Regeringen: Coronakrisen ska plåga dig till 2022 – Vaccinskeptiker omhändertas

27
6110
Elisabeth Backteman (foto: Estlands regering) och statsminister Stefan Löfven (foto: Kristian Pohl, Regeringskanlsiet)
Elisabeth Backteman (foto: Estlands regering) och statsminister Stefan Löfven (pressfoto: Kristian Pohl)

DEBATT. Regeringens krischef, Elisabeth Backteman, uppger att svenska folket ska ha mental beredskap för att leva med coronakrisen hela 2021, men även 2022. Regeringen är dessutom orolig för att ryssarna ska passa på att utnyttja krisen. Allmänheten och vaccinskeptiker är redan föremål för påverkan.

Dagens Nyheter målar upp ett dystopiskt coronascenario, åtminstone för Sveriges små och medelstora företag samt för miljontals människor i Sverige som drabbas av coronarestriktioner utan slut. DN skriver i artikeln “Regeringens krissamordnare: Vi får leva med viruset under hela nästa år”:

“Förhoppningen är att de nya vaccin som nu tas fram i rekordfart ska kunna återställa livet till det normala efter nyår, men inne på regeringskansliet förbereder sig landets styre på ytterligare ett år med nya utbrott och fortsatta restriktioner.

– Pandemin kommer inte att försvinna bara för att vi får ett vaccin. Vi tar höjd för att fortsätta jobba med olika typer av olika åtgärder, säger regeringskansliet krissamordnare Elisabeth Backteman som också är statssekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg (S).”

Coronakrisen kommer alltså inte att försvinna bara för att svenskarna får sitt DNA-vaccin med rekordfart, enligt DN och Elisabeth Backteman, chefen för regeringskansliets krisarbete. Kanske krisen blir ännu längre. Regeringskansliets tjänstemän planerar för 24 månader framåt, uppger DN. Därmed är vi inne i 2022.

Läs mer: Regeringen måste besvara frågor om DNA-vacciner mot Covid

Regeringen planerar för långtgående restriktioner som tex: ”karantäninriktade åtgärder”, men regeringen har redan bedömt att det krävs mer. Det behövs en hårdare pandemilag som ska vara klar innan sommaren 2021, anser kansliet. Nya restriktioner nämns som möjligheten att snabbstänga restauranger och köpcentrum. I andra sammanhang nämns obligatoriskt munskydd, besöksförbud på äldreboende, restaurangförbud i fyra veckor över jul/nyår, stängda butiker, distansundervisning och inrikes reserestriktioner.

Läs mer: World Economic Forum: En global covid cyberpandemi kommer – Värre än Covid-19

Tjänstemännen på Regeringskansliet varnar för att coronakrisen utan broms kommer att leda till fler konkurser, högre arbetslöshet, ökad segregation, en växande vårdskuld och en än mer krisande kulturbransch. Tydligen ska landet krossas och allt stinker av “The Great Reset”, en omstart av världen ledd av superskurken Klaus Schwab alias “Blofeld”. Sveriges försvarsförmåga är också utsatt, skriver DN, och det handlar underförstått om ryssarna som aldrig lämnas i fred:

”Även på det icke-militära området kan en kraftig andra våg eller omfattande klusterutbrott skapa sårbarheter som utnyttjas av främmande makt”, säger Elisabeth Backteman. I planeringsunderlaget nämns cyberattacker och desinformation.

Desinformation räknas i sammanhanget som nyheter och information som inte följer Regeringens coronastrategi, den strategi som nu sänker landets ekonomi, företagen, människorna, kulturen och vården trots att statistik från Socialstyrelsen och SCB fram till och med oktober 2020 indikerar att dödligheten i Sverige inte är högre än andra år. Inte ens Folkhälsomyndighetens tidigare mest framträdande person Anders Tegnell stödjer Regeringens coronastrategi. Är nu även Tegnell föremål för Regeringens misstankar?

SvD: Sprickan växer – så blev Tegnell av med sitt veto

Informationskrig och informationskrigare

Eftersom Försvarsmakten som styrs av Regeringen är involverad i krisen kan vi fråga oss vad det kan innebära. En indikation finns i Storbritannien.

Den brittiska tidningen Sunday Times skriver den 29 november 2020 att en särskild informationskrigsavdelning inom armén mobiliserats för att ta sig an vaccinskeptiker. Avdelningen heter: “The Defence Cultural Specialist Unit, DCSU”, en specialtrupp för kulturellt försvar, som är en del av den 77:e armébrigaden.

“The Defence Cultural Specialist Unit (DCSU) provides intelligence support to information activities. It assists the Brigade and wider Defence by building an understanding of the physical, virtual and cognitive behaviours of audiences, actors and adversaries”. – DCSU

Sunday Times skriver att DCSU med erfarenheter av att bekämpa terrorister i Mellanöstern nu arbetar med motinsatser för att kontra påstådd online-propaganda mot vacciner.

Läs mer: Lars Bern: ”The Great Reset” flyttar folkets makt till megaföretagen

Arbetet verkar redan ha startat i Sverige för drygt 18 månader sedan av SVT som då inledde projektet “Vaccinkrigarna”, ett TV-reportage i tre delar som som ska sändas på SVT den 2:a, 9:e och 16:e december, 2020. NewsVoice har skrivit om hur SVT med dolda kameror och mikrofoner wallraffat intet ont anande vaccinkritiker i Sverige och Finland, personer som i skydd av yttrandefriheten skrivit och talat kritiskt om vacciner. Det gillade inte SVT som kallar dessa personer för “makthavare”.

Sunday Times avslöjar i artikeln “Army spies to take on antivax militants” att läckta dokument från den kulturella försvarsenheten, som arbetat för att bekämpa al Qaida, sedan en tid bevakar internet för att analysera hur brittiska medborgare påverkas av åsikter och fakta om Covid-19. Enheten samlar även bevis på påstådd vaccindesinformation från fientliga stater.

Den ryska dagstidningen RT har förstått att det handlar om att Ryssland är föremål för misstankar. RT kontrar med att nämna en artikel i den amerikanska tidningen Newsweek: “Twitter Executive Revealed to Be ‘Psyops’ Soldier Linked to Spreading Disinformation Across Social Media: ‘A Threat to Our Democracy'”, som avslöjar att Twitter har en chef som spelar ett dubbelspel, då denne pekats ut som cyberkrigare i egenskap av reservofficer för en “British Army’s psychological warfare and propaganda unit”.

Det handlar om samma 77:e armébrigad som bevakar vaccinskeptiker.

Newsweek skriver:

“Gordon MacMillan, who joined Twitter in 2013 and is listed as the company’s Head of Editorial for EMEA, also serves with the 77th Brigade—an outfit formed in 2015 to conduct “information warfare” and develop “non-lethal” ways of conducting war.”

Ingen lämnas oberörd av det pågående informationskriget om vacciner, coronakris och dina kunskaper och åsikter.

Regeringen deltar i ett riskabelt spel som omfattar många länder och många populationer. Småfolket och mindre företag är bara collateral damage. Viktigast för Regeringen är nu att återta positionen som duktigast i klassen i Europa efter att Anders Tegnell och Johan Gisecke försökt dämpa coronahysterin. Löfven-regeringen är garanterat utsatt för Blofeld-påtryckningar, vilket borde vara transparent. Var god redovisa.

Text: Torbjörn Sassersson, uppdaterad kl 10:55

Relaterat


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
27 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
30 november 2020 kl 10:25

“RISKANALYS. Anders Thornberg har skrivit till regeringen med en begäran om ökat stöd av Försvarsmakten vid ett gråzonsläge. I klartext innebär det att polis och militär ska kunna sättas in mot Sveriges egen befolkning i det fall Sverige bedöms befinna sig i ett krigsliknande tillstånd, det vill säga när landet inte formellt befinner sig i krig men där angrepp av olika karaktär ändå utförs.”
https://newsvoice.se/2020/01/typfall-5-alternativa-medier-sekretess/

Rikspolischefen Anders Thornberg har varit chef för Migrationsverket och Säpo och är utbildad av FBI:
”2004 blev han Säpos första kommunikationsdirektör och ansvarig för internationell samverkan. I samband med det gick han även en chefsutbildning vid FBI i USA.” – SVT

Elisabeth Backteman är inrikesminister Mikael Dambergs statssekreterare och ansvarar för “Allmän ordning och säkerhet, dammsäkerhet, internationellt rättsligt samarbete, polisen, Regeringskansliets krishantering, samhällets krisberedskap och skydd mot olyckor samt åklagarväsendet”. Tillika med Rikspolischefen Anders Thornberg ar hon varit chef på Migrationsverket.
https://chef.se/hon-ar-doldisen-som-leder-regeringens-krisgrupp/

FN-trupper kan även sättas in mot den svenska befolkningen.
“Den 28-29 maj 2015 hölls ett möte inom WEF (World Economic Forum) i Kigali, Rwanda med det kryptiska namnet THE KIGALI PRINCIPLES ON THE PROTECTION OF CIVILIANS . Detta handlingsprogram undertecknades av den svenska regeringen genom framtidsminister Kristina Persson 2016, ett par månader innan Sverige tog plats i FN:s säkerhetsråd. Artikel 7 i detta dokument är en fullmakt för FN att använda militärt våld i ett land utan särskilt tillstånd från den aktuella regeringen, allt i syfte att skydda civilbefolkningen i en utsatt situation. FN skulle alltså kunna sätta in FN-trupp i bl.a. Sverige om man anser att situationen kräver det. Detta är helt i linje med den nya världsordningens önskade etablering av FN-styrkor som en världsarmé.”
https://peterkrabbe.wordpress.com/2020/08/28/ost-ar-ost-och-vast-ar-vast-och-aldrig-motas-de-tva-eller/

Och sedan finns även europeiska paramilitära insatsstyrkor som kan sättas in mot befolkningen:
“The European Gendarmerie Force (EUROGENDFOR or EGF) is an operational, pre-organised, robust, and rapidly deployable intervention force, exclusively comprising elements of several European police forces with military status of the Parties in order to perform all police tasks within the scope of crisis management operations, as established by Art.1 of the Treaty establishing the European Gendarmerie Force.”
https://en.wikipedia.org/wiki/European_Gendarmerie_Force

Erik Forsman
Reply to  Hans Dahl
30 november 2020 kl 11:52

Tack Hans Dahl för all uppdaterad information. Vad f-n kan man göra?

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Erik Forsman
30 november 2020 kl 17:58

Tack, Erik! Vi ska fortsätta med att söka efter sanningen och delge våra medmänniskor den.

Det onda som riktas mot hela mänskligheten
skulle inte kunna ske om inte mängder med människor vore kuggar i det onda maskineriet.

De som riktar detta mot oss är få och fullständigt beroende av alla medlöpare. Vi behöver nå människors hjärtan så att de inser att de inte ska vara ondskans verktyg.

Paulus riktade för nästan två tusen år sedan följande ord till sina bröder och systrar i den kristna församlingen i Korinth:
“Ty Gud, som sade: »Ljus skall lysa ur mörkret«, har lyst upp mitt hjärta, för att kunskapen om Guds härlighet som strålar från Kristi ansikte skall sprida sitt ljus.”

Jag tror att vi här som kämpar för att sanningen ska nå fram till våra medmänniskor har en liknande uppgift.

Rico Jafar
Rico Jafar
Gäst
Reply to  Hans Dahl
30 november 2020 kl 14:42

Tack Hans, jag värdesätter informationen som du delar med dig här på Newsvoice.

Hur skall man ta sig till väga för att nå fram till mer människor? Jag snackar om detta med alla jag känner och som är i min omgivning men den överväldigande majoriteten är helt omöjliga att nå fram till, detta gäller framförallt de i min åldersgrupp(20-25år) som agerar naivt och apatiskt till situationen vi befinner oss i, samt de lite äldre som är helt förskräckta av allt och alla tack vare massmedian. Jag har dessutom ingen social media att använda men med tanke på hur mycket de censurerar så tror jag det hade varit meningslöst oavsett.

Har du några förslag?

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Rico Jafar
30 november 2020 kl 18:09

Tack, Rico!

Vi ska fortsätta att sprida ljus till våra medmänniskor.

Precis som när vi sår frön i jorden tar det tid innan vi ser resultatet av det.

Vårt arbete med att upplysa om det som varit fördolt år svårt för många att direkt ta till sig, och när de väl har gjort det behöver de tid innan de bestämmer sig för hur de kommer att agera.

Människor i din åldersgrupp (20-25år), som agerar naivt och apatiskt till situationen, gör det för att de indoktrinerats mycket starkare än tidigare generationer, men jag är övertygad om att även de går att nå!

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Reply to  Rico Jafar
1 december 2020 kl 23:07

@Rico. Jag befinner mig i samma situation som du, bara mina närmaste vänner , noggrann utvalda, är inte helt avvisande , då de vet att jag inte säga något utan att ha på fötter. Det som beskrivs ovan är väl sista försök att rädda eliten åtminstone i Sverige, det först experimentlandet. Ibland undrar jag om svenskarna kommer även fortsättningsvis acceptera nedrustningen av landet för något annat är det hela ju inte. Vid första Covid larmet våren 2020 stänger Sverige inte ned till motsatts från andra länder. Det var väl ett test hur lydig man är här. Och tydligen är man detta och då kan andra fasen inledas. Kanske blir det hunger games i framtiden? Trots min vetskap fortsätter jag att ifrågasätta, det är den enda möjligheten, ge inte upp!

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
Reply to  Hans Dahl
30 november 2020 kl 21:51

Tack för info, Hans!

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
30 november 2020 kl 11:04

Allt konvergerar!

– Den senaste megaproduktionen från Hollywood SONGBIRD:
“By 2024, COVID-23 has mutated and the world is in its fourth pandemic year. In the United States, people infected with the virus are taken from their homes against their will and forced into quarantine camps, also known as “Q-Zones” or Concentration Camps…”
https://newsvoice.se/2020/11/film-songbird-covid-23/

– SVT:s propagandafilmvisningar i december för att få folket att acceptera DNA-förändrande vacciner innehållande ingredienser från aborterade foster.
https://newsvoice.se/2020/11/svts-maffiametoder/

– Förberedda “GRÅZONS-INGRIPANDEN mot vaccin-kritiker.

Kent Pettersson
Kent Pettersson
Gäst
30 november 2020 kl 11:43

Mycket bra artikel! Det är tydligt att våra korrupta politiker nu tagit över och kört över Folkhälsomyndigheten och Anders Tegnell. De har väl fått order av makteliten att även Sverige måste införa lockdown och krossa ekonomin och det som återstår av sk demokrati. Detta trots att inga fler dör nu än ett vanligt år.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Kent Pettersson
3 december 2020 kl 10:29

Regeringens krissanordnare ökar trycket för massvaccinering:

“Trots pandemiöverdrifterna menar regeringens krissamordnare Elisabeth Backteman att svenska folket nu ska förbereda sig både mentalt och praktiskt för att vaccinera sig. Backteman menar att det är av yttersta vikt att en stor del av befolkningen tar det mycket kontroversiella vaccinet.”
https://nyadagbladet.se/inrikes/regeringens-samordnare-svenskarna-ska-forbereda-sig-for-massvaccinationer/

Och detta trots att inga fler dör nu än ett vanligt år!
https://newsvoice.se/2020/11/statistikexpert-coronakrisen/

En gödd julkris är vad det är!

Men denna så gödda julkris ska vi med fakta slakta!

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Hans Dahl
3 december 2020 kl 15:19

Mattikainen sticker inte under stol med att han inte tänker vara något vaccinations-hjon och negligerar genomskinlig propaganda av både svettiga SVT-svikare och oregerliga krisanordnare:

(En visselblåsare larmar om säkerhetsläget!)

27
0
Kommentera gärnax
()
x