Georg Lagerberg (MPRT) förstör det demokratiska samtalet

publicerad 24 augusti 2021
- av Torbjörn Sassersson red.
Georg Lagerberg på MPRT (foto: SVT Play) och Torbjörn Sassersson (selfie)
Georg Lagerberg på MPRT

Frilansaren Robert Rosenkvist intervjuade Georg Lagerberg på MPRT för att vi bättre ska förstå hur handläggare på MPRT och medienämnden resonerar kring NewsVoice.

Lagerberg anser att vi medvetet vilseleder läsarna och publicerar “kvack” samt är en del av Kremls narrativ. Vi förstör även det demokratiska samtalet samt ingjuter tvivel i samhället, anser Lagerberg. Han hänvisar till EU vs Disinfo, en del av EU:s insatsstyrka mot Ryssland.

Text, video och analys: Torbjörn Sassersson, uppdaterad kl 06:36 | Intervju: Robert Rosenkvist

Georg Lagerberg säger att om en mycket stor del av en publikation, vilseleder, lobbar för “kvack” eller är en del av “antivaccinationsdebatten” då har en tidning passerat gränsen för rätten att få mediestöd, enligt MPRT:s tolkning av förordningen.

“Om hela, allt går ut på att bara försöka slå … vad ska man säga, slå, skapa osäkerhet, skapa någon sorts, dra ner den samhälleliga tilliten och förstöra det demokratiska samtalet då kanske man kan vara där [i tassemarkerna], men igen vi har bara stött på ett medium som träffas av den här bestämmelsen överhuvudtaget och det är ju känt att det var mediet NewsVoice som ligger så långt ut.” – Lagerberg

Georg Lagerberg säger därpå att SwebbTV låg på gränsen för avslag, men att den kanalen ändå innehåller annat material, än vad NewsVoice publicerat. Han säger även att MPRT faktiskt ger stöd åt medier som ligger mycket långt ut både på vänster- och högerkanten. Lagerberg säger att MPRT inte ens har åsikter om en tidning skriver invandringskritiska artiklar eller publicerar enstaka artiklar om elektrosmog, antivaccination eller elallergi.

Lagerberg återkommer flera gånger till uppfattningen att NewsVoice innehåller väldigt mycket material långt ut i “tassemarkerna”:

“…om hur man ska bota cancer med te och så vidare, lägger man på tillräckligt så många sådana som då faktiskt kan skapa tydliga skador, det är ju faktiskt så…, att jag menar…, börjar folk…, nä-men du förstår…, jag menar då hamnar man någonstans där…” – Lagerberg

Tidigare slog Lagerberg ned på att NewsVoice skrivit om forskning på gurkmeja mot cancer, trots att andra tidningar skrev om exakt samma ämne. Nu är det te mot cancer som är problemet. Vi har publicerat en artikel om te mot cancer precis som SvD och Sveriges Radio.

Lagerberg är personen som står bakom två avslag för NewsVoice, dels för mediestödet 2020 och dels för innovationsstödet 2021, båda stöden ges ut av MPRT.

Läs mer: Mediaclownen Georg Lagerberg spökar på MPRT igen

Robert Rosenkvist frågar om MPRT försöker ta ansvar för konsekvenserna av vad människor läser. Lagerberg svarar att MPRT ska titta på medier i sin helhet och att det bara fanns ett medium (NewsVoice) som drabbas av de här “bestämmelserna”.

Svaret verkar vara “ja”:

“…materialet övergår till att vara någon sorts fiktion och när det övergår till fiktion ja då är det inga nyheter och det är inget redaktionellt material av hög kvalitet”. – Lagerberg

Georg Lagerberg “kan se direkt” vad som är sant och falsk

Rosenkvist frågar då vem det är på MPRT som avgör vad som är vetenskap eller fiktion i innehållet. Lagerberg svarar att han och hans kollegor tycker att de “kan se direkt” vad som är ovetenskapligt eller fiktion. Lagerberg betonar sedan återigen att det bara fanns ett enda medium där de kunde se direkt att innehållet var ovetenskapligt eller fiktion och det var NewsVoice som var “så långt ut i tassemarkerna” och det var uppenbart för honom och handläggarna.

Georg Lagerbergs felsägning om “EU Disinfo

Rosenkvist ber Lagerberg förklara vad han menar desinformation och Lagerberg svarar att det då handlar om ett innehåll “där man medvetet så att säga vilseleder kring frågor”.

Rosenkvist frågar: “Har ni gjort en utredning då som visar att NewsVoice medvetet har vilselett”:

“Vi har googlat ett antal artiklar och vi har tittat på ett antal artiklar och vi har också tittat på ett antal artiklar mot, vad som är, EU har ju en sida som EU Disinfo till exempel, det kan man titta på. Man kan titta på vad som ändå är en normal uppfattning i de flesta frågor i både vetenskapslägren [och] när det gäller hälso- och sjukvårdsfrågor eller annat sån’t…”.

“Ja, vi bedömer att vi gjort det och vi har dragit inför nämnden ett mycket stort antal exempel på vad vi har bedömt … och sedan kan man nu också, vi har tittat på ett antal nummer och efter det har nämnden bedömt att, jo, det är nog så”.

Lagerberg hänvisar till “EU Disinfo”, en freudiansk felsägning eftersom sajten egentligen heter EU vs Disinfo.

Faktiskt.se och Faktiskt.eu - Montage: NewsVoice.se
Faktiskt.se och Faktiskt.eu – Montage: NewsVoice.se

Frågan är vad EU vs Disinfo egentligen påstått om NewsVoice. EU vs Disinfo beskrivs som ett flaggskepp (en militär term) och en del av EU:s strategiska insatsstyrka (task force) mot Ryssland.

“EUvsDisinfo is the flagship project of the European External Action Service’s East StratCom Task Force.” – euvsdisinfo.eu

“The Task Force was set up to address Russia’s ongoing disinformation campaigns.”eeas.europa.eu

På deras sajt EU vs Disinfo skriver insatsstyrkan år 2018 i artikeln “A Fake Fact Checker – Again” följande:

East Stratcom om Faktiskt.eu - Skärmdump
East Stratcom (EU vs Disinfo) om Faktiskt.eu och NewsVoice.

“Last week, five Swedish publishers started a common fact-checking initiative, with the aim to reveal the spread of constructed and invented news, in order to contribute to an open, inclusive and fact-based public debate. The site is called faktiskt.se. But even before the site was launched, a very similar site, with the same name and almost the same visual identity appeared, as pointed out by Swedish journalist Patrik Oksanen.

The copycat site states it is a reaction [to] the original fact-checking site, calling the cooperation between the established publishers a ‘Ministry of Truth’- a term often used in the disinformation sphere to discredit fact-checkers and actors working against disinformation. But that is not the only tell-tale sign of something fishy going on. The copycat site claims to be a cooperation between “Swedish media” and “experts” without any further information about who those experts or media might be. The site was started by NewsVoice, a site known for spreading pro-Kremlin disinformation narratives as well as conspiracy theories about vaccines, and Nya Dagbladet, a site claiming to be a news site that runs a campaign for “ethnic rights” of Nordic people.”

Eftersom detta är den enda artikeln om NewsVoice som existerar på sajten EU vs Disinfo så vet vi vilken artikel Georg Lagerberg har läst. I artikeln anklagas NewsVoice och Nya Dagbladet för att under fullt demokratiska och pressfria omständigheter ha startat sajten Faktiskt.eu som ett svar på de svenska etablissemangsmediernas faktacheck-sajt Faktiskt.se. Naturligtvis gjorde vi det med en nypa salt och mycket humor, men i infokriget mot Ryssland finns ingen humor och ingen självdistans.

“EU Disinfo” desinformerar i sin artikel läsarna att NewsVoice är en sajt som ägnar sig åt: “spreading pro-Kremlin disinformation narratives”, att vi med andra ord är en inhemsk del av Rysslands informationskrig mot Väst.

Vi är inte det. Vårt tankebrott är att vi i vår nyhetsrapporterting översatt eller återgivit vad den ryska kanalen RT.com skrivit, precis som vi återgivit vad BBC, Aljazeera, Le Monde eller CNN publicerat.

NATO-lobbyisten Patrik Oksanen…

Patrik Oksanen och Mikael Tofvesson (MSB). Foto: Expressen.se, "MSB: ”Hela samhället står till Kremls förfogande"
Patrik Oksanen och Mikael Tofvesson (MSB). Foto: Expressen.se, “MSB: ”Hela samhället står till Kremls förfogande”

Källan till “EU Disinfo” är bland annat policyskribenten Patrik Oksanen, du vet han som i smyg, utan att meddela oss eller ställa faktakontrollfrågor, skriver hitte-på-artiklar om NewsVoice i Mittmedia.

Georg Lagerberg befäster med ledning av EU vs Disinfo och NATO-lobbyisten Patrik Oksanen i intervjun med Rosenkvist, att myndigheten har bedömt att NewsVoice medvetet vilseleder läsarna och man antyder även att NewsVoice i något avseende är affilierad med Kreml. Självklart ska NewsVoice därför inte ha mediestöd. Svenska staten via MPRT kunde lika gärna ha skickat pengarna direkt till ryska staten, men så tänker endast en vilseledd  konspirationsteoretiker som Oksanen eller Lagerberg.

I övrigt har Lagerberg googlat lite och selektivt läst lite här och där när han försökte bedöma NewsVoice.

I sammanhanget bör närmnas att NewsVoice avslöjat både vilka det var som sågade ner mobilmasterna 2014 och att ryska agenter lyckats infiltrera svenska Försvarsmakten via rekryteringsbyråer. Vi gjorde det i vår nyhetsrapportering av stort allmänt intresse. Vi publicerade till och med 2017 en artikel skriven av EU vs Disinfo: “Three things you should know about RT and Sputnik”. Betyder det att NewsVoice är en del av det västliga narrativet mot Ryssland? Nej, vi publicerade deras artikel för att få en debatt.

Georg Lagerberg: en opinionskrönika får  – kanske – ta ut svängarna lite

Robert Rosenkvist frågar om en tidning måste stå till svars för om en debattör i opinionsartikel medvetet vilseleder.

Lagerberg säger då att: “i en opinionskrönika där får man ju alltid vara lite, ja, där får man kanske ta ut svängarna lite mer…”.

Sammanfattningsvis säger Lagerberg att NewsVoice faller utifrån två kriterier, dels att NewsVoice fokuserar för mycket på vad MPRT anser är desinformation och därmed faller även NewsVoice såsom ett allmänt nyhetsmedium kvantitativt.

En allmän nyhetstidning som vill ha stöd får inte fylla ett vacuum genom att publicera ej annars rapporterade nyheter och oönskad debatt

Robert Rosenkvist påpekar att ett medium (som NewsVoice) vill komplettera resterande medier i medielandskapet för att på så vis fylla ett tomrum av nyheter och debatt som etablissemangsmedierna inte ger utrymme för. Borde inte ett sådant medium få mediestöd?

“Nej, så är det ju. Du kan inte vara för specialiserad därför att, vi har att man ska ha en bredd av ämnen och bredd av perspektiv och så vidare, så att det ligger i, det är också kriterier som finns i båda våra förordningar…” – Lagerberg

Här sviker Lagerbergs logik. En tidning kan ju fortfarande ha en stor bredd i både sina debatter och nyhetsartiklar om allt det som etablissemangsmedier väljer att utesluta!

I slutet av intervjun jämförs NewsVoice med så kallade högerextrema tidningar som faktiskt fått mediestöd. Lagerberg säger att NewsVoice ligger en bra bit från dem gällande nyhetsbredd. NewsVoice anses alltså, enligt mediestödsnämnden och MPRT, befinna sig allra längst ut på en skala av ogillade tidningar, till och med bortom högerextrema tidningar, trots att NewsVoice inte ens är extremhögerpolitisk till sin natur. Det egentliga tankebrottet är att en tidning inte får ge för mycket utrymme åt att undersöka eller låta debattera besvärande nationell eller internationell korruption.

Trots detta hävdar Georg Lagerberg att det är fritt fram att publicera artiklar och diskutera konspirationer och samtidigt få mediestöd, men att det inte bara får handla om sån’t.

Undertecknad som samtalat med en PR-konsult som arbetar på toppnivåer säger att NewsVoice förmodligen inte kan få ett bättre betyg om man är ute efter fakta, nyheter och en fri och upplysande debatt.

NewsVoice har skickat in en ansökan för redaktionsstöd även 2021, en ansökan som måste kompletteras. Det blir nu helt meningslöst. Georg Lagerberg har undanhållit NewsVoice stöd för runt en halv miljon kronor och att söka dessa stöd (hittills 3 gånger) har kostat NewsVoice cirka 50,000 kr i konsultarvoden, revisorskostnader och egen arbetstid.

Med medie- och utvecklingsstöd hade NewsVoice kunnat bredda och fördjupa det redaktionella innehållet. Vi hade kunnat anlita flera skribenter, men det har Georg Lagrberg satt effektivt stopp för genom att vilseleda medienämnden. Lagerberg har därmed förhindrat det svenska medielandskapet att berikas med ett bredare och djupare NewsVoice eftersom i Lagerbergs värld ska alla tidningar anspassas efter hans personliga tolkning av förordningarna.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Gustafsdotters första uppdrag som kulturminister: stoppa stöd till ”högerextrema” medier
  Samnytt uppmärksammade häromdagen att Tidningsutgivarnas tidigare VD Jeanette Gustafsdotter kliver direkt in i regeringen från gatan efter att ha gått med i Socialdemokraterna dagen innan. Som mediemakthavare har Gustafsdotter uppmärksammats för sina ansträngningar att tysta obekväma granskande och icke vänsterliberala medieröster. Förstärkt med Kulturdepartementets arsenal av politiska verktyg fortsätter Gustafsson nu den kampen.

  I en nyfiken intervju med Journalistförbundets tidning Journalisten berättar Gustafsdotter att hennes ”hjärta klappar för public service”. Tidigare har hon uttryckt kritik mot att SVT och SR klampar in på de kommersiella mediernas revir och även förordat att Public Service pengapåse fördelas på fler mediehänder. Men de tankarna säger hon sig idag ha övergett.

  SVT, SR och UR har också under lång tid kritiserats för en vänsterlutande politisk slagsida i sina verksamheter och många menar att det senaste beslutet att tvinga alla medborgare att via skattsedeln betala för en journalistik de inte vill ha är ett främmande inslag i en demokrati och något som mer förknippas med totalitära stater.
  Men det ser Gustafsdotter inte som något problem och hänvisar till sina sju år i SR:s styrelse som bevis för att hon är en varm vän av rådande ordning.

  Gustafsdotters första uppdrag som kulturminister: stoppa stöd till “högerextrema” medier » Samnytt

 • Lyssna precis på intervjun!

  Känner ett behov av att gå och duscha av mig……

  Dessa människors självgodhet och överhöghet rinner ju ut ur högtalarna. Man får väl själv ta lärdom om hur man inte bör bete sig.

  Newsvoice kan förmodligen faktiskt inte få ett bättre betyg! Visst är det så.
  Putin står väl åtminstone för sin åsiktsdiktatur? Dessa små minipåvar och hobby diktatorer är ju bara sorgliga.

  Censuren av Newsvoice går alltså aldrig ut på vad man säger i sak. Utan vad dessa minipåvar konspirerar om vad informationen man sprider kan leda till. Man förutsätter alltså att ett minskat förtroende kan vara skadligt. Visst är det så, om man vill att religiösa dogmer skall styra ett samhälle.

  Om människor slutade tro blint på dessa pseudovetenskapare kunde vi kanske få en fruktbar debatt i Sverige. Vore det inte bättre om de förklarade vad som inte stämmer och varför, istället för att konspirera om vad vissa åsikter kan leda till?.

  Själv är ja öppen för nya perspektiv, i den mån min världsbild håller för det. Tyvärr gör sådana här människor att min bild av verkligheten bara stärks. Tänk om de kunde chocka en med lite välvilja, upplysningsiver, informationslusta och sakliga argument. Debattera med glimten i ögat, och inte ta sig själva på så förbannat stort allvar.

  Eller om “konspirationer” nu är så fruktansvärt farliga. Varför inte öppna sitt hjärta? Bekänna sin fruktansvärda ångest över alla dessa konspirationer, och hur de håller en vaken på natten. Presentera de osvikliga bevis för hur dessa konspirationer förstör vårat samhälle.

  • Ja och att MPRT prinsen får fram ett kvack som avslagsskäl avslöjar nivån.

   Visst är det konstigt att Georg Lagerberg stryper det öppna demokratiska samtalet i värdens tredje mest demokratiska land när det bevisligen är fakta som diskuteras?

   Vill Georg Lagerberg att regeringen använder “nollade” långtidssjukas indragna sjukersättningar att finansiera svensk regeringsledd statskupp mot Ryssland?

   Vill Georg Lagerberg att Peter Hultqvist och Stefan Löfven sätter sig som domare över ryskt valresultat istället för att lösa hemlösa svenskars framtid?

   Är det bättre att satsa på MPRT och 20 miljarder på utländska toaletter och Oksanens konspirationsteorier än att hindra att Svenskar svälter ihjäl?

   Hur är det fatt med vår stolta alliansfrihet som räddade oss från Hitler?

   referenser

   Peter Hultqvist deltog i panel om Krimhalvöns framtid
   https://newsvoice.se/2021/08/peter-hultqvist-krimhalvons-framtid/

   Utrikesminister Ann Linde: Sverige deltar gärna i arbetet att avsätta Putin – Lurades att försäga sig
   https://newsvoice.se/2021/08/utrikesminister-ann-linde-troll/

   Löfven lovar 20 miljarder till FN för satsning på toaletter för kvinnor
   https://nyheteridag.se/sverige-lovar-20-miljarder-till-fn-for-satsning-pa-toaletter-for-kvinnor/

   • Inbjudan till “det demokratiska samtalet”

    Söndagen den 29:e augusti anordnar vi i Frihetsrörelsen en Frihetsträff
    Filip Sjöström är med Max Winter.

    Söndagen den 29:e augusti anordnar vi i Frihetsrörelsen en Frihetsträff med presentationer och mingel som därefter utvecklas till en storslagen dagsfest med dans, DJ:s och frihetliga aktiviteter ända in på småtimmarna med Freedom Fest!
    Kom och träffa likasinnade, lyssna till olika sorters budskap och lär dig mer om vad som händer i världen.
    Vi kommer att gå igenom Frihetsrörelsens:

    • Vision och målsättning
    • Kommande projekt
    • Nya struktur och organisation

    Dessutom kommer vi presentera medlemmar som är en del av vår nuvarande organisation och berätta hur du kan bli en del av den.
    Frihetsträffen är mellan 14:00-16:00 och därefter tar Freedom Fest vid.
    Läs mer och anmäl dig via följande länk:

    http://www.freedomfest.me

    OBS! Privat evenemang med gästlista.

    Dela detta:

    https://bakomkulisserna.biz/2021/08/26/sondagen-den-29e-augusti-anordnar-vi-i-frihetsrorelsen-en-frihetstraff/

    • Mer om “politbyråns” chef Georg som hatar News voice i allmänhet och god journalistik, uthållighet och exceptionellt mod som Torbjörn Sassersson fick pennan priset för i synnerhet.

     (Fega mediokra journalister behöver dock ej oroa sig enl George).

     Georg Lagerberg har problem med verklighetsförankringen och missbrukar maktposition

     “Georg Lagerberg som är enhetschef på myndigheten MPRT, och som bär ett stort ansvar för vilka tidningar som ska få avslag eller bifall för mediestöd, visar i flera ljudinspelningar prov på bristande omdöme. Humanism och Kunskap (HK) har granskat fallet Newsvoice, tidningen som nu fått två avslag för mediestöd trots att tidningen uppfyllde grundkraven enligt en handläggare på MPRT.

     Georg Lagerberg har ett särdeles ont öga till News voice och redaktör Torbjörn Sassersson som av föreningen Humanism och Kunskap år 2016 fick utmärkelsen Pennan. Vi gav priset för att styrelsen anser att Sassersson visar prov på god journalistik, uthållighet och ett exceptionellt mod. Han har en öppenhet för olika perspektiv och låter artiklar och fakta publiceras som mainstream-medierna av olika skäl väljer att refusera, utelämna eller förvanska.”

     https://humanismkunskap.org/2021/08/28/georg-lagerberg-verklighetsforankringen/

     • Mycket intressant!

      Jag kollade upp en av styrelsemedlemmarna för MPRT, Jeanette Gustafsdotter, en riktig doldis!

      Hon finns inte ens på Wikipedia, trots att hon är generalsekreterare för riksförbundet Sveriges Museer och desförinnan varit VD för Tidningsutgivarna. 

      På alla bilder jag har hittat av henne är hon klädd i svart, så jag undrar om det är en kamouflagefärg i mörkrets domäner. Här är ett foto på generalsekreteraren:
      https://via.tt.se/pressrum/sveriges-museer/mi?publisherId=3235475&item=image-3279670

      Hon ser ut som en uniformsklädd jesuit, eller hur?

      Några klipp om Jeanette Gustafsdotter ger följande profil:

      Hon TYCKER ATT MEDIERNA I SVERIGE TAR SITT ANSVAR OCH GRANSKAR och hon talar ofta om HAT och HOT.

      Här är en rätt kul artikel om Jeanette Gustafsdotter på Newsvoice:
      https://newsvoice.se/2018/08/jeanette-gustafsdotter-hanif-bali/

      • Seger för det demokratiska samtalet mot mycket storpungad taskspelare …

       “Swedbank döms för obefogad uppsägning av Widar Nords konto

       Publicerad 12 oktober 2021 kl 12.39
       EKONOMI.

       Swedbank bröt mot betaltjänstlagen när banken drog in bankkontot för Fria Tiders grundare och chefredaktör Widar Nord med hänvisning till “bristande kundkännedom”. Det konstaterar Stockholms tingsrätt i en dom idag.

       Tingsrätten fastställer att uppsägningen var ogiltig och förpliktar nu Swedbank att inom 14 dagar slå på Widar Nords bankkonto igen.
       “Banken har inte förmått styrka att det förelegat särskilda eller andra skäl att säga upp Widar Nords betalkonto med grundläggande funktioner. Tingsrätten anser därför att bankens uppsägning saknat grund, dvs. varit obefogad”, står det i domen.
       – Banker har länge använt penningtvättslagens krav på kundkännedom som ett svepskäl för att göra sig av med kunder de vill slippa av helt andra anledningar, exempelvis av politiska skäl. Den här domen är ett välkommet klargörande av att regelverket inte får missbrukas på det viset, säger advokat Carl Ridderstråle, som företrädde Widar Nord i målet, till Fria Tider.
       Eftersom Swedbank förlorar målet ska banken nu själv betala både sina egna och Widar Nords rättegångskostnader. Totalt handlar det om ca 800.000 kronor.”

       Swedbank döms för obefogad uppsägning av Widar Nords konto | Fria Tider

 • Kunskapen om 5G:s påverkan på hjärnan var känd redan på 50-talet inom USA:s krigsindustri, avdelningen radarutveckling.

 • Så här ser symbiosen ut när Kulturdepartementets ansvariga statsråd, Amanda Lind, tillsammans med Mediestödsnämnden/MPRT ändrar regleringsbrevet till MPRT så att förordningen kunde öppnas upp med subjektiva utvärderingskriterier.

  Det är en farsartad intervju med JönsPelle Lagerberg, han återkommer med en papegojas envishet till sin nya möjlighet att dölja förutfattade och diskriminerande utvärderingsgrunder. “Det är helheten som skall bedömas” var hans ständiga svar.

  Dessutom har Kulturdepartementet strypt budgetmedlen på de ställen i budgeten där man förväntade sig bidragsansökningar från alternativ media /Fri Media.

  Det är den här typen partipolitisk korruption mellan regeringen och myndigheter som är så svår att förstå för så många, att det går till så här bakom den offentliga fasaden är så främmande för ett sovande och ovetande folk.

  Att MPRT däremot villigt släpper igenom uppenbart fuskande kommunist publikationer förefaller ju helt klart. Kanske är det därför man nu begärt och fått mer luddiga regler med större utrymme för korrupt godtycke.

  https://www.nyariks.se/tidningen-internationalen-avslojandet-fusk-marco-espvall/

 • Godtycke! “Trots detta hävdar Georg Lagerberg att det är fritt fram att publicera artiklar och diskutera konspirationer och samtidigt få mediestöd, men att det inte bara får handla om sån’t.” [nationell och internationell korruption]
  Saften ska alltså spädas med fyra delar vatten så att den blir drickbar. Strategin att lyfta obetydliga frågor så att folket förbryllas bort från de väsentliga, är välkänd. Det är essensen i parlamentareismen som faktiskt som slang betyder “snackverkstan” Bara prat, ingen verkstad. Det är så partierna håller sig kvar. Om de började anföra logiska resonemang, skulle den representativa demokratin falla.

 • Haha…I landet Sverige är sanningen farlig för regimen och dess hantlangare som Lagerberg. Vad han inte förstått är att man förlorat debatten så fort man börjar smeta Kreml på de som säger sanningen om tillståndet i Sverige.

  • Ja, låt efterfrågan styra. Fast då skulle de ju dö. Vem fan pröjsar en lax om året för att matas med aftonbladets konspirationsteorier? Kan inte vara många. Eller?

 • Det är många fler samhällsomstörtare i den socialistiska stadsledningen som behöver synas offentligt.
  Tack Newsvoice för det.

 • Lagerberg är uppenbart partisk till mobilindustrins nytta och använder samma ospecificerade term som lobbygruppen VOF, “pseudovetenskap”.

  Georg Lagerberg utövar statliga sanktioner för att tysta debatten om mobil strålning och dess förödande konsekvenser istället för lagstadgad opartisk serviceskyldighet.

  Georg Lagerberg har som myndighetsutövare skyldighet att vara opartisk och peka ut censurskälet “pseudovetenskap” i ett överklagningsbart beslut.
  Jag anser att detta omotiverade faktahindrande skandalbeslut nu måste resas

  Ex på straffad faktabaserad artikel av allmänintresse i det “demokratiska samtalet”
  
  Drevet mot elöverkänslighet kommer från storindustrin
  https://newsvoice.se/2015/01/drevet-mot-eloverkanslighet-kommer-fran-storindustrin/

  • Det är inte bara smutsiga pengar som myndiga gödselspridare fördelar på propadandamedia, utan verbala upplagrade skitberg regnar även ner över var och en som vågar ta ton mot maktmissbruket.

   Och pengatyngda propagandamedia fortsätter att rapa fram sina entoniga industri-styrda budskap – och ignorerar totalt varningsrop från oköpta, ärliga, verkliga vetenskapsmän när det gäller farlig elektromagnetisk strålning.

   Här är en utomordentligt viktig intervju med Olle Johansson:
   https://www.youtube.com/watch?v=wCpXMmD3kWs&t=981s

  • Så här skall myndighetsbeslut motiveras.

   Motivering av beslut 20 §   

   Ett beslut varigenom en myndighet avgör ett ärende skall innehålla de skäl som har bestämt utgången, om ärendet avser myndighetsutövning mot någon enskild. Skälen får dock utelämnas helt eller delvis

      1. om beslutet inte går någon part emot eller om det av någon annan anledning är uppenbart obehövligt att upplysa om skälen,
      2. om beslutet rör tjänstetillsättning, antagning för frivillig utbildning, betygssättning, tilldelning av forskningsbidrag eller något jämförbart,
      3. om det är nödvändigt med hänsyn till rikets säkerhet, skyddet för enskildas personliga eller ekonomiska förhållanden eller något jämförbart förhållande,
      4. om ärendet är så brådskande att det inte finns tid att utforma skälen, eller
      5. om ärendet gäller meddelande av föreskrifter som avses i 8 kap. regeringsformen och det inte är fråga om prövning i högre instans efter överklagande.
   Har skälen utelämnats, bör myndigheten på begäran av den som är part om möjligt upplysa honom om dem i efterhand.

   https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/forvaltningslag-1986223_sfs-1986-223

 • Att dessa uppviglare kletar av sig fantasier på våra grannar är ju pinsamt.
  Om vi ska tro dessa “Jönspellar” så måste vi göra precis tvärtemot Putin.

  Putin varnar för terrorister “förklädda till flyktingar”
  Publicerad 23 augusti 2021 kl 10.03

  UTRIKES. Rysslands president Vladimir Putin varnar för att den nya vågen av påstådda flyktingar från Afghanistan kan utgöra ett allvarligt säkerhetshot för mottagarländerna. Det rapporterar RT.

  Putin varnar för terrorister “förklädda till flyktingar” | Fria Tider

  Men är det verkligen Putins fel om vi tar in kriminella förklädda flyktingar?

  relaterat

  Annie Lööfs nya pressekreterares utbildning: Genuskurs om Harry Potter Publicerad 22 augusti 2021 kl 19.41

  INRIKES. C-ledaren Annie Lööf har fått en ny pressekreterare som i sitt cv, under “utbildning”, uppger att hon har läst kursen “Harry Potter & hans världar 7,5 hp” vid Linnéuniversitetet.

  Annie Lööfs nya pressekreterares utbildning: Genuskurs om Harry Potter | Fria Tider

  • ‘Inget ont som inte för något gott med sig’, säger ordspråket, så Annie Lööfs nya pressekreterare med sin utbildning – genuskurs om Harry Potter – kan kanske komma till oanad nytta!

   Här är Johann Wolfgang von Goethes fantastiska dikt TROLLKARLENS LÄRLING, som handlar om hur den dåligt utbildade trollkarlslärlingen mister kontrollen över sin magiska kvast som sedan fullständigt löper amok och sopar ner allting:

   https://www.youtube.com/watch?v=ROSHBhh7pEs
   (Text på engelska)

   Låt oss hoppas att kvasten även tar en runda till MPRT-boet! 

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *