Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Länder transformeras till polisstater under en utdragen coronakris

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 3 januari 2021
- Torbjörn Sassersson
"På andra sidan muren" - Foto: Netflix.com
Quebecs "coronapolis" stormar privatbostad. Privata foton.
Quebecs “coronapolis” stormar privatbostad. Privata foton.

DEBATT. Teknokraten och Kanadas premiärminister Justin Trudeau leder landet in i en polisstat med coronakrisen som anledning. I ett filmklipp som blivit viralt sliter poliser i Quebec ut en person från en privatbostad för att det befann sig 6 personer i lägenheten. Polisen anser att coronarestriktionerna inte efterlevs. En granne till den drabbade familjen hade angivit familjen. Samhällsutvecklingen stinker av något unket, men välbekant från 1940-talet.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | Bild överst från den spanskspråkiga och dystopiska TV-serien “På andra sidan muren”. Foto: Netflix.com

Kanada är i den dystopiska TV-serien Hand’s Made Tale räddningen för förtryckta människor som flyr från Gilead en auktoritär stat som tidigare hette USA. I verkligheten utvecklas Kanada till att bli en kontrollstat med en coronapolis som bryter sig in i hem för att markera mot olydnad. De griper fullt friska människor i sina egna hem, människor som inte utgör en samhällsfara. Polisens beteende kan härledas till en hastigt beslutad regel att maximalt 6 personer får vistas i en lokal.

Allmänheten och medier i världen rapporterar om serieövergrepp i coronans namn. Länder som ingen trodde skulle ta steg mot coronafascism försöker snarare skyndsamt leda utvecklingen. Alla vill vara duktiga.

Här har vi några typiska ingredienser som krävs för att definiera en polisstat:

  • politiker som hittar på regler som ska “öka tryggheten”,
  • polisstyrkor som okritiskt skyndar till för att gripa civilpersoner,
  • angiveri,
  • poliser som bryter sig in i hem och sedan
  • med övervåld för bort människor som inte begått brott och som inte utgör en samhällsfara.

Incidenten ska ha skett på nyårsafton den sista december 2020 i Gatineau, nära Ottawa River i Quebec. Bötern per person uppges vara 1,546 dollar.

Quebecs stadsledning har tidigare sagt att människor skulle få samlas i grupper på upp till tio personer perioden 24-27:e december om de frivilligt gick i självkarantän i en vecka före och efter mötena. Den 3:e december förbjöds sammankomster helt och hållet med undantaget att människor som bor ensamma tillåts få ha en besökare, så länge som munskydd bärs och individerna håller avstånd från varandra.

Rebel News founder Ezra Levant was among those outraged by the video, saying police went in “Gestapo-style, assaulting citizens.”
Journalist Cassandra Fairbanks, who has been an outspoken critic of sweeping lockdowns due to the pandemic, urged residents “to fight” for their rights, calling the fact that people might endorse such police raids “scary.” – RT

Vaccinerade och ovaccinerade. Originalfoto av Evgenii-Khaldeii (1940-talet)
Vaccinerad eller ovaccinerad, alla är misstänkta. Originalfoto av Evgenii-Khaldeii (1940-talet, Tyskland). Montage: NewsVoice

Redaktörens kommentar

Filmens värld och verkligheten blir allt mer lika. Filmer och TV-serier, vissa med manus från 1940-talets litteratur, hämtar inspiration från verkligheten samtidigt som världssamhället blir allt mer likt de dystopiska samhälle som fiktionen beskriver. Få fiktiva berättelser handlar om en värld i harmoni. Det mesta är istället baserat på våld, förtryck, intriger, konflikter och maktsträvan, de fattiga mot de rika. Utopier kritas samtidigt upp av självutnämnda filantroper i den verkliga världen, elitmänniskor som med våld mot kollektivet försöker upprätta paradiset på jorden.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq