EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen: turister måste vaccinera sig för inresa till EU

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 27 april 2021
- Torbjörn Sassersson
Ursula Von der Leyen. Arkivbild: Europaportalen.se

NOTERAT. EU-kommissionens ordförande Ursula Von der Leyen meddelar att turister från USA måste vaccinera sig för att få resa in i EU. Ett år efter att EU stängt av icke essentiellt resande till unionen från större delen av världen öppnar åter Europa upp för turister, men det är villkorat. Turister från tex USA måste vara vaccinerade mot Covid-19.

Beslutet om vaccintvång framfördes den 25 april av EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen som även är deltagare på Bilderberggruppens hemlighetsfulla möten som sedan 1954 varit stängda för all insyn för allmänheten och journalister.

”Alla 27 medlemsländer accepterar, villkorslöst, alla de som vaccinerats med vacciner som är godkända av EMA”, sa Ursula von der Leyen till bland annat New York Times.

Turisterna måste vara fullt vaccinerade. Det räcker inte enbart med en dos, men det är ännu oklart hur medborgare bortom EU, som inte påtvingas EU gröna vaccinpass ska redovisa vaccinationsstatus.

De tre vacciner som har godkänts för användning i USA tillverkade av Pfizer-BioNTech, Moderna och Johnson & Johnson har välsignats av Europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA. AstraZenecas Covid-19-vaccin väntar fortfarande på tillstånd för akut användning i USA.

ArcanumSkolan 2024

“The Americans, as far as I can see, use European Medicines Agency-approved vaccines… This will enable free movement and the travel to the European Union”, sa von der Leyen till New York Times.

Ursula von der Leyen: Kravet kommer sannolikt att gälla även EU-medborgare

De negativa reaktionerna har varit starka bland många både i och utanför EU. Kritiker och kända namn i USA kallar vaccinkravet för dystopiskt. Säkerhetsanalytikern och redaktören för NATO-journalen “Defence Strategic Communications” J. Michael Waller skriver på Twitter:

“I guess I won’t see much of Europe any more. It was a lovely place when it wasn’t ripping itself apart.”

Ursula Von der Leyen menar att det är sannolikt att även EU-medborgare kommer att behöva använda sina digitala gröna vaccincertifikat för resor inom EU. NewsVoice tolkar Von der Leyen som att vaccinkravet så småningom ska gälla alla turister från alla länder utanför EU.

NewsVoice kommentar

Von der Leyen tillhör en mycket liten elitistisk grupp av makthavare som blivit inbjuden både 2016 och 2019 till Bilderberggruppens hemliga möten. Enligt gruppens hemsida diskuterades 2019 bland annat ämnena: “A Stable Strategic Order”, “What Next for Europe?” och “The Future of Capitalism”. Ingen utanför de stängda dörrarna vet vilka briefings som deltagare fick och vilka beslut som togs alternativt vilka beslut som deltagarna utifrån sina maktpositioner inom politiken uppmanades att ta efter mötena.

Omvärlden kan dock räkna ut vilka villkorade maktpositioner de erbjudits vid mötena. Bilderbergmötet 2019 hölls den 30:e maj till den 2:a juni 2019. Europaparlamentet valde därefter Ursula von der Leyen till ny kommissionsordförande den 16 juli 2019, enligt EU-parlamentets hemsida.

Det är värt att notera att finansminister Magdalena Andersson deltog på samma Bilderbergmöte som Ursula Von der Leyen 2016. På samma möte fanns även riskkapitalisten Conni Jonsson (EQT), Carl-Henric Svanberg, ordförande i styrelserna för Volvo och British Petroleum samt en ständigt närvarande deltagare sedan 1957 från familjen Wallenberg.

Text: Torbjörn Sassersson

Källor och relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Nyamko Sabuni kräver nu att alla “vaccinerade måste få sin frihet tillbaka”. Och hur tänkte du nu Nyamko? Vaccination skyddar inte mot smittspridning. Vaccination dämpar bara eventuella symptom hos de som är vaccinerade. Vaccinerade som inte “känner av sina symtom” utgör en större smittorisk, än icke vaccinerade som faktiskt känner av sina symptom och därför kan stanna hemma för att inte sprida smitta. “Alla måste få sin frihet tillbaka”, inte bara de som vaccinerat sig”. Logiken i “vaccinationssegregationen” haltar rejält. Undrar jag vad det här egentligen handlar om?

 • Det är helt uppenbart att vi inte längre lever i en demokrati mer än på papperet!
  Folkresning är enda utvägen eftersom både politiker och elit spelar samma spel.
  Ju mer vi ger efter ju mer får vi ge med oss. En fredlig folkresning med mängder av demonstrationer torde vara svårt att hantera utan att öppet skjuta ned människor vilket i sin tur torde leda till revolution.

 • Ursula Von der Leyen går i sin pappas fotspår.

  Pappan, Ernst Albrecht, var en högt uppsatt chef i Hallstein-kommissionen, som var den första EU-kommissionen.

  Ursula Von der Leyens pappa arbetade alltså under Walter Hallstein, som var arkitekten till såväl Tredje riket – NAZI-TYSKLAND – som EU, vilket vi kan läsa om här:

  https://newsvoice.se/2017/12/ingemar-ljungqvist-eu-walter-hallstein/

  Och likheterna mellan EU och Tredje riket blir allt tydligare för varje dag som går.

  • Ursula Von der Leyen påminner ju om vår “Svenska” dolda arvtagerska.

   Artikel 2012

   “Många väljare känner förmodligen inte till att det i Sveriges riksdag sitter en prinsessa, en moderat riksdagsledamot av kunglig börd. Hon är ingen prinsessa av det svenska kungahuset, hennes far är nämligen ärkehertig Otto von Habsburg, son till Österrikes siste kejsare, Karl I.

   Coudenhove-Kalergi (1894-1972) hyllas av eliten i dag.
   Denna grevinna, Walburga Habsburg-Douglas, har en egen plan för Europa, som knappast någon väljare har hört talas om. År 1973 var hon med att grundlägga Paneuropa-Jugend Deutschland (paneuropeiska ungdomsförbundet i Tyskland), för vilken hon var viceordförande. År 1977 grundade hon Brüsewitz-Zentrum (det kristna paneuropeiska studieverket). Men vad är dessa paneuropeiska organisationer, hur stort inflytande har de, och det viktigaste: vad vill de?

   Grevinnan Walburga Habsburg-Douglas arbetar i sin fars anda. Otto von Habsburg, som avled förra året vid en ålder av 98 år, blev president i Paneuropeiska unionen 1973 efter greve Richard Nikolaus Coudenhove-Kalergi, dess grundare och Ottos nära vän.
   Coudenhove-Kalergi brukar tillsammans med Jean Monnet och Winston Churchill räknas till EU:s tre fäder. Churchill skrev i Saturday Evening Post 1930 en artikel om ”Europas Förenta Stater” och bankiren Monnet verkade för att i smyg införa denna europeiska förbundsstat.”

   https://www.nyatider.nu/forintelsen-av-europa-om-greve-kalergis-paneuropeiska-vision/

 • Och Nurnbergkoden åker ut genom fönstret. Att vi ska ha rätt att välja slippa medicinskt tvång och att det är olagligt att utföra experimentella genterapier som påtvingas mänskligheten . Det är ett tvång för om man inte villigt går med på att “vaccineras” mister man sina demokratiska rättigheter. Detta är enn dödsdom för oss som absolut inte vill ta en Covid spruta just nu. Det gick fortare än vad jag trodde men allt går enligt deras plan.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *