Syrian Girl: USA låg bakom revolutionen i Syrien

publicerad 9 juli 2019
Aleppo i Syrien - Foto: Freedom House, CC BY 2.0

I en lång intervju med Vaken.se ger youtubern Syrian Girl sin syn på situationen i Syrien, upptakten till kriget, massmedias vinklingar, utländska agenter, IS-resenärer och hur landet måste agera för att förbli fritt och skapa fred.

I intervjun berättar Maram Sursli som hon egentligen heter om sin syn på den utdragna konflikten i landet. Hon menar att utländska stormakter har försökt splittra Syrien ända sedan romarnas och Alexander den stores dagar – och att det är precis vad som pågår än idag.

“Narrativtet är att folket började protestera mot den syriska regimen och sedan sköt regeringen en massa folk. Men vad som hände var att att folk sköt från båda sidor och att demonstranter också var beväpnade. Under de tre första månaderna så blev polismän skjutna, polismän blev ihjälhuggna med knivar och 17 syriska soldater blev överrumplade och dödade vid den turkiska gränsen av rebeller, och det här var alltså under de tre första månaderna av revolutionen”, säger hon.

Sursli menar vidare att massmedia gav en helt annan bild av verkligheten och försökte påskina att det handlade om en ensidig konflikt där fredliga demonstranter blev ihjälskjutna av beväpnade regeringssoldater. En bild som hon menar är felaktig.

“Jag tror att det fanns utländska agenter som väntade i Syrien och att detta var någonting som planerats i förväg. Det fanns utländska resurser i landet redan innan 2011.”

ArcanumSkolan 2024

Hon påstår också att hon tagit del av en lista där det framkommer att USA skulle förstöra sju länder på sju år, och att Syrien tillsammans med bland andra Libyen, Irak och Iran fanns med på denna, och att det länge funnits amerikanska planer på att starta en revolution i Syrien.

Vidare tar hon upp Twitter som hon menar lanserades för att underlätta revolutioner i arabvärlden genom att rebeller enklare skulle kunna nå ut med sitt narrativ i västerländsk massmedia men att Twitter numer blivit en belastning för Väst eftersom det används av västerländska dissidenter och missnöjda medborgare för att kritisera västerländskt styre och förbrytelser.

Ett exempel som hon lyfter fram på hur ledare i väst hycklar är den franske presidenten Emmanuel Macron som hyllade demonstrationerna och protesterna i arabvärlden men när liknande protester utbröt i Frankrike så valde han att slå ner dem skoningslöst med våld.

En annan sak hon pekar på i videon är att Väst allierade sig med radikala jihadister som sedan beskrivs som moderata rebeller i västerländsk massmedia för att legitimera samarbetet. Grupper som hon påstår beväpnats och finansierats av den amerikanska säkerhetstjänsten CIA och som sedan begått övergrepp och massmord.

Inte heller president Donald Trump har Sursli några höga förhoppningar på och kollar honom för en ryggradslös hycklare som inte kommer göra några ansträngningar för att stoppa Saudiarabien – en stor sponsor till flera terroristgrupper.

“Titta på de som stödde Trump som inte ville ha någon neokonservativ agenda, vad hände med dem? De raderas från sociala medier, censurerades och togs bort.”

Att personer som rest från Sverige och andra europeiska länder till Syrien och deltagit i övergrepp sedan kunnat resa tillbaka till Europa utan att behöva ställa till svars för sina handlingar och sitt fysiska stöd för IS och liknande grupperingar beskriver hon som fruktansvärt. Hon pekar på att i Irak riskerar IS-resenärer dödsstraff för sitt engagemang i Islamska staten.

Text: Nya Dagbladet (artikeln har tidigare publicerats i NyD)

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • De förbundna, bl a USA, Saudierna, UK, Frankrike fortsätter att finansiera ett andra uppror i Syrien. Tro inget annat. Och Socialdemokraternas/Sveriges roll är att ideologiskt skola återvändare bland flyktingar (konsulatet i Libyen), träna dem samt finansiera deras verksamhet i Syrien, för att om några år återuppta “revolutionen. Detta till trots är Sverige officiellt på Irans sida i M.Ö. En märklig positionering. Läs mer i initierade krönikor på Ledarsidorna.se
  Frankrike tror på fullt allvar att västalliansen kan vinna trots att de förlorat första ronden i kriget mot Syrien. Genom att inkalla en givarkonferens för återuppbyggnad av Syrien, med avsikt att därmed som motprestation kunna lägga alla viktiga naturresurser via IMF under bankoligarkins, globala storbolagens ägo. En sak är säker, visst kommer IMF att tillåtas skjuta till medel för återuppbyggnad, men huvudlånen kommer att förmedlas av NDB och då kommer alla huvudkontrakt att ligga i händerna på BRICS-ägda storbolag. Globala storbolag kommer på sin höjd att få underentreprenader och då kan de inte plocka ut sin vanliga korruption (20-25%) ur projekten.

 • Vi får heller inte glömma bort Saudiarabiens bidrag till att dra igång kriget i Syrien. Man skickade både pengar, vapen och sysslolösa jihadister till Syrien. (Dessa jihadister var för övrigt ett hot mot själva kungahuset i Saudiarabien så det var ett bekvämt sätt att kanalisera deras ilska på ett annat land och därmed lösa problemet för sig själva). Turkiet, Israel, Kuwait, Quatar plus en del EU-länder och givetvis storboven USA ligger alltså bakom detta vad man i västmedia kallar “inbördeskrig” i Syrien vilket i själva verket är en illa dold attack från utlandet för att störta Assad. Om detta vet folk i allmänhet ingenting för de flesta läser bara lögnerna i MSM-media. IS-terrorister i Syrien kallas rebeller, frihetskämpar m.m bara det är en skandal i sig.

 • Enligt ovan, “påstår (Maram) också att hon tagit del av en lista där det framkommer att USA skulle förstöra sju länder på sju år, och att Syrien tillsammans med bland andra Libyen, Irak och Iran fanns med på denna”.
  Jovisst, fanns det en sådan lista och den emanerar från den mycket kände fyrstjärnige generalen Wesley Clark, en gång överbefälhavare av NATO:s Europastridskrafter. Listan, som utpekade sju länder “som skulle tas ut” antydde dock att det skulle göras på fem år, inte sju, har varit känd sedan mars 2007 då Amy Goodman i “Democracy Now”-tv-programmet intervjuade generalen, se länk nedan:
  https://www.youtube.com/watch?v=WGkSNAHqpJM
  De länder som stod på listan och som “skulle tas ut” var: Irak, Syrien, Libanon, Libyen, Somalia, Sudan och slutligen Iran. Afghanistan bombades ju inom en månad efter 9/11, trots att Talibanerna hade lovat att lämna ut Osama bin Laden till USA, förutsatt att de erhöll dokumentation, som påvisade ObL:s skuld. Talibanerna fick aldrig någon dokumentation, endast bomber. Senare har det ju framkommit att Department of Justice aldrig har kunnat binda ObL som skyldig till terrorattackerna mot USA den 11.9.2001.
  Wesley Clark har senare vid en konferens (finns på Nätet) berättat samma sak. Vid tiden för 9/11 var Clark pensionerad och hans namn nämndes som en presumtiv presidentkandidat. Hans avslöjande satte troligen stopp, med stora bokstäver, för detta.
  MSM och SR/SVT har aldrig, mig veterligt, sagt ett enda ord om denna lista. Den är ju synnerligen avslöjande beträffande medias alla mörkläggningar och fake News. Men dessa idisslar hellre Adolf Hitler, nationalsocialisterna och t ex anfallet 1.9.1939 på Polen, som starten på ett skräckvälde utan motstycke i världshistorien och en demonisering av Tyskland bortom förnuftet och rimlighetens horisont.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *