Hayley sattes i covidläger i 14 dagar trots att hon var fullt frisk – Även vaccinerade fängslas

publicerad 4 december 2021
- av NewsVoice
Freddie Sayers och Hayley Hodgson. Foto: Unherd.com

Hayley Hodgson flyttade till Darwin från Melbourne för att undkomma den oändliga lockdown som plågat orten i snart 2 år, men istället för att få frihet blev hon inlåst i ett covidläger utan att ens ha viruset.

Freddie Sayers på Unherd intervjuade Hayley efter att hon suttit inlåst i 14 dagar på Howard Springs covidläger i en "containerbox" omgiven av kameror, vakter och taggtrådsstängsel. Om hon hade vägrat att följa med polisen till lägret hade hon fått en böter på 5000 dollar.

Hayley säger att den ansvariga myndigheten förklarar interneringen med att hon haft nära kontakt med en person som ska ha testats positivt för Covid-19.

När polisen oannonserat knackade på dörren uppgav hon att hon testats och fått ett negativt resultat. Det stämde inte och när polisen undersökte hennes status medgav hon att hon inte testats alls. Detta resulterade i att hon sattes i ett covidläger mot sin vilja.

Hayley Hodgson tillrättavisas och hotas av interneringsvakt på Howard Springs koncentrationsläger i Australien. Foto: Hayley
Interneringsvakt på Howard Springs covid camp i Australien tillrättavisar och hotar Hayley Hodgson med en böter på 5000 dollar om hon inte följer beteendereglerna. Foto: Hayley Hodgson

Hayley Hodgson beskriver vistelsen på lägret som psykiskt krävande och mycket obehaglig. Hon erbjöds därför Valium. När hon vid ett tillfälle passerade en gul markering hotades hon på nytt med en böter på 5000 dollar.

Hayley fick tre måltider per dag och förbjöds att lämna sin "containerbox", inte ens för en promenad.

Hayley testades tre gånger för covid på Howard Springs-lägret och resultaten var negativa vid alla tre tillfällen, men trots det hölls hon kvar i 14 dagar. Hon säger att vaccination inte hjälper eftersom myndigheterna ger sig själva rätten att gripa och fängsla både vaccinerade och ovaccinerade om det framkommer att de varit nära personer som testats positivt för covid.

Text: NewsVoice | Källa: Unherd

Koncentrationslägret Howard Springs Quarantine Camp, Northern Territory, Australia
Koncentrationslägret Howard Springs Quarantine Camp, Northern Territory, Australien