. Även ETC var bra när den kom, med långa artiklar och kanonsnygga foton, men nu går det inte längre att läsa tramset, Ehrnberg har fastnat i bidragskarusellen av bästa vänstersnitt.
Så Mattias borde ialla fall svara här, eller ännu bättre starta ett eget newsvoice, lätt som en plätt idag med olika plattformar men kanske nödvändigt, för det står dåliga tider på dörren till framtiden, då rationaliseras bidragsfinansierade jobb bort, snabbare än en avlöning försvinner.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  En annan
22 juli 2019 kl 21:17

Ja, vad skulle Expo, VoF, Main Stream Media (MSM) göra utan alla dessa statsbidrag?

Våra pengar håller dem under armarna, annars skulle de falla ihop.

“Politikerna” som styr och lagstiftar i vårt land tar in skatt från oss, folket, och gödslar dessa äckliga, ljugande, förstörande organisationer!!!!!!!!!!!!!!

Jan Norberg
22 juli 2019 kl 17:53

Mathias Cederholms nära kopplingar till det vänsterextrema Expo är ju uppenbara när man tittar lite närmare på vad som sägs i den podd som sändes av Maria Fröjd hos Expo, där förekommer just min tidigare artikel om George Soros som Statsfienden nr 1.

Jag känner mig hedrad av att Expo uppmärksammar Newsvoice, nu har vi nått ut och det oroar dessa svarthuvsklädda basebollstränsförsedda huliganer längst ut på vänsterkanten.

Att bli en av Expos huvudfiender är oxå det en hedersbetygelse och det betyder att NV och dess skribenter sannolikt kommer att förföljas för sina åsikter skull. Jag njuter !!!

Det är inte alla vilka provocerar Expo så att de känner sig manade att köra en livepodd om George Soros. Fantastisk framgång Torbjörn!!

Ulf ClaréusD
Reply to  Jan Norberg
22 juli 2019 kl 18:21

Är inte Expo betald av ADL? Eller var det inledningsvis, åtminstone. Det vill säga “Anti Defamation League of B´nai B´rith”, en (raderat ord) organisation som tillkom 1913, samma år som FED och inkomstskatt blev verklighet för det amerikanska folket. I många år styrde Abe Foxman ADL, en ytterst stridbar kampgrupp som inte drog sig för ens mord.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Jan Norberg
22 juli 2019 kl 18:37

Att Expos fascism, i nazi-sionistisk tjänst, skulle vara “vänster” är en illusion. Den kaviarstinne Aschberg är ex. inte för jämlikhet människor emellan. Det satte Bechir Rabani fingret på, med all övertydlighet, sannolikt med döden som följd.

Jakten på nazister och rasister i Europa, utförd av den olagliga organisationern Expo, finansieras av israel-lobbyn, allt medan Israel olagligen jagar skiten ur palestinierna, fosforbombar dem, skjuter dem med prickskyttevapen, stjäl deras land och fördriver dem i strid med FN:s ständiga uppmaningar. Israel är etniska rensare och krigsförbrytare och Expo arbetar för dem och nämner inte Israels brottslighet med en enda strof.

Expo är därför ren nazi-sionistisk fascism, ingen “vänster”.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Jan Norberg
22 juli 2019 kl 21:01

Expo, Gestapo rimmar väl.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Savalle
23 juli 2019 kl 09:26

Jovisst, men det tyckte de kanske skulle ha varit lite för tydligt…

Men varför inte som ett alias, ett artistnamn…?

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Jan Norberg
23 juli 2019 kl 07:32

Håller helt med dig Jan. Påhopp på NV från individer som Mathias Cederholm och andra likasinnade är ett kvalitetsbetyg åt NV.

Grattis Torbjörn! Sakta men säkert segrar de sanningssökande!

Jan Norberg
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
22 juli 2019 kl 17:55

Kom igen nu Mathias Cederholm!!!

Vi vill se en artikel som vi kan debattera !!!

Pål BergströmD
22 juli 2019 kl 16:20

Bra skrivet. Det tråkiga med människor som Mathias Cederholm är att när man eftersträvar dialog kring fakta springer de och gömmer sig.

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
Reply to  Pål Bergström
22 juli 2019 kl 21:11

Sant !

Jan Norberg
22 juli 2019 kl 16:06

Torbjörn, du skall inte betrakta angrepp på Newsvoice från såna som Mathias Cederholm mfl som besvärande. Tvärtom är deras oro och galla ett välkommet bidrag till en sund debatt.

Du är utsatt för ett typiskt pk-drev där man inte lyckas dölja sina socialistiska sympatier, att sedan jag och andra lägger mycket av vår tid på att försöka ta denna typ av diskussioner med dessa företrädare gör dem nästan desperata då de inte förmår att dominera debatten på sina egna villkor.

För egen del skulle jag välkomna dessa individer i debatten här på NV, tyvärr klarar inte dessa suspekta individer att ta debatten. Istället försöker de att ägna sig åt att försöka få NV att framstå som en tveksam kanal.

Att Mathias C kräks galla över NV är en hedersbetygelse som vi skall vara tacksamma för, det ger oss ju chansen att ta denna debatt med dem vars främsta mål är att få NV bort från den “fria” marknaden.

Men i vanlig ordning så törs inte dessa Stalinister ta en öppen och ocensurerad debatt med oliktänkande, det säger nog det mesta om deras syn på demokratiska och fria medier.

Att Mathias C dessutom försörjer sig på att via sitt bolag Allefonti sprida sin dynga i svenska skolor kan vi nog tacka vår socialistiska regering för och då främst vår skolminister Anna Ekström som ju är helt rabiat i sin kommunistiska propaganda mot en bra skola. Hon ser ju gärna att dessa socialister får betalt för att grundligt hjärntvätta våra skolelever.

Den kvasiintellektuella approach som Mathias C mfl tar är ju så typisk för dem vilka inte vill diskutera sakfrågor utan de lägger istället all möda i världen på att med aktiva medel försöka svartmåla och stigmatisera oliktänkande. Är dessa opponenter dessutom tydligt konservativa och patriotiska så blir uppgiften dem övermäktig. Kul !!!

Jag har nu lyssnat igenom en live podd där bla denne Mathias C deltar, värre snömos har jag aldrig någonsin hört. Har du en halvtimma till övers så lyssna gärna på årets värsta snömosredovisning, är det och undras över att de har svårt när debatten skall handla om konkreta sakfrågor??

http://media.digitalsamtal.se/2019/04/digitalsamtal180.mp3

Alla dess vänsteraktivister gör sig ju själva till en del av Pravdapressens narrativ, där förföljelsen av oliktänkande nu börjar nå nästan bibliska proportioner. Lyssna och njut samt kommentera gärna vad Du tycker i denna fria kanal.

https://juliacaesar.blog/2019/07/22/kent-andersen-pravda-pressen-bestammer-vad-du-ska-tycka/#more-12144

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Jan Norberg
22 juli 2019 kl 16:16

Jan, du skriver “Kul !!!”. Och precis så känner jag. Detta var definitivt komiskt. Snacka om att såga av den gren man själv sitter på och blotta en av metoderna för hjärntvätt av befolkningen. Jättekul faktiskt!!!

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Jan Norberg
22 juli 2019 kl 18:26

Individer med samma ovetenskapliga narrativ som DN, d.v.s. storvulet stängda och icke-skeptiska mot de storvulna repetitioner som DN presenterar, är inte “vänster”, i min mening. De är grundlurade av monopolkapitalistisk kaviarhöger och monopolkapitalistisk kaviarvänster, vilka inte är antipoder, men tvillingar.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
22 juli 2019 kl 14:48

Vi som är på samma sida i kampen mot ondskan måste överse med tillkortakommanden och åsiktsskillnader hos varandra.

Vi alla som uppriktigt söker sanningen uppriktigt har kommit olika långt och ingen har hela insikten.

Vi ska förenas i tolerans så att vi blir starka.

Vårt krut är för dyrbart för att spillas på inre konflikter.

Våra motståndare förenas genom tvång, eder, hot… (“If the drum bests once…”- Sun Tzu, Art of War)

Vi ska förenas av fri vilja och förstånd!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
22 juli 2019 kl 16:01

Vadå hålla tonen per? Jag känner mig såklart träffad, men bryr mig inte om vad du säger. Vem mer av alla tusentals läsare på NV framför detta som ett problem???

Det handlar om att driva fram alternativa uppfattningar mot PK-maffians självpåtagna tolkningsföreträde. Då behövs ibland lite skarpare ordalag. Precis som PK-maffian också använder sig av. Och så även du med ditt gnäll.

Måste säga att det känns väldigt krystat att snacka om god ton. Brukar betyda att de egna argumenten tryter.

Ett tips: Lyssna någon gång på en partiledardebatt i Riksdagen. Dessa beslutfattares högborg borde ju lägga ribban, eller hur?

Men jämfört med dessa s.k. demokratiska företrädares ofta hätska utfall, framstår NV´s kommentatorer´s ibland tillspetsade innehåll som en mild västanbris.

Skärpning per!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
23 juli 2019 kl 07:12

Ja kanske är det dags för dig att tillbedja övre makter!

Jan Norberg
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
22 juli 2019 kl 16:18

Om Du inte förstår hur Torbjörn tänker så kanske du skulle fundera lite över varför Du inte förstår detta.

Vad kan vara mera klart än att debatt tonen här hos NV har skärpts en del sedan du och andra fritt kunde flumma vidare utan att få ordentliga mothugg.

Ditt förslag är alltid att införa en censur, varför klarar inte Du och andra socialister att debattera utan åsiktsbegränsningar??

Ett av dina husorgan verkar ju vara Mike Adams blogg, en blogg som jag också råkar ha läst under ganska många år.

Du är nu så klart frustrerad över hur en sån kille kunnat landa i slutsatser på det politiska området som du absolut inte delar.

Påverkar detta din syn på hans verksamhet som du uppenbarligen har gillat tidigare??

Om så, varför tar du avstånd från hans medicinska ställningstagande pga hans gillande av Donald Trump??

Ser du inte själv hur du nu tvingas dela upp dina synpunkter i olika sakområden, dvs du delar inte hans politiska ställningstaganden men du hatar hans vurm för Trump.

Det är just denna ambivalens som verkar svår för socialister av din typ att hantera, i din värld skulle också han hata Trump, så att du därmed kunde hylla Mike Adams som tidigare.

Jan Norberg
Reply to  Jan Norberg
22 juli 2019 kl 20:59

Per, så svarar en svarslös. När argumenten tryter så kommer dessa svepande anklagelser utan substans.

Bemöt nu din ambivalenta syn på Mike Adams och hans ställningstagande, en kille du respekterade högeligen förut men som du nu föraktar pga hans politiska ställningsagande för Trump och mot MSM.

I din verklighetsfrånvända värld får du uppenbara svårigheter som du på vänstermänniskors klassiska manér inte vill diskutera.

Varför Per ??

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
22 juli 2019 kl 19:14

per! Detta ständigt återkommande att “hålla god ton”. Det är ett påfund av vänster så att dom ska få vinna debatten. Alla vi respekterar åsikter men det har blivit till hat hos vänstern. Sen är det skillnad på åsikter och att vara direkt fakta förnekare som dom vänsterblivna är. Och då blir intelligent folk förbannad. Alla dessa media som Cederholm tog upp hyser han agg emot därför att dom skriver sanningen. I hans och sossarnas värld är detta hat. Kunde Cederholm och vänstern stänga alla tidningar och åsikter så hade dom gjort det för att lögnen och deras bild ska få fritt spelrum. Vad som sker nu är att dessa vänsterblivna börjar se att det blossar upp meningsmotståndare
och faktainformation som krossar deras bild av verkligheten. Dom är helt enkelt orolig för framtiden. Underbart att det finns media
som NV, Fria Tider, Samhällsnytt, Nyheter Idag, Katerinas Magasin, Petterssons blogg, Rebecka Wiedmo Uvells blogg, partier som SD och Afs m.m. Ju snabbare blir vi av med vänsterpacket.

per
per
Gäst
Reply to  Bo Persson
22 juli 2019 kl 20:21

Jag visste inte att “hålla god ton” är typiskt för “vänstern”. I så fall borde somliga som skriver i den här tidningen bli lite mer “vänster”, så att NewsVoice kan återupprätta sitt dalande rykte.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  per
22 juli 2019 kl 23:15

Nu är det nog, Per!

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
22 juli 2019 kl 13:37

Utmärkt svar Torbjörn. Cederholm ska kanske inte angripas för hårt, eftersom han tycks vara en ganska vanlig vilseledd medborgare som saknar kompetens att kunna undersöka vad som är sant eller falskt. Du angriper honom heller inte för hårt, vilket jag tycker ser bra ut, samt har potential att skapa upplysthet och enhet i vårt samhälle.

Du skriver att du vill ha in kritiska vänsterartiklar och vill motverka den extrema högern på Newsvoice? Bra. Upp till bevis! Jag har skrivit några som du gärna får redigera något och ta in, efter mitt godkännande, sök på “kritik” och “Newsvoice”!

Du ska även få beröm Torbjörn. Den iskalla höger-retoriken som länge huserat otyglat på Newsvoice, som helt fritt fått kalla galen korrupt monopolkapitalistisk stöveltrampande marknadsliberal EU-politik för ”vänstermuppar”, verkar nu modereras bättre av redaktionen.

Mina kommentarer verkar heller inte skrotas plötsligt och oväntat längre, vilket lyfter tidningen. Facebook.com-skriptet är tillbaka, vilket är ett mysterium, efter alla turer och kritik mot Facebooks omoraliska spioneri, censur, egna trollkonton för att höja besöksstatistiken och shadowbanning mot dess användare, men perfektion är väl inte att förvänta av någon.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
22 juli 2019 kl 18:20

När Sverige gått åt höger socialpolitiskt i tre decennier, ojämlikheten har ökat, med olika kaviarstinna EU-vurmande partikonstallationer i Riksdagen, och dessa individer på Newsvoice ändå skriver “kommunism”, “socialism” och “bolsjevism” i kommentarsfälten, utan konsekvenser mot dessa uppenbara lögner, är de då inte extremt höger-vridna? Och vad blir Newsvoice då, när dessa lögner konstant publiceras utan att någon säger emot?

Samma skärmdump som jag meddelat om tidigare via NoScript:
comment image

Om du INTE försöker spionera på Newsvoice läsare, så kan det vara en Man In The Middle-attack, kanske?

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
22 juli 2019 kl 21:12

Öystein och Jan är i min mening extrem höger som kallar tre decennier av monopolkapitalistisk falsk kaviarvänster, som bedriver en allt mer ojämlik politik ihop med högern, för “vänster”.

Om de således kritiserar denna extrema höger för att vara “vänster” var befinner de sig då på höger-vänsterskalan själva? Klart att de utgör en mycket extrem höger. Där har du ditt evidens Torbjörn.

(Har skickat OT här och via mail.)

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
23 juli 2019 kl 00:03

Martin G. Om C och L räknas som högerpartier då är jag fan i mig högerextrem.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Bo Persson
23 juli 2019 kl 13:15

C och L betraktas som högerpartier eftersom de ex. driver på avskaffad värnskatt för de allra rikaste. Detta gör samhället mer ojämlikt.

Vänster i traditionell mening sätter vi på partier som verkar för ökad jämlikhet i samhället, ex. genom progressiv beskattning, generösa A-kassevillkor, låg arbetslöshet genom 6 timmars arbetsdag, ut ur frihandeln med EU:s olika skatteparadis etc.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
23 juli 2019 kl 08:46

Lite snömos där va?

Kan du Martin vänligen definiera begreppet extrem höger för mig?

Som man brukar säga; det ligger i betraktarens ögon!

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Öystein Rönne
23 juli 2019 kl 13:11

Sant. Höger och vänster beror på var man står i förhållande tiill det man betraktar. Högerns tankesmedjor och PR-konsulter vill givetvis klistra på “vänster” på allt som de ogillar, inkl. massinvandringen, även om detta strider mot denna traditionella betydelsen.

I traditionell mening utgör vänster och höger var man står på den skattepolitiska skalan. Den som är mycket extremt höger är för noll skatter och noll välfärd. Den som är för 100% jämlikhet är extremt vänster.

Vissa i NMR har ex. protesterat när de blir kallade för “högerextrema”. De vill repatriera icke-nordiska människor eftersom de är räddade för den rasism som de tror är på väg att utrota den nordiska rasen, men det betyder inte att de är för ett obalanserat extremt höger-samhälle med noll skatter.

Och det är därför det är bättre att ordens definitioner och människornas och partiernas definitioner av dem själva gäller. Höger och vänster är alltså mycket dåliga ord, när det gäller att beskriva var man står politiskt.

Vänsterpartiet som är för monopolkapitalets EU, ser jag ex. inte längre som något “vänsterparti” i traditionell mening.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
23 juli 2019 kl 16:34

Du sitter allt fast lite i höger-vänsterfällan. Ditt försök att förklara vad extremhögr är känns en aning krystad. Du har annars många kloka åsikter, därför förvånar det mig att du inte helt hoppat av höger-vänster diskussionen.

NMR anses ju ligga väldigt långt ut på extremhögerns skala, men de är för tillräckligt högt skattetryck för att kunna värna om de svaga i samhället. Så skatteaspekten håller inte för att skåpa in folk i höger-vänster. Du säger ju det själv. Varför kallar du dig då själv vänster? Eller kanske “västernationalist”?

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Öystein Rönne
23 juli 2019 kl 17:30

Som du kanske kan avläsa så anser jag att ni är en “extrem höger” m.a.p. skattepolitik, inte “extremhöger” som blivit ett eget begrepp: https://sv.wikipedia.org/wiki/Extremh%C3%B6ger

I det begreppet passar nog ingen av er in. Det får ni själva avgöra och ev. redovisa i så fall, men för mig som ligger vänster om Vänsterpartiets knähundsbeteende, som sitter upp i knät på S, C och L, så är ni båda extremt höger, i min mening, även om vi är eniga om migrationpolitikens och mångkulturens idioti, som för mig inte ingår i diskursen om vänster eller höger, eftersom högerpartierna C, L och M länge varit extremt pådrivande för massmigrationen, samt att monopolkapitalisten George Soros och små bruna kuvert eller hemliga konton i olika skatteparadis sannolikt ligger bakom detta.

höfgerns gemensamma mål att krossa vår välfärd, skapa ojämlikhet, kaos och rasism är ingen “vänster”-idé alls, men i min mening en mycket extrem högeridé som skapar utrymme för just extremhögern att skylla migranterna för det kaos som kaviarvänster och kaviarhöger själva har skapat i maskopi med varann.

Det är alltså ingen hemlighet att jag vare sig ser högerpartierna SD eller AfS som lösningen, ej heller det EU-vurmande smyghögerpartiet som kallar sig “Vänsterpartiet”. För mig är 8-partiet och de som röstat på dem klandervärda hela bunten. Även de nya småpartier som inte valsamverkar tillsammans är i min mening klandervärda.

Vänsternationalism är ett begrepp som stämmer ganska väl på mina egna åsikter. https://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4nsternationalism

Jan Norberg
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
22 juli 2019 kl 21:31

Om det nu skulle vara som Martin G påstår, dvs att NV:s artiklar och kommentarer är “högerextrema” så är det väl upp till alla andra att bemöta dessa “högerextrema” men räkna inte med att få stå oemotsagda.

Det ligger i betraktarens öga att avgöra vad denne anser som högerextremt, det spelar m a o ingen roll vilka epitet vi klistrar på varandra. Givetvis förutsatt att man accepterar den grundlagsbefästa rättigheten till yttrande och åsiktsfrihet.

Allt tugg om god ton osv är bara vänsterns envisa försök att kupera debatten på sina egna villkor. Kom igen Martin G du är ju en hygglig debattör så du om någon borde ju kunna upp med egna artiklar, men då riskerar du ju att bli motsagd och det är frågan om du verkligen klarar denna debatt.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Jan Norberg
23 juli 2019 kl 17:34

Som jag förklarar ovan, Jan, så är inte extremt höger och begrepppet högerextremism samma sak. Ursäktar om jag varit otydlig om detta.

Jan Norberg
22 juli 2019 kl 13:09

@ per 22 July, 2019 at 12:3

För en gångs skull Per så kan jag, åtminstone bitvis, hålla med dig. Dvs Newsvoice är ett ovanligt nätforum då det släpper fram nästan allas uppfattningar i ocensurerad form. Det hittar vi inte på så många ställen.

Din uppfattning betr tex min artikel om behovet av ökad polarisering av debatten får ju stå för dig, men faktum är att vi båda paradoxalt nog verkar dela uppfattning om att en “fri och öppen debatt” gagnar den demokratiska debatten.

Skillnaden mellan höger och vänster tror jag ligger i det faktum att högermänniskor under väldigt många år stigmatiserats till tystnad, något som jag själv vägrar och som du ibland blivit påmind om av bla mig.

När därför tex Newsvoice inte underordnar sig vänsterns narrativ att fortsätta stigmatiseringen och censuren av till vänstern oliktänkande så är det ju självklart att paniken i vänsterläget sprider sig, därav Mathias Cederholms infama påhopp.

Jag tar metaforen om kortspel, om du spelar bluffstopp men gång på gång blir synad av dina motspelare så lär sig snabbt motspelarna att genomskåda dina försök att ljuga. Dvs genom att ständigt tala klarspråk och begära syn av korten så blir vänsterns debattörer tvingade att redovisa sina doktrinära dogmer utan saklig relevans i den verklighet vi alla lever i.

Det är ditåt vi måste gå allesamman, och då behöver vi skärpa debattklimatet och polarisera debatten kraftigt.

Det sign Per borde göra är att skaffa sig ett jobb och uppleva nöjet av att slippa ligga samhället till last.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Jan Norberg
22 juli 2019 kl 14:06

På ren svenska: skitbra skrivet Jan!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
22 juli 2019 kl 13:01

Mycket bra artikel Torbjörn! Egentligen tycker jag att det är pinsamt att läsa vad denna tomte Mathias Cederholm tycks ha i sitt baggage.

Själv har jag inte Facebook och kan därför inte kolla upp denne pajas.

Jag tänker inte upprepa vad Torbjörn skrivit, men jag tycker att han fått med själva grejen med Newsvoice.

Detta gör NV till en trovärdig nättidning och det är föga förvånande att allt fler söker sig dit. Självklart behöver man inte hålla med om allt som skrivs av alla artikelförfattare, men det är väl ändå det som är själva grejen med för att bibehålla en trovärdighet värd namnet.

Men visst, det sticker väl i ögonen på dem som har en egen agenda, och inte vill ha “störande moment”, som pulvriserar och avslöjar det egna syftet.

Så: tur att Newsvoice och flera andra alternativa medier finns.

Mitt råd till Mathias Cederholm blir att flytta till Nordkorea. Där kommer han att finna många meningsfränder!

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
22 juli 2019 kl 15:03

Öystein – Du gav ett mycket bra råd till Mathias Cederholm när du skrev; “Mitt råd till Mathias Cederholm blir att flytta till Nordkorea. Där kommer han att finna många meningsfränder!”

För han verkar ju trivas i ett samhälle där folk blint lyder staten och dess massmedia, och då slipper han också tänka själv, och han kan då lita på sina många vänner som alla tycker likadant – o så blir vi av med den !

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
22 juli 2019 kl 19:21

Eller så kan denne kebabsocialist flytta till Mellanöstern. Där finns ju inget hat utan en religion som står för
fred och humanitet. Det bör vara en bra plats för alla dessa “goda” människor. Man skulle fråga Cederholm vilka det är som fört in allt detta hat till Sverige. Detta hat fanns ju inte förut.

Savalle
Savalle
Gäst
22 juli 2019 kl 12:24

“Nätirritation”…

Förgägnlighetens flätverk fångar fala, falska, fula fiskar!