Replik till Raphael Mabo: Vi förblir oberoende trots din smutskastning

40
Raphael Mabo på Facebook
Raphael Mabo på Facebook – skärmdump

NEWSVOICE. Vi lever i en polariserad epok där vänsterliberala medier länge styrt narrativen, men på senare år har nya och ibland politiskt svårplacerade medier tagit position, som NewsVoice. Vissa inom både vänstern och högern har därför reagerat aggressivt. NewsVoice replikerar de som försökt “rekrytera” oss och de som inte gillar oss, som Raphael Mabo. 

Debattören Raphael Mabo är ett exempel på en vänsterperson som försökt brunmåla NewsVoice i en Facebook-grupp som diskuterar fake news. Jag låter honom representera flera radikaliserade personer som satt i system att posta förvillande och nedsättande kommentarer om NewsVoice på Facebook, så fort någon där länkar till NewsVoice.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör och grundare av NewsVoice.se. Artikeln är uppdaterad.

Bakgrund

Rigida spelregler styr debatten: om du inte är vänster så är du höger, eller tvärtom. Om du inte är med oss så är du emot oss. Dessa spelregler har dikterats av den socialistiska och nyliberala vänstern, anser många. Här ges inte utrymme för de nya medier som vill stå partipolitiskt oberoende, som NewsVoice. En oberoende position måste därför erövras av egen kraft mitt i ett pågående skyttegravskrig mellan ofta näthatande vänster- och högerskribenter.

Raphael Mabos kommentarer om NewsVoice i Facebookgruppen “Källkritik, fake news och faktagranskning” administrerad av Mathias Cederholm, är ett exempel på näthat och ryktesspridning. Läget för mig som redaktör försvåras när Cederholm inte ger mig tillträde till gruppen. Istället besvarar jag kritiken här i NewsVoice.

Mabos brunsmetande text kan representera alla de personer som delar hans åsikter och mitt svar gäller dessa personer kollektivt.

Raphael Mabo om NewsVoice på Facebook

“Angående att Torbjörn Sassersson skulle vara “varken vänster eller höger” som han säger – hans NewsVoice är nära lierat med Nya Dagbladet [NyD] som är “alternativmedia” som utgår från ideologin “etnopluralism”. Den ideologin innebär en åsikt om att olika etniciteter inte ska blandas utan ska ha sina egna länder. De är alltså motståndare till det mångkulturella samhället. NewsVoice och Nya Dagbladet länkar ofta till varandra och sprider liknande idéer, och båda är väldigt aktiva i ryska FB-varianten VK. Nya Dagbladet grundades av fd partiet Nationaldemokraternas styrelse.

Nya Dagbladet och Torbjörn Sassersson/NewsVoice är båda stödjare till “Granskning Sverige” och de har genomfört en gemensam aktion mot DN och Expressen, detta skedde under våren 2018 där White-TV publicerade ett inslag där Nya Dagbladets chefred ville “ställa DN och Expressen mot väggen” för att de granskade Granskning Sverige. Torbjörn Sassersson filmade inslaget.

Så Nya Dagbladet – NewsVoice – White-TV, de ingår alla i sfären nationalistisk och högerextrem media, vitmakt-media. Där de umgås i samma kretsar och sprider liknande idéer. Så nej, Torbjörn Sassersson är inte “varken vänster eller höger”. Han tar ställning för den konspirationsdrivna vit-nationalistiska världsbilden.”

Mabo skriver mycket mer av samma karaktär på länken nedan.

Källa: Facebook.com/groups/kallkritik/permalink/547211059136438/ [som PDF]

Mina kommentarer till anklagelserna

Mångkultur

Torbjorn Sassersson, 2019. Foto: F. Sassersson
Torbjörn Sassersson, 2019. Foto: F. Sassersson

Jag personligen är inte inne på etnopluralismens idéer, men människor måste få ha rätt att tycka att en population inte bör påtvingas våldsamma demografiska  förändringar. Påtvingad mix av flera kulturer i samma land genom massimmigration utgör ett slags våld. Istället måste demografisk ommöblering ske i samarbete med alla de människorna som det berör. Det är ett rimligt krav. Jag vill påpeka att det flesta migranter jag pratat med vill flytta hem till sina hemländer igen. De kanske är “etnopluralister” [humor]. Om etnopluralism däremot används som motivering för att skicka hem migranter från Sverige bör även de svenskar och svenska företag som plundrar i de länder som migranterna flyr ifrån skickas hem till Sverige, resonerar en afrikan som NewsVoice talat med.

Men som sagt, etnopluralism är ett begrepp som jag inte torgför. Den debatten bör föras i andra forum.

Jag tror mer på det mångkulturella samhället – skapat genom naturlig migration. Det är ett samhälle där alla är välkomna oavsett hudfärg, världsåskådning, religion eller etnicitet. Ett etniskt mångkulturellt samhälle är mer livskraftigt. Här kan olika tankekulturer samexistera.

Svensk konformitet är ett hot mot mångkultur

Sverige var innan massmigrationen ett stamsamhälle som länge odlat en tankemässig monokultur. Det har inte varit tillåtet att tänka oberoende här. Vi har bibehållit kontrollen genom att vi vaktar varandra. Många har insett hur rigida vi är.

Nu är det äntligen slut på denne ängsliga stelhet, tack vare migranterna, men Sveriges ledning verkar ändå tro att alla som kommer till Sverige ska bli välanpassade nysvenskar som tycker likadant som de “befintliga” svenskarna. Om så sker får vi ett mardrömssamhälle av intakt konformitet. Jag uppmanar därför alla migranter att inte sälja sina själar till det svenska tankemässiga “likatyckeriet”. Bidra istället med era erfarenheter och tankar. Ta bladet från munnen. Rock the boat, hard.

Jag är varken svart eller vit supremacist. Jag har en blandfamilj och har fått två halvafrikanska barn med min fru. Jag umgås allra helst med människor från olika kulturer. Jag älskar att vistas i mångkulturella sammanhang. En del tror ändå att jag är höger bara för att jag är skallig, men skalligheten beror på att håret valde att migrera från toppen av huvudet och in i näsan, ungefär som Bruce Willis uttryckte det. Sverige har blivit så kallt att till och med håret flyttar in i värmen.

Jag är inte heller med i den ”grupp” av ”usual suspects” som Mabo satt ihop åt mig. Tack så mycket, men nej tack. Jag samarbetar i övrigt inte med vänster- eller högerextremister lika lite som jag hänger med socialdemokraternas ISIS-återvändare, men jag skulle gärna intervjua politiker för att ta reda på vad som får dem att ge förmåner till människor som dödar.

Flera mediasamarbeten

När det gäller NewsVoice relation till Nya Dagbladet (NyD) handlar det om att utbyta artiklar som är skrivna med det så kallade TT-språket dvs vanliga neutralt skrivna nyheter.

Jag väljer samtidigt att publicera debattartiklar vars budskap jag inte alls håller med om. Det kan vara vänster- eller högerskribenter. Kommentarsfälten är öppna för diskussioner om debattörernas åsikter.

Jag försöker alltså separera mina personliga åsikter från publicerandet i NewsVoice, annars blir det en personlig blogg.

I övrigt har NewsVoice många mediasamarbeten. Vi återpublicerar även pressmeddelanden från myndigheter.

Mitt deltagande i NyD-poddarna handlar om att jag blivit inbjuden som gäst och när jag är där uttrycker jag mina åsikter som kanske inte alls delas av de andra som deltar i samma poddar.

För mig är samarbetet med NyD en intressant utmaning. Jag ser skilda åsikter som en produktiv miljö. Ute i världen är det normalt att tänka så, men inte i ankdammen Sverige.

Granskning Sverige

Beträffande “Granskning Sverige” (GS) så anser jag att deras idé att uppmana vanliga medborgare att ringa makthavare, journalister och politiker, för att ställa svåra frågor och samtidigt spela in samtalen, är brilliant. Vad sedan enskilda personer som arbetar för GS tycker är inte min ensak. De som inte vill ha samröre med GS kan ju ringa makthavare ändå och sedan lägga ut inspelningarna i sociala kanaler. Hur ska hatande gammelmedier hantera dessa personer? Är alla som ringer och ställer utmanande frågor plötsligt högerextremister? Inse att detta brunsmetande handlar om att tysta ALLA, både svenskar och invandrare.

När det gäller det Raphael Mabo kallar för ”en gemensam aktion mot DN och Expressen” var min roll att filma när NyD ställde svåra frågor i DN/Expressen-huset och på Googles huvudkontor våren 2018 om Granskning Sverige. Det var ingen ”aktion” utan ett reportage, dessutom unikt. Jag hade ingen förhandsinformation om exakt vilka som skulle närvara när NyD genomförde sitt reportage. Jag hade filmat den dagen oavsett om det var vänster, höger eller varken höger- eller vänstermänniskor som ställt frågorna. Det var frågorna om pressfrihet som det handlade om.

Läs mer och se videos: Reportagen från DN, Expressen, Google och Microsoft

I övrigt, Nya Dagbladet dementerar att de grundades av partiet Nationaldemokraterna. NyD kommer själva att gå ut med en dementi, fick jag just veta.

Varning för angiverisvenskar

I händelse av att Mabo även skulle sprida desinformation som menar att jag är förintelseförnekare är min åsikt att förintelsen skedde, att miljontals judar och homosexuella mfl mördades i koncentrationsläger. Detta massmördande skedde under aktivt deltagande av vanliga människor som bodde i Tyskland på 1930-talet. Många var inte ens medlemmar i det nazistiska partiet. Ändå deltog de i massmördandets logistik.

Vi kan idag i Sverige se samma tendenser till angiveri, ryktesspridning och offentlig “avrättning” av oskyldiga personer från folkgrupperingar med oönskade tankar. Raphael Mabo är ett exempel på en angivare. Han sysslar med angiveri och han avrättar med text, förmodligen för att bli gillad och få ett erkännande som accepterad person istället för som utfryst person. Han spelar enligt ankdammens regler.

Läs mer om Mabos retoriska teknik: “guilt by association”

Pressfrihet och oberoende

Sedan kan man undra varför inte Mabo tar upp att jag tex bjudits in som talare av vänstergruppen “Kvinnor för Fred” eller att många vänstermänniskor från etablissemanget redan publicerats – med deras vilja eller samtycke – i NewsVoice. Det beror på att jag och NewsVoice är varken höger eller vänster, precis som ett media ska fungera. Ett media ska ha integritet, det ska kunna granska allt och publicera fritt.

Dagens Nyheter, Helsingsborgs Dagblad och Göteborgsposten betecknar sig alla som “oberoende liberala” medan Svenska Dagbladet kallar sig “obunden moderat”. Alla medier som är kanaler för antingen höger- eller vänsterpolitik, men samtidigt utger sig för att stå “oberoende”, ger sig själva ett trovärdighetsproblem i present.

Är det så illa att NewsVoice är ett av de få politiskt oberoende medier som existerar i Sverige? NewsVoice har idag över 8000 debatt- och nyhetsartiklar, skrivna av personer med många politiska färger. Så ska det fortsätta, annars tillför inte NewsVoice något värde.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör och grundare av NewsVoice.se

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
40 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Kerstin Unger Salen
7 april 2019 kl 01:28

Raphael Mabo, tycker faktiskt du är lite tjatig och sitter fast i en förlegad höger/vänster indelning som inte längre känns aktuell. Läste pedagogik pa 60- talet som då var totalstyrt av Marxist Leninister och andra liknande som Maoister. Ytrymme för oliktänkande och att vi skulle få välja böcker som inte var helt vänsterstyrda var otänkbart. Åsiktstolerans har aldrig varit utmärkande för vänsterns kommunister.
Den svenska debatten kännetecknas av att inte kunna tolerera mer än en åsikt i taget. Det är på tiden att inse att gamla politiska höger/ vänster indelningar kanske inte representerar hur många känner idag. Man kan vara både och.
Jag känner till exempel mycket starkt för klimatfrågor och besväras inte av att Torbjörn väljer att släppa fram de som förnekar att människan skulle vara medansvarig i klimatkaos (som ökar för varje år som år).Jag läser deras synpunkter och övertygelser för jag vill veta hur de tänker, och vilka informationskällor de använder. Jag kommer fortsatt att slåss stenhårt fär det jag vet och har förstått i den här frågan, men störs inte av oliktänkande även om jag har motsatt uppfattning.
Man kan också vara tolerant och medkännande till de som flyr från fruktansvärda krig och tycka det vara självklart att vi ska ge dem en tillflyktsort i Europa. Samtidigt tillåter jag mig tycka att Sveriges immigrationspolitik har misslyckats. Man borde göra en oförbehållslös översyn av vad som kan ha gått fel .Vill för den skull inte bli anklagad för att vara högerfascist.
I vissa frågor kan man vara är radikal och i andra, inte så.
Varför alltid försöka stoppa ner människor i en box och sätta en etikett på dem? Du vill få Newsvoice och Torbjörn att framstå som högerextrema, verkar det som.
Kan du inte förstå att det behövs ett nyhets forum i Sverige som har högt i taket och där ordet är fritt så länge som det inte är hatiskt, under bältet eller totalt osammanhängande galet.
Leve friheten och leve folk som vågar uttrycka sig även om de riskerar att inte bli populära. Newsvoice är ett befriande forum som dessutom ger läsarna möjlighet att utan chefredaktörens pekpinnar och politiska urval, kunna läsa och informera sig på ett oberoende sätt. Varför inte låta läsaren få fatta beslut om vad de vill tro eller inte, utan att styras av ett pådyvlat åsiktsmonopol, menar jag.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
7 april 2019 kl 01:02

Det ante mig att det var Börje som låg bakom Chris. Jag börjar få ihop laget som sitter och smider destruktiva och totalitära planer på Expo nu. Ynkedom fegisar!

Andersson
Andersson
Gäst
6 april 2019 kl 22:49

Tycker att det är oroväckande att när man läser om folk som står upp för yttrandefrihet, pressfrihet och personlig integritet så är de nazister, nationalister och grupper som starkt kritiserar det etablissemang som styr över vår rådande demokrati. Borde det inte vara de med de tunga argumenten, de som besitter en politik som tål att synas och inget har att dölja som är de som främst har att vinna på yttrandefrihet, pressfrihet och personlig integritet?

Chris
Chris
Gäst
6 april 2019 kl 19:47

@Torbjörn: Med i släptåg vid ert besök på Expressen så fanns ju även en individ från nazistiska Nordisk Ungdom. Har du inte ens hedern att erkänna detta längre?

antiantifa
antiantifa
Gäst
6 april 2019 kl 19:36

Är inte Raphael Mabo den där dömda AFA-extremisten som kastade sten på 90-talet? Eller blandar jag ihop honom med någon annan vänsterextremist?

Chris
Chris
Gäst
6 april 2019 kl 17:21

@Jan: Jag förstår att om man befinner sig långt ut i det högerextrema spektrat så kan det mesta framstå som ”extrema vänsteråsikter”. Så och humanism. Det är dock inte en tolkning som delas av majoritetssamhället även om du upprepar dig likt en papegoja.

Att kampanja med individer från nazistiska Nordisk Ungdom ÄR en dikeskörning, oavsett vad du tycker om Expo.

Jag hade hoppats att Torbjörn tog avstånd från detta.

Torbjörn Sassersson
Torbjörn Sassersson
Gäst
Reply to  Chris
6 april 2019 kl 19:10

Börje @ 6 April, 2019 at 17:21

Jag har aldrig kampanjat med Nordisk Ungdom så jag behöver inte dementera något.
Om du åker i kollektivtrafiken i samma buss som Hitler är du med Hitler då?

Chris
Chris
Gäst
6 april 2019 kl 13:49

Börje Peratt identifierade faktiskt dikeskörningen i ett tidigt skede och belyste det problematiska att ingåni auktioner tillsammans med medlemmar ur Nordisk Ungdom (som ju var fallet vid Bonnierskrapan).

Börje är en sann humanist, med ett knivskarpt intellekt, och kan knappast avfärdas som ”radikaliserad kritiker”

https://newsvoice.se/2018/08/borje-peratt-newsvoice-hogerdike/

Jan Norberg
Reply to  Chris
6 april 2019 kl 15:52

Chris, du det du säger implicit är att humanism är detsamma som extrema vänsteråsikter.

Vänligen utveckla detta påstående!!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Chris
6 april 2019 kl 17:13

Det du säger omBörje Peratt att han “indentifierade faktiskt dikeskörningen” är lika stolligt som Raphael Mabos resonemang, och tydligen något som även du sväljer med hull och hår.

Kanske ni sitter i samma kammare på Expo och konspirerar? Tyvärr måste jag säga att ni är avslöjade. Eller uttryckt på ett annat sätt: Ni har fått era byxor neddragna, som säkerligen inte är så kul. Det kan nämligen vara svårt att få upp dem igen.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
6 april 2019 kl 11:33

ta och titta på den emotional frequensy scale jag skrev i kommentarerna för en tid sedan och se att vänster (falsk beteckning) är på nivå 1,1, materia ligger på 0,0. Rätt jordnära?
Denna skala är vårt vapen f.n. att pumpa ut “deras” varande låga nivån på “känslolivet” (emotions). Detta är ett vapen och fungerar!! Det räcker med en minimal insikt och steget blir uppåt till 1,5 (måste passeras fort).
Låg emotion laddar ur mot hög emotion. Ögonblickligen. Fakta!! All verksam terapi bygger på detta faktum. Skolpsykologien gör det motsatta och adderar låga frekvenser och gör klienten sämre och det genererar mer pillerätande. Entiendes!!

Mvh Skogåsbon
Mvh Skogåsbon
Gäst
6 april 2019 kl 08:57

Raphael: Att anklaga någon som höger extrem, och sedan själv hänvisa till Expo, där sprack all trovärdighet. Nu måste jag gå och ta en huvudvärkstablett, men jag tror inte att det kommer att hjälpa.

Jan Norberg
6 april 2019 kl 01:20

Jag saknar genmäle från Raphael Mabo men som vanligt är han och hans extrema kommunistkompisar för fega för att ta debatten öppet och rakt.

Han kunde ju åtminstone skicka fram några av sina anonyma expo kompisar vilka med anonymiseringstjänster, falska Ip-nummer, osv går till attack utan att själva tillåta andra genmälen i sina egna kanaler annat än de med svarta huvtröjor och basebollträn.

En annan
En annan
Gäst
5 april 2019 kl 18:33

Tänk, han svarade ändå, förvisso med goddag yxskaft men ändå…
Nä problemet jag ser är att Sverige håller på att lämna den socialdemokratiska värdegrunden, den har gjort sitt, alla är inte lika värda längre, S har tappat kompassen helt och dessutom slarvat bort kartan men försöker upprätthålla skenet, typ -vadå vi har koll, samtidigt har oppositionen mest bråkat inbördes utan att leverera mer än att försöka riva ner ett redan nergående system. Det expo försöker göra är att hota alla tillbaks till något som inte finns, DDR kom till som ett svar på Amerikansk och Engalsk utplundringspolitik, man ville sno körsbären från den redan hårt prövade tyska befolkningen, men till sist satte man upp en mur. Därefter under kalla kriget byggde ddr på försvar och us-eng på anfall.
Men tiderna förändras, så expo borde rikta sina resurser på bank ock kapital istället för att brunsmeta kors och tvärs, vi är liksom förbi den punkten. Expo söker sina fiender i helt fel läger, men är man en hora ligger man med vem som helst, bara man får pengar eller hur expo. Erat bäst före datum har helt enkelt gått ut, vi vill inte ha mer socialism med diktatorer som talar om för oss hur och vad vi ska tänka, hur vi ska leva, eran modell har ingen täckning längre, till sist blir era metoder att tysta patetiska. Att som aschberg svina runt för att tysta folk är vidrigt, eller vill ni ha en total patent på sanningen?
Att uppleva Newsvoice som höger och vänster på samma gång, ja jösses, men ni har väl otur när ni tänker där på expo, badande i pengar från Milleniumtrillogin, men att ge sig på enskilda människor som har en åsikt…å brunsmeta dem, ja bra där.
Då håller vi alla käften och öppnar för Hitler 2.0, har ni tänkt den tanken någonsin expo?
Sedan Ale, de flesta stolpskotten kommer från vänster, de tillåts breda ut sig medans högerns åsikter blir förlöjligade redan på tidningarnas redaktioner.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  En annan
5 april 2019 kl 19:04

Hm, lite osammanhängande kommentar för mig, men intressant. Jag tror att jag skall läsa den en gång till…

Ale
Ale
Gäst
5 april 2019 kl 18:33

Granskning Sverige lyckade med att få Bonnier att visa hela sin enorma inflytande och makt – visa sitt maktmonopol inför hela offentligheten. Nu vet alla hur stor Bonniers totalt egentligen makt är. Därav Newsvoices reportage hos Bonnier, som just Raphael Mabo reagerade mot.

Bonnier har till och med makt att tvinga ner Google. GSs metod syftar till att provocera fram maktmonopolet makt på exakt likadan som biedermannhof (stavning?) gjorde mot staten i Tyskland, men utan våld.

Smart. Någon som faktiskt har tänkt till här, har även agerat och lyckats! Din och många andras reaktion (och möjligen radikalisering?) var målet!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Ale
5 april 2019 kl 19:40

Ja GS har faktiskt lyckats i stor grad, trots nedstängningen. Tack GS!

Bonniers imperium är enormt, vilket jag inte tror att gemene svensk vet. De finns i 16 länder och har ca 175 olika företag inom alla områden som är viktiga redskap för en effektiv hjärntvätt av folket. Självklart kamouflerar man sig även med populärlitteratur och annat dit hörande medier, för att framstå som trovärdiga och seriösa för folket.

VARNING, allt är bara en falsk kuliss med en betydligt mer skrämmande falsk agenda.

Det är så här som globalisterna arbetar. Skapa trovärdighet och respekt, och därefter krossa!

Krossade människor är inget motstånd! Och det vet de.

Jan Norberg
5 april 2019 kl 15:34

@ Ale 5 April, 2019 at 15:24

Jag har stor respekt för ditt kunnande på rätt så många områden men här har du fel.

Varför skulle man från GS ta med andra åsiktsriktningar endast för att inte bli utestängda från olika plattformar??

För det första så skulle aldrig en vänster eller feminist aktivist ens överväga att bli en del av GS, förståeligt men så fungerar det.

För det andra så hade aldrig GS haft den profil som de trots allt hade om andra intressenter och åsiktsriktningar varit involverade.

För det tredje så tror jag inte att mål och syfte någonsin varit att de skulle bli utestängda, varför börjar men den målsättningen öht??

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
5 april 2019 kl 12:34

Ale, du skriver att orsaken till GS fall var “deras egen inskränkthet” och att du inte delat alla deras värderingar. Så kan det ju vara, men huvudproblematiken så som jag ser det, är att de förföljdes och med framgång raderades ut, just p.g.a. deras sätt att arbeta och deras val av “offer”.

Detta är det allvarliga! Alla har rätt att har en åsikt och föra fram den i en demokrati värd namnet. Delar man den inte så har man såklart rätt att framföra sin egen, men absolut inte rätt att förvägra någon annan att framföra sin åsikt. GS största styrka var att genom oklippta intervjuer visa på det stora bedrägeriet, och hur falska de flesta makthavare är.

Jag kan inte annat än att göra den stora vågen för GS!

Ale
Ale
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
5 april 2019 kl 15:24

Här måste vi skilja på syfte, mål och metod. Säg att målet är att gå ner 10 kg. Syftet är att må bra. Metoden är att, te x, bantning medels utesluta kolhydrater i kosten. Syftet berättar varför man har ett mål samt vilket målet är.

Om syfte var att främja en (som sägs av Johan Andersson) folkrörelse bestående av vanliga medborgare att ringa och ställa svåra frågor till olika makthavare, så borde man uppmana även andra schatteringar av åsiktsstyrda agendor än enbart Alt-right att höra av sig, då hade dem nog fått vara kvar, trots att dem då delvis valt fel offer.

Men jag tror inte att det var på det viset. Syftet var att bli avstängda av makten. Studerar man vänsterterroristgrupper på 70-talet, så var metoden (sprängningar och kidnappningar) att provocera fram samhällets våldsmonopol, så till den grad att statsapparaten visade sitt rätta ansikte. Delmålet 1, var att väcka medborgarna till att ta avstånd från detta våld som samhället har monopol på och därför delta i kampen mot samhället. Delmål 2 var att bryta ner samhället helt och hållet, för att det i samhället finns orättvisor = kommunism.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
5 april 2019 kl 12:32

Raphael Mabo’s blinda och intoleranta syn på omvärldsbevakning passar in i en fanatisk sekt.
För västvärldens rika oligarker som driver på den agenda som nationalister överallt ogillar, har Mabo däremot stor tolerans. Tolerans för dom rika. Intolerans för småfolket när dom har fel åsikt.
Tolerans för dom rika som vill påtvinga nationer dramatiska förändringar. Intolerans för dom som vill bevara sina samhällen enligt tidigare mönster.
Mabo samspelar med de rika oligarkerna på deras villkor.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Peter Grafström
5 april 2019 kl 12:36

Bra skrivet och uttryckt Peter!

Ale
Ale
Gäst
5 april 2019 kl 12:18

Samtidigt så är jag något kluven till vad Raphael Mabo framför, då jag delvis är av samma uppfattning (men bara delvis) vad gäller synen på just Granskning Sverige. Detta är inte lätt. Har lärt mig massor av GS, men delat inte alls alla deras värderingar. Lågt ifrån. Det finns problematiskt ställningstaganden i deras verksamhet, samtidigt som jag absolut anser att dem borde ha fortsatt med sin verksamhet. Orsaken till deras fall var deras egen inskränkthet, anser jag. Varför gick man inte ut och efterfrågade politiska motståndare att ingå i “panelen”? Varför inte ta hard-core-feminister att ringa upp makthavare och ställa knepiga frågar eller för den delen kommunister eller i vart fall socialister? Då hade ingen makt i världen kunna anklaga dem för att vara “högerextrema” om nu det medborgerliga journalistiken var satt i centrum. Ty så gör ju ingen etablerade nyhetsföretag. De hade varit en styrka. Att samsas kring att man inte är eniga, men eniga i att medborgarjournalister är den gemensamma faktorn – och det är väl lite av Newsvoices devis, nämligen att alla skall få en chans att komma till tals, oberoende åsikt. I detta fall har det ju gynnat Raphael Mabo själv och varför skulle Raphael Mabo vara mot något som gynnar honom själv? Det får han i så fall förklara för oss andra, som inte förstår?

Mvh Skogåsbon
Mvh Skogåsbon
Gäst
Reply to  Ale
6 april 2019 kl 08:22

Ale: Granskning Sverige har verkligen försökt att få flera att ringa makthavare mm, men det har varit omöjligt att få fler att ställa upp på det.

Ale
Ale
Gäst
5 april 2019 kl 09:57

Den 17 april 2004 ger Expos styrelseordförande Charles Westin sitt stöd för ett upprop i DN att Israel skall riva muren samt häva ockupationen (1). Frågar man Charles om han fortfarande står bakom den underskriften svarar Charles att det var en privatsak, och inte i egenskap av ordförande för Expo (2). River man muren är inte det ett hot mot Israel? Här har vi alltså en person inom Expo som uppenbarligen vill riva muren kring Israel samtidigt som säger sig kämpa mot antisemitismen? Men bara som privatperson, inte som ordförande för Expo? Märkligt?

Expo har tagit emot pengar av Soros (3) och Soros ses av israel som ett hot mot landet. (4). Det är minst sagt komplicerat att förstå hur Expos ställningstagande kring bland annat antisemitismen skall tolkas? Här anges Expo i artikeln som källa för diverse värderingar, och det blir lite förvirrande? Kanske artikelförfattaren kan kasta lite ljus över detta förbryllande ställningstagande från Expos sida. Anser Expo och dess personal fortfarande att Israel skall riva muren eller inte?

Varför tar Expo emot pengar av Soros, när Israel ser Soros som ett hot mot sitt land? Kastar inte detta en skugga av tvivel över Expos värderingar? Jag trodde att Expo vill skydda det lilla landet Israel? Är Expo för eller emot nationalism? Anser Expo att det är upp till länderna själva att bestämma vilka som är ett hot mot nationalstaten? Eller har Expo tolkningsföreträde här?

(1) https://www.dn.se/arkiv/debatt/kanda-svenskar-kraver-israel-maste-riva-muren-och-hava-ockupationen/

(2) https://newsvoice.se/2017/12/lasse-wilhelmsson-det-fria-ordet/

(3) https://nyheteridag.se/lackan-avslojar-george-soros-betalade-expos-grasrotsrorelse-for-att-paverka-valet-2014/

(4) https://www.businesslive.co.za/bd/world/middle-east/2017-07-11-israel-says-financier-george-soros-is-a-threat/

(5) “Israel: George Soros Is A Threat To Our Country”, https://newspunch.com/israel-george-soros-threat/

Jan Norberg
5 april 2019 kl 08:49

@ Raphael Mabo 4 April, 2019 at 22:03 Men Raphael, om du nu jobbar med det du påstår så är det lite märkligt att din språkbehandling är så pass svag som den är. Eller stämmer det inte att du är “Erfaren skribent med utbildning inom kommunikation och PR.”?? Jag ger ett exempel: “Torbjörn, jag hänvisar till vad Expo säger om Granskning Sverige, “GS” som du har försvarat, gett utrymme till och de har även fått publicera egna artiklar på NewsVoice där de fört ut sitt budskap.” Den här meningsbyggnaden innehåller en lång rad grammatikaliska fel och blir därför mycket svårläst, läs igenom, korrigera och återkom. Så till sakfrågan, dvs höger eller vänster. Det förefaller uppenbart att kommunister som den f.d. stenkastande ligisten Raphael Mabo mfl sedan en tid stört och irriterat sig på är det faktum att Newsvoice numera även släpper fram andra åsikter än de rent kriminella och expo-underbyggda påståenden som alla AFA-socialister tidigare ostört fått torgföra. Expo som källa för ditt tyckande är ju rent ut sagt skrattretande, hälsa Robert Aschberg det. Du påstår vidare att: “Granskning Sverige, NyD, Megafonerna – är alla exempel på mediakanaler för svensk ytterhöger.” Jaha, och de skall därför med sedvanlig socialistisk logik tystas. Kanske snart dags att Robert Aschberg gör ännu ett hembesök? Du går på i ullstrumporna genom att säga följande: “Du har även tidigare gett (givit, min anmärkning) utrymme till rysk statsmedia som Sputnik och Russia Today, och du har visat stöd för Putin, som för en konservativ och nationalistisk högerpolitik.” Här blir jag tvungen att återigen konstatera den uppochned vända värld vi numera lever i. Expo-kommunisterna, denna gång företrädda av RM tar alltså avstånd från den nation man i alla tider hyllat som paradiset på jorden. Här får nog USA se upp så att man inte förlorar sin plats som Expo-vänsterns främsta hatobjekt, den svenska högern undantagen. RM säger: “Så det jag gör Torbjörn, det är att jag helt enkelt konstaterar vad du gör. Du upplåter utrymme till och försvarar ytterhögerns mediakanaler, du samarbetar med dem och genom det så allierar du dig med dem.” Om något är att betrakta som “guilt by association” så är det vad ovanstående innebär, se länk nedan. Detta påstående är en ytterst personlig uppfattning med det tydliga syftet att stigmatisera och “brunsmeta” någon man på sedvanligt socialistmanér vill tysta. https://sv.wikipedia.org/wiki/Guilt_by_association Tyvärr räcker det inte att stigmatisera och brunsmeta längre, Expo-vänsterns företrädare har därför… Read more »

Biggan
Biggan
Gäst
5 april 2019 kl 06:28

Det är märkligt att Torbjörn inte kan se det som är uppenbart för de flesta sansade läsarna.

Mabo sammanfattar problematiken mycket väl och sansat.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Biggan
5 april 2019 kl 07:36

Har du kanske gått en zen-coach-kurs a´la Mabo orkestrerad och styrd från Expo?

Harriet Larsson
Reply to  Biggan
5 april 2019 kl 10:18

Jag tror att Din definitionen på “sansad” kommer från PK eliten, som vänder ryggen åt migrationens destruktiva konsekvenser. Fattigsvenskar överges, liksom hedersförtryckta kvinnor och unga. Utsatta förorters no go zoner skall gömmas och fokus ligger nu på rätten att återvända för IS-terrorister, medan dess offer snabbt skall glömmas osv, osv. Tyvärr “Biggan” när alla tänker lika tänker ingen alls, där är NewsVoice en frisk fläkt till skillnad från SVT/SR/ MSM för att inte tala om Raphael Mobos.

Stig Rydmark
Stig Rydmark
Gäst
4 april 2019 kl 23:58

Jag tycker inte om pölsa. Jag köper inte och äter inte pölsa. Jag tycker inte om smaken och väljer alltså att helt avstå från pölsa.
Jag tycker inte om multikultur. Ingen attackerar mig för att jag inte äter pölsa. Ingen pådyvlar mig speciella epitet för mitt val. Jag har naturligtvis rätten att tycka i olika frågor. Därmed borde det vara självklart att ingen har rätten att kritisera mig för vad jag tycker. Man behöver inte gilla mina åsikter, men man har ingen som helst rätt att hävda någon slags gudomligt, okränkbart företräde för massinvandring och multikultur.
Denna förda politik stöds idag av en form av blasfemi från etablissemanget. Att tycka fritt kan på många sätt straffa sig. Sverige har avlägsnat sig mycket från demokratin.

CHRISTER NILSSON
4 april 2019 kl 22:56

En tydlig, rättfram och ärlig deklaration som
pläderar för den självklara rätten att fritt
få framföra sina åsikter. Ett vidöppet och
generöst diskussionsforum för alla och envar.
All respekt för Torbjörn Sasserssons livsverk,
NewsVoice.
Mvh
Christer Nilsson, historiker, författare

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  CHRISTER NILSSON
5 april 2019 kl 07:26

Jag delar till 100% din kommentar Christer. NV är en av mycket få plattformar med riktigt intressanta artiklar och ett diskussionsforum som har riktigt högt i tak. Detta är något som Torbjörn kan vara mycket stolt över.

Tyvärr kommer det alltid att vara de som vill söndra. Ofta handlar det om ren och skär avundsjuka, men också om sådant som har politiska förtecken.

Vad är problemet för dessa söndrare? Passar inte galoscherna så är det ju bara att söka sig till ett annat forum!

Exempelvis läser jag själv aldrig Expo. Varför skulle jag det??

Raphael Mabo
Raphael Mabo
Gäst
4 april 2019 kl 22:03

Torbjörn, jag hänvisar till vad Expo säger om Granskning Sverige, “GS” som du har försvarat, gett utrymme till och de har även fått publicera egna artiklar på NewsVoice där de fört ut sitt budskap. https://expo.se/fakta/wiki/granskning-sverige Chefred och grundare av NyD är Markus Andersson som var medlem av Nationaldemokraternas partistyrelse. Och om vad etnopluralism är så har Wikipedia en ganska bra förklaring, där det kopplas till nazism och den nya högern. https://sv.wikipedia.org/wiki/Etnopluralism Du har även försvarat Megafonerna i flera artiklar och här är vad Expo säger om dem. https://expo.se/fakta/wiki/megafonerna Granskning Sverige, NyD, Megafonerna – är alla exempel på mediakanaler för svensk ytterhöger. Som du försvarar och ger utrymme till i din kanal. Du har även tidigare gett utrymme till rysk statsmedia som Sputnik och Russia Today, och du har visat stöd för Putin, som för en konservativ och nationalistisk högerpolitik. När det gäller rysk media så rekommenderar jag Peter Pomerantsevs reportage “Ingenting är sant och allting är möjligt.”. Det är väldigt belysande hur Ryssland styr sitt medialandskap. Så det jag gör Torbjörn, det är att jag helt enkelt konstaterar vad du gör. Du upplåter utrymme till och försvarar ytterhögerns mediakanaler, du samarbetar med dem och genom det så allierar du dig med dem. Nu är NewsVoice din kanal, och du har självfallet rätt att göra som du vill i din egen kanal. Men jag har också rätt att kritisera att NewsVoice ger ytterhögern det utrymmet och försvar. Och nej, jag har aldrig påstått att du är antisemit eller förnekare av Förintelsen, så dina insinuationer om att jag skulle tro det kan du lägga ner. Men du tar ställning för ytterhögerns mediakanaler som GS, NyD, Megafonerna och så vidare. Det har du visat i flera artiklar redan. Det gör att dina återkommande påståenden om att du är “varken höger eller vänster” inte är trovärdigt. Jag har inte sett dig kritisera ytterhögerns mediakanaler, jag ser dig försvara dem. Och så kommer vi då till frågan – varför kritiserar jag NewsVoice? Är det för att jag ska bli gillad, som du uttrycker det? Nej, för det är inte viktigt för mig huruvida jag gillas eller inte. Jag tänker aldrig innan jag uttrycker en åsikt “kommer jag att bli gillad eller ogillad?”. Det är inget jag funderar över. Så den idén kan du också släppa med en gång. Jag uttrycker det jag gör om NewsVoice därför att jag är väldigt besviken på hur NewsVoice har… Read more »

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Raphael Mabo
5 april 2019 kl 07:45

Dina idoga hänvisningar till Expo är pinsamma. De flesta med lite intellektuell nivå vet vad Expo står för och hur de arbetar.

Förmodligen inser du inte att dina påhopp på Torbjörn och hänvisningar till “Gudsriket” Expo säger en hel del icke attraktiva saker om dig själv. Kanske borde du prova att gå din egen kurs?? Expo kan säkert bidra med någon hjärntvättskursledare. Dessa brukar ofta ha sofistikerade och effektiva metoder, så var inte orolig.

En annan
En annan
Gäst
4 april 2019 kl 21:21

Nå, svara nu då Raphael, vi väntar, vi som är exkluderade. Snälla goda, svara.