Journalistlegenden Ingemar Ljungqvist har gått vidare – Några ljuspunkter från hans karriär

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 22 december 2022
- Torbjörn Sassersson
Ingemar Ljungqvist den 1:a maj 2021 i Vasaparken, Stockholm. Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

KRÖNIKA. Journalisten Ingemar Ljungqvist har tyvärr lämnat oss. Han var en vän och en passionerad journalist som arbetade för att öka allmänhetens medvetenhet i frågor som rör hälsa, hälsopolitik och även geopolitik. Ingemar blev 73 år.

Ingemar befann sig i sin lägenhet i Uppsala när han inför en bekant klagade på svaghet i knäna. Han sa att han var okay i övrigt. Efter att ha arbetat lite framför sin dator svimmade han varpå hans vän omedelbart ringde ambulansen.

Förloppet gick mycket snabbt och dödsfallet konstaterades på sjukhuset, berättar hans vän Marianne Liljeholt, som gett mig grön signal att berätta mer om händelsen via en anhörig.

Ingemar avled tidigt på kvällen den 20:e december 2022 på årsdagen av bortgången av en annan journalist, Börje Peratt som avled den 20:e december 2021 på Danderyds sjukhus i sviterna av Covid-19 och en undermålig vård. Varken Ingemar eller Börje var vaccinerade mot covid. De båda herrarna hade aldrig något samarbete. De var för olika.

Bild: Ingemar Ljungqvist – Montage av NewsVoice – Foton av Anna Böhlmark och Crestock.com

Busiga Ingemar

Jag känner en stor tacksamhet för att ha fått vara en del av Ingemars filmprojekt och journalistiska upptåg. Jag minns tillfällena då han fick mig att följa honom på olika ställen där han försökte haffa makthavare i flykten som till exempel på Världscancerdagen 2020 då en vakt avvisade oss bägge.

ArcanumSkolan 2024

Pressackrediteringarna låg och väntade i konferenslokalen på Sheraton. Ingemar hade fått tillstånd att ställa några frågor till socialminister Lena Hallengren, men alla försök att intervjua Hallengren stoppades.

Vi försökte ändå smita in via ett café, men hotellvakten var på hugget. Se videon med Ingemar i sitt essä. Hallengren smet iväg i en kulvert.

Jag filmade även när Ingemar Ljungqvist greps av polisen den 1:a maj i Stockholm under en frihetsmanifestation. Ingemar greps av oklar anledning. Han ville ställa frågor om den omfattande polisinsatsen som sattes in mot manifestationen.

Agneta Schnittger och Ingemar Ljungqvist, februari 2020, Provence, Frankrike (gården Mas Rabassan) Foto: Torbjörn Sassersson

Säpo punktmarkerade Ingemar Ljungqvist

När jag satt i publiken med honom på Källkritikens dag 2018 på Kulturhuset försökte han gå upp på scenen som bevakades av säkerhetspolisen. Det var särskilt en polis som punktmarkerade Ingemar med blicken. Hans uppdrag var att skydda den dåvarande kulturministern Alice Bah Kuhnke som skulle upp på scenen.

Självklart utgjorde inte Ingemars något hot. Han ville som vanligt bara ta ordet och få ut ett budskap i egenskap av aktivist. Jag försökte avråda Ingemar från att inta scenen, men han hade myror i byxorna och kunde inte stoppa sig själv. Han for plötsligt upp, men utan att gå upp på scenen.

Han fyllde rummet med sin karaktäristiska stämma varpå en okänd man omedelbart konfronterade Ingemar. Han försökte på ett hotfullt sätt tvinga Ingemar att sätta sig, men det gick inte så bra i början i alla fall. Ingemar började prata om propaganda och “deep state”.

Situationen blev ganska komisk när den okände mannen upprepade orden: “sätt dig!” medan Ingemar kontrade med samma uppmaning. Vi gjorde en rappversion av händelsen.

Ingemar Ljungqvist i juni 2016
Ingemar Ljungqvist i juni 2016, Provence, Frankrike – Pressfoto: Anna Böhlmark, AlmaNova.eu

Resorna till Frankrike

Ingemar låg bakom initiativen till två resor till franska Provence 2016 och 2020 där vi intervjuade läkaren Agneta Schnittger. Intervjuerna om hälsa och kost finns publicerade i NewsVoice.

Där nere tog även tidningen Almanova form, en tidning som Ingemar och hans dotter Anna Böhlmark startade 2016. Jag fick uppdraget att bygga den första sajten för Almanova.

Jag får nu en god anledning att klippa klart och publicera en intervju (eller två) med Ingemar som spelades in Frankrike 2020. Det visade sig att han kanske fått rätt i några av sina prognoser om covidkrisen.

Ingemar Ljungqvist och läkaren Agneta Schnittger, 2020. Foto: T. Sassersson, NewsVoice
Ingemar Ljungqvist och läkaren Agneta Schnittger, 2020. Foto: T. Sassersson, NewsVoice

Vi kommer att minnas dig som en modig och passionerad journalist som ville påverka samhället i en konstruktiv riktning. Jag kommer även att minnas dig som en god vän och inspiratör. Jag undrar hur vi ska kunna finna någon med din erfarna ålder som plockar upp stafettpinnen.

Läs gärna Ingemars artiklar och NewsVoice reportage där Ingemar förekommer.

Text och video: Torbjörn Sassersson, bilduppdaterad kl 09:40, 23 dec

Ingemar Ljungqvist 1:a maj 2021. Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se
Ingemar Ljungqvist 1:a maj 2021. Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Enda problemet är att HIV Corona Ebola etc virus finns inte !! Allt är forskningsfusk och all virologi lever icke upp till Kochs postulat ! Icke ett enda bevis för Coronavirus existens finns än idag dec 2022 ! Inga kontrollexpriment görs det är skandalöst bedrägeri allt detta ! Jag länkar till Dr Sam and Mark Bailey Christchurch Nya Zeeland ! Deras arbete är avslöjandet av all denna bluff !! Drsambailey.com

 • Enda problemet är att HIV Corona Ebola etc virus finns inte !! Allt är forskningsfusk och all virologi lever icke upp till Kochs postulat ! Icke ett enda bevis för Coronavirus existens finns än idag dec 2022 ! Inga kontrollexpriment görs det är skandalöst bedrägeri allt detta ! Jag länkar till Dr Sam and Mark Bailey Christchurch Nya Zeeland ! Deras arbete är avslöjandet av all denna bluff !! Drsambailey.com

 • Känns så overkligt och omöjligt att Ingemar är bortta
  Det är bara knappt två veckor sedan du ringde mig, du hade så många planer stoppa vansinnet och slåss mot Goliat,
  Du var som en God Rolig Duracell kanin, du brydde sig om alla, du ville involvera mig i dina planer, vi hade många fantastiska samtal, vi tänkte så lika om det mesta, en tvillingsjäl, jag vann över dig på en punkt, jag är några år äldre än du
  Du är var en av de klokaste stora män jag fick lyckan lära känt, en stor man med ett STORT HJÄRTA och en gedigen kunskapsbank som ett uppslagsverk av fakta, tror din hjärna gick tusen varv i sekunden.
  Tack för att jag fick lära känna dig, även om det blev bara 7 – 8 månader sedan du första gången kontaktade mig,
  Vi möts på en annan bättre plats igen, då skall vi spöka tillsammans, röra till i grytan och göra värden till en lite bättre plats och leva på 

 • Känns så overkligt och omöjligt att Ingemar är bortta
  Det är bara knappt två veckor sedan du ringde mig, du hade så många planer stoppa vansinnet och slåss mot Goliat,
  Du var som en God Rolig Duracell kanin, du brydde sig om alla, du ville involvera mig i dina planer, vi hade många fantastiska samtal, vi tänkte så lika om det mesta, en tvillingsjäl, jag vann över dig på en punkt, jag är några år äldre än du
  Du är var en av de klokaste stora män jag fick lyckan lära känt, en stor man med ett STORT HJÄRTA och en gedigen kunskapsbank som ett uppslagsverk av fakta, tror din hjärna gick tusen varv i sekunden.
  Tack för att jag fick lära känna dig, även om det blev bara 7 – 8 månader sedan du första gången kontaktade mig,
  Vi möts på en annan bättre plats igen, då skall vi spöka tillsammans, röra till i grytan och göra värden till en lite bättre plats och leva på 

 • Jag är chockad och så ledsen att Ingemar har lämnat oss. Tack Ingemar för allt du har gjort för humanism, yttrandefrihet och sanning. Du är vår allas vår förebild och vi får kämpa vidare. Vila i frid! ❤️

 • Jag är chockad och så ledsen att Ingemar har lämnat oss. Tack Ingemar för allt du har gjort för humanism, yttrandefrihet och sanning. Du är vår allas vår förebild och vi får kämpa vidare. Vila i frid! ❤️

  • Din undran indikerar att du inte har särskilt stor inblick i det som Ingemar Ljungqvist så hårt kämpade för, nämligen att hindra mäktiga ekonomiska intressen från att fortsätta att förstöra sjuk- och hälsovården för människor.

   I den här intervjun tar Ingemar Ljungqvist upp ett faktum som är mycket mörkt och mörkat: IATROGEN DÖD:
   https://www.youtube.com/watch?v=W85b32Y92Ao&t=1309s

   Det är inte många i vårt land som vågat tala om det.

   • Efter 22 minuter in i intervjun redovisar Ingemar Ljungqvist forskning utförd av Anna Fugelstad, Karolinska Institutet, om hur SSRI-“mediciner” står för en väsentlig del av dödsfallen inom kategorin iatrogen död.

    Därför vill jag ännu en gång uppmana er läsare att ta del av innehållet i dessa tre oerhört viktiga och välgjorda, svenskspråkiga dokumentärfilmer om SSRI-preparat:

    https://www.artimus.se/whocaresinsweden/sv/whocaresinsweden.php

    Det framgår av dessa dokumentärfilmer att stor del av dödligheten beror på självmord, orsakade av den likgiltighet för det egna livet som SSRI-preparaten orsakar, i hög grad. 

    Var tionde svensk har övertalats av sin läkare att inta något SSRI-preparat, många av dem ungdomar – och till och med barn!

    Det är viktigt att föräldrar och anhöriga skyddar sina älskade. Och därtill krävs aktivt inhämtande av kunskap och kritiskt granskande av storindustrins propaganda, även om den framförs i synbart objektiv och trovärdig skrud!

  • Din undran indikerar att du inte har särskilt stor inblick i det som Ingemar Ljungqvist så hårt kämpade för, nämligen att hindra mäktiga ekonomiska intressen från att fortsätta att förstöra sjuk- och hälsovården för människor.

   I den här intervjun tar Ingemar Ljungqvist upp ett faktum som är mycket mörkt och mörkat: IATROGEN DÖD:
   https://www.youtube.com/watch?v=W85b32Y92Ao&t=1309s

   Det är inte många i vårt land som vågat tala om det.

   • Efter 22 minuter in i intervjun redovisar Ingemar Ljungqvist forskning utförd av Anna Fugelstad, Karolinska Institutet, om hur SSRI-“mediciner” står för en väsentlig del av dödsfallen inom kategorin iatrogen död.

    Därför vill jag ännu en gång uppmana er läsare att ta del av innehållet i dessa tre oerhört viktiga och välgjorda, svenskspråkiga dokumentärfilmer om SSRI-preparat:

    https://www.artimus.se/whocaresinsweden/sv/whocaresinsweden.php

    Det framgår av dessa dokumentärfilmer att stor del av dödligheten beror på självmord, orsakade av den likgiltighet för det egna livet som SSRI-preparaten orsakar, i hög grad. 

    Var tionde svensk har övertalats av sin läkare att inta något SSRI-preparat, många av dem ungdomar – och till och med barn!

    Det är viktigt att föräldrar och anhöriga skyddar sina älskade. Och därtill krävs aktivt inhämtande av kunskap och kritiskt granskande av storindustrins propaganda, även om den framförs i synbart objektiv och trovärdig skrud!

 • Tack Torbjörn för dina väl valda ord. Jag fick en paus i allt mitt sorgearbete när jag fick tillfälle att även skratta lite. Precis som livet. Skratta och gråta. Båda är förlösande för oss.

  Efter Ulf Bejerstrands direktsändning på Youtube i en mycket vacker hyllning till min far, tog han upp frågan om pappas kommande bok. Jag tar tillfället i akt att informera alla om att boken är på väg och kommer ges ut postumt!

  Jag är Ingemars dotter och den som driver hans livsverk vidare. För alla läsare av tidskriften AlmaNova som min far skrev i har vi utlovat boken ”Nytt ljus över Corona och HIV”.
  Boken är redan klar och färdig innan 31 december och kommer finnas tillgänglig för alla via vår hemsida. Jag gav min far idén att skriva denna bok eftersom jag såg så många kopplingar mellan HIV och Corona. Min far var övertygad om att dessa virus var skapade av människan i dolt syfte.
  I boken har han sammanfattat trettio år av sin samlade erfarenhet. Det är alla hans sanningar i en enda bok.
  Bara en dag innan han gick vidare in i nästa liv sände han mig sista kapitlet av boken.
  Boken innehåller mycket känsligt material så vi kommer inte kunna delge vad den handlar om exakt förrän den kommer ut till våren.
  Man kan skaffa den via vår hemsida http://almanova.eu/prenumerera-2/
  Skaffar man en prenumeration av Almanova innan den 31 december får man boken gratis.

  Tack Torbjörn, för samarbetet genom åren! Hoppet om mänskligheten kommer alltid leva vidare, och nu jobbar vi framåt i pappas anda!

  /Anna Böhlmark

 • Ett varmt tack till Ingemar för all vänskap, alla vetenskapliga och vardagliga stunder vi delat och alla unika möjligheter att framföra mitt hälsobudskap grundat i alternativa synsätt, väl underbyggt av studier och tusenårig erfarenhet.

  Det började 2016 med ett besök på vår vingård i Provence. Ingemar kom med sin dotter Anna och Torbjön för att under en vecka göra reportage efter min artikel i Medicinsk Access om kolloidalt silver och dess antimikroba och antiinflammatoriska egenskaper.

  https://www.youtube.com/watch?v=1PZZ5eYykU8

  När Corona viruset blev aktuellt i årsskiftet 2019-2020 återkom Ingemar tillsammans med Torbjörn och hans familj för en serie nya inspelningar grundat på mina artiklar i Medicinsk Access om tarmhälsans betydelse för kroniska metabola sjukdomar, neuroendokrina sjukdomar och cancer.

  I slutet av februari exploderade Corona pandemin och den pågår mer eller mindre fortfarande. Nu under hösten gjorde Ingemar och jag två intervjuer på Youtube hos Linus Noremalm. Den första om Covid-19 och dess konsekvenser efter sjukdom och vaccination. Den andra intervjun handlade om cancer och mikrober.

  På min hemsida insulindenfelandelanken.com finns artiklar och intervjuer med länkar, samt information om mina böcker.

  Så glad och tacksam för allt som Ingemar bidragit med som grävande journalist, nyfikenhet och förmåga att genomföra det han föresatte sig.

  Tack, Ingemar! Vila i frid!

 • Tack Torbjörn för dina väl valda ord. Jag fick en paus i allt mitt sorgearbete när jag fick tillfälle att även skratta lite. Precis som livet. Skratta och gråta. Båda är förlösande för oss.

  Efter Ulf Bejerstrands direktsändning på Youtube i en mycket vacker hyllning till min far, tog han upp frågan om pappas kommande bok. Jag tar tillfället i akt att informera alla om att boken är på väg och kommer ges ut postumt!

  Jag är Ingemars dotter och den som driver hans livsverk vidare. För alla läsare av tidskriften AlmaNova som min far skrev i har vi utlovat boken “Nytt ljus över Corona och HIV”.
  Boken är redan klar och färdig innan 31 december och kommer finnas tillgänglig för alla via vår hemsida. Jag gav min far idén att skriva denna bok eftersom jag såg så många kopplingar mellan HIV och Corona. Min far var övertygad om att dessa virus var skapade av människan i dolt syfte.
  I boken har han sammanfattat trettio år av sin samlade erfarenhet. Det är alla hans sanningar i en enda bok.
  Bara en dag innan han gick vidare in i nästa liv sände han mig sista kapitlet av boken.
  Boken innehåller mycket känsligt material så vi kommer inte kunna delge vad den handlar om exakt förrän den kommer ut till våren.
  Man kan skaffa den via vår hemsida http://almanova.eu/prenumerera-2/
  Skaffar man en prenumeration av Almanova innan den 31 december får man boken gratis.

  Tack Torbjörn, för samarbetet genom åren! Hoppet om mänskligheten kommer alltid leva vidare, och nu jobbar vi framåt i pappas anda!

  /Anna Böhlmark

 • Ett varmt tack till Ingemar för all vänskap, alla vetenskapliga och vardagliga stunder vi delat och alla unika möjligheter att framföra mitt hälsobudskap grundat i alternativa synsätt, väl underbyggt av studier och tusenårig erfarenhet.

  Det började 2016 med ett besök på vår vingård i Provence. Ingemar kom med sin dotter Anna och Torbjön för att under en vecka göra reportage efter min artikel i Medicinsk Access om kolloidalt silver och dess antimikroba och antiinflammatoriska egenskaper.

  https://www.youtube.com/watch?v=1PZZ5eYykU8

  När Corona viruset blev aktuellt i årsskiftet 2019-2020 återkom Ingemar tillsammans med Torbjörn och hans familj för en serie nya inspelningar grundat på mina artiklar i Medicinsk Access om tarmhälsans betydelse för kroniska metabola sjukdomar, neuroendokrina sjukdomar och cancer.

  I slutet av februari exploderade Corona pandemin och den pågår mer eller mindre fortfarande. Nu under hösten gjorde Ingemar och jag två intervjuer på Youtube hos Linus Noremalm. Den första om Covid-19 och dess konsekvenser efter sjukdom och vaccination. Den andra intervjun handlade om cancer och mikrober.

  På min hemsida insulindenfelandelanken.com finns artiklar och intervjuer med länkar, samt information om mina böcker.

  Så glad och tacksam för allt som Ingemar bidragit med som grävande journalist, nyfikenhet och förmåga att genomföra det han föresatte sig.

  Tack, Ingemar! Vila i frid!

 • Tack för denna fina artikel, redaktören!

  Jag instämmer helt med allt det som framföras i artikeln, utom när det gäller en enda sak.

  Självklart utgjorde Ingemar ett hot mot etablissemanget! Det gjorde han genom att framföra sanningar i ett helt förljuget styrelseskick.

  Och sanna ord att vi behöver dem som plockar upp stafettpinnen!

  • Ok,men det jag syftade på i artikeln var bara att Ingemar inte utgjorde ett hot för stunden, att han skulle utsätta någon på scenen för fara.

   • Tack för ditt klarläggande, Torbjörn, och jag håller verkligen med dig. Ingemar var fridsam, fredlig och mycket snäll och omtänksam.

 • En ikon har gått ur tiden.

  En ikon för god hälsa åt sina medmänniskor. Tusen och åter tusen mil på vägarna, mängder av intervjuer, mängder av artiklar. Tusen och åter tusen timmars ideellt arbete. Energisk, envis och beslutsam…med ett hjärta som ville hjälpa sina medmänniskor som var sjuka och svaga.

  Det är en ikon som gått ur tiden och jag beklagar sorgen för Ingemars familj, nära och kära.

  Må Du nu vila i frid, med Din själ varmt omfamnad av Skaparen, den stora läkaren.

  Kram och tack för allt

 • Själv tycker jag det är lite för många sammanträffanden. Här i Ludvika dog en läkare som var mycket omtyckt bland folket, och som var öppet emot kvacksinet.

  När pappa levde (innan tvångvaccineringen) var han på rutin hjärtundersökning hos läkaren. Läkaren frågade då om mina föräldrar var vaccinerade. Mamma tänkte då, o nej så var det dags igen.

  Men så fick hon sig en chock när hon fick en föeläsning hur dumma de var på vårdcentralen som trodde på covid plandemin. Han skämtade väl om hur vanliga influensan tagit sabbat ett år osv.

  En tid senare dog han “med covid”. Han var inte så gammal, och sannolikt väl medveten om de alternativa behandligar som finns.

  Är du inne i fighten om “sanningen” så håll dig borta ifrån trådlös teknik, plocka helst ur kort för trådlöst i datorer osv. Det behövs ingen “Heart attack gun” de tar bara över din enhet och sätter en pulsning på signalen som går i resonens med ditt system. Och så får du oväntat hjätstillestånd eller liknande.

  Mer eller mindre omöjligt att bevisa att det inte var en “naturlig” död.

  En mycket god vän fick plötsligt hjärtsvikt som en blixt från klar himmel. Hon hade precis hämtat en ny frekvensapparat. Men hon klara sig tack och lov.

  Själv väntar jag väl på dagen då alla förstår att 5G och liknande är rena vapensystem. Men den insikten kommer nog komma för sent.

  Fanns en gammal scifi rulle där nya TV modem aktiverade calsifiering direkt i offret så de tvärdog. Inte så långt från sanningen. Minns tyvärr inte namnet på filmen.

  Vila i frid Ingemar, och kan bara beklaga till alla anhöriga.

   • Ja vi prata en tid innan artikeln på telefonen om systemen. Det tog lite tid innan han förstod vad jag mena. Men han hade helt klart hjärtat på rätt plats, och var inte rädd för sanningen.

    Tyvärr har väl inte alla kapaciteten att förstå vad det är de gör. Men Ingemar förstod. En förlust för oss alla. Låt hans arv leva vidare.

    • Ja, och en eloge till dig, Josef, som uppenbarligen bidrog till att Ingemar Ljungqvist skrev den så viktiga artikeln om hur 5G kan användas som ett selektivt vapen mot befolkningen.

    • Det mest imponerande med Ingemar, förutom naturligtvis att han var ärlig, omtänksam, sanningsenlig, var hans mod, som till och med inspirerade mig så mycket att även jag för en tid i hög grad var villig att nog riskera mitt liv i ett synnerligen spektakulärt projekt hösten 2017, som han hade planerat och som han bad mig att medverka i, vilket hade som syfte att synliggöra de försöksobjekt i vårt land som utsatts för “mind control”. Det är bland det mest skrämmande och hemska jag någonsin kommit på spåren.

     Tyvärr gick Ingemars väl planerade projekt i stöpet, på grund av att de utsatta intimiderades så intensivt att i stort sett alla drog sig ur.

  • Känner många som har fått hjärtproblem de senaste åren. Har själv blivit diagnosticerad med hjärtsvikt. Flera på jobbet har fått problem med hjärtat. De flesta är i 50-årsåldern.

   • Har flera elöverkänsliga vänner som får hjärtarytmier och liknande när de utsätts för Wifi, routrar, master osv. Det är rätt vanligt.

    Att övriga befolkningen som “upplever sig” inte vara elöverkänsliga inte skulle påverkas också är väl rätt osannolikt. Ökning av högt blocdtryck, arytmier, hjärtsvikt osv följer ju utbyggnaden och elektrifieringen av samhället. Framförallt sen man började bygga det trådlösa samhället.
    Ständigt allt yngre människor som får hjärtproblem.

    I kombination med kvacksinet så blir det ett finns cocktailparty.

    Men så länge religösa fanatiker som Tengil styr vårt land så….

    https://swebbtube.se/w/u4VA315mr1cUntdy5KX6JV

 • Ja, man blir verkligen ledsen när så fina män och kvinnor också förstås lämnar oss vad vi tycker alltför tidigt. Erik Enby, Börje Peratt, Ingemar Ljunqvist med flera….

 • Jag är chockad… Träffande honom senast för bara nån vecka sedan på en gemensam julfest, en fest för oss vekliga dissidenter och vi passade på att reda ut gammalt groll och kramade om varandra. Jag köpte även en bok av honom (signerad) och han hyllande mig för att vara en människa som bryr sig om andra människor. Det värmde. Vi hängde faktiskt en hel del… Så sorgligt. 

  RIP Ingemar! Jag kommet att minas dig för den varma människa du var.

 • Tack för denna fina artikel, redaktören!

  Jag instämmer helt med allt det som framföras i artikeln, utom när det gäller en enda sak.

  Självklart utgjorde Ingemar ett hot mot etablissemanget! Det gjorde han genom att framföra sanningar i ett helt förljuget styrelseskick.

  Och sanna ord att vi behöver dem som plockar upp stafettpinnen!

  • Ok,men det jag syftade på i artikeln var bara att Ingemar inte utgjorde ett hot för stunden, att han skulle utsätta någon på scenen för fara.

   • Tack för ditt klarläggande, Torbjörn, och jag håller verkligen med dig. Ingemar var fridsam, fredlig och mycket snäll och omtänksam.

 • En ikon har gått ur tiden.

  En ikon för god hälsa åt sina medmänniskor. Tusen och åter tusen mil på vägarna, mängder av intervjuer, mängder av artiklar. Tusen och åter tusen timmars ideellt arbete. Energisk, envis och beslutsam…med ett hjärta som ville hjälpa sina medmänniskor som var sjuka och svaga.

  Det är en ikon som gått ur tiden och jag beklagar sorgen för Ingemars familj, nära och kära.

  Må Du nu vila i frid, med Din själ varmt omfamnad av Skaparen, den stora läkaren.

  Kram och tack för allt

 • Vilken förlust för alla oss som älskar sanningen!

  Jag visst inget om detta. Vila i frid, min GODE vän Ingemar!

  Jag har förhoppningen och tron att vi får återses. Det kommer ett sant fredsrike, när utprövandet av det goda och onda för mänskligheten har gått till ända, där rättfärdighet, harmoni och glädje råder.

  Du har varit ett föredöme för oss som kämpar för det sanna, det rätta, det sköna.
  http://runeberg.org/tegner/003.html

   • Även läkaren Peter Aspelin, som jag tror kände Ingemar, gick bort i år, maj. Aspelin var en skolläkare öppen för alternativmetoderna. Han hjälpte min familj på flera sätt. Aspelin jagades av myndigheterna och förlorade sitt läkarleg för att han använde effektiva vårdmetoder som inte godkänts av Socialstyrelsen, men som godkänts i andra delar av världen tex i USA.

    • Du ser Tobbe! Sanningen lever farligt. Den kan ju bli till en erkänd verklighet, och då ligger dess motsats riktigt illa till.
     Sanningen skall ju göra oss fria enligt skriften. Vi måste tro på detta.
     Med detta så vill jag skicka mina julhälsningar till samtliga som brukar denna talande sajt.
     Mvh Tors rede som uppmanar till att inte göra något som jag inte skulle göra.

    • Jag var där (och du också) och såg när Ingemar greps den 1:a maj 2021. Det var absurt att se polisen (som jag annars sympatiserar med oerhört) inte tog mig eller någon fullvuxen man i sin fulla kraft, utan gav sig på försvarslösa pensionärer… Flera stycken faktiskt, inte minst kvinnor. De visste vilka de skulle gripa, som reportern Jesper – lite tuffare motstod då det krävdes fyra poliser och ändå gjorde han inte aktivt motstånd. Självklart gjorde de urval i sina gripanden.

   • Ja, man kan undra… och de båda, Ingemar Ljungqvist och Erik Enby, var initiativtagare till den fantastiska tidskriften 2000-Talets Vetenskap, som Ingemar var chefredaktör för under ett tjugotal år.

    Sanningen undertrycks, men det är också förutsagt att det ska vara så, en tid.

    • Jag ser en ändring, solen måste exponera sig lite bättre och tränga undan mörkret.
     Men det är klart! Klimatfanatikerna går i taket då, då sanningen tvingar dom till att vakna.

 • Själv tycker jag det är lite för många sammanträffanden. Här i Ludvika dog en läkare som var mycket omtyckt bland folket, och som var öppet emot kvacksinet.

  När pappa levde (innan tvångvaccineringen) var han på rutin hjärtundersökning hos läkaren. Läkaren frågade då om mina föräldrar var vaccinerade. Mamma tänkte då, o nej så var det dags igen.

  Men så fick hon sig en chock när hon fick en föeläsning hur dumma de var på vårdcentralen som trodde på covid plandemin. Han skämtade väl om hur vanliga influensan tagit sabbat ett år osv.

  En tid senare dog han “med covid”. Han var inte så gammal, och sannolikt väl medveten om de alternativa behandligar som finns.

  Är du inne i fighten om “sanningen” så håll dig borta ifrån trådlös teknik, plocka helst ur kort för trådlöst i datorer osv. Det behövs ingen “Heart attack gun” de tar bara över din enhet och sätter en pulsning på signalen som går i resonens med ditt system. Och så får du oväntat hjätstillestånd eller liknande.

  Mer eller mindre omöjligt att bevisa att det inte var en “naturlig” död.

  En mycket god vän fick plötsligt hjärtsvikt som en blixt från klar himmel. Hon hade precis hämtat en ny frekvensapparat. Men hon klara sig tack och lov.

  Själv väntar jag väl på dagen då alla förstår att 5G och liknande är rena vapensystem. Men den insikten kommer nog komma för sent.

  Fanns en gammal scifi rulle där nya TV modem aktiverade calsifiering direkt i offret så de tvärdog. Inte så långt från sanningen. Minns tyvärr inte namnet på filmen.

  Vila i frid Ingemar, och kan bara beklaga till alla anhöriga.

   • Ja vi prata en tid innan artikeln på telefonen om systemen. Det tog lite tid innan han förstod vad jag mena. Men han hade helt klart hjärtat på rätt plats, och var inte rädd för sanningen.

    Tyvärr har väl inte alla kapaciteten att förstå vad det är de gör. Men Ingemar förstod. En förlust för oss alla. Låt hans arv leva vidare.

    • Ja, och en eloge till dig, Josef, som uppenbarligen bidrog till att Ingemar Ljungqvist skrev den så viktiga artikeln om hur 5G kan användas som ett selektivt vapen mot befolkningen.

    • Det mest imponerande med Ingemar, förutom naturligtvis att han var ärlig, omtänksam, sanningsenlig, var hans mod, som till och med inspirerade mig så mycket att även jag för en tid i hög grad var villig att nog riskera mitt liv i ett synnerligen spektakulärt projekt hösten 2017, som han hade planerat och som han bad mig att medverka i, vilket hade som syfte att synliggöra de försöksobjekt i vårt land som utsatts för “mind control”. Det är bland det mest skrämmande och hemska jag någonsin kommit på spåren.

     Tyvärr gick Ingemars väl planerade projekt i stöpet, på grund av att de utsatta intimiderades så intensivt att i stort sett alla drog sig ur.

  • Känner många som har fått hjärtproblem de senaste åren. Har själv blivit diagnosticerad med hjärtsvikt. Flera på jobbet har fått problem med hjärtat. De flesta är i 50-årsåldern.

   • Har flera elöverkänsliga vänner som får hjärtarytmier och liknande när de utsätts för Wifi, routrar, master osv. Det är rätt vanligt.

    Att övriga befolkningen som “upplever sig” inte vara elöverkänsliga inte skulle påverkas också är väl rätt osannolikt. Ökning av högt blocdtryck, arytmier, hjärtsvikt osv följer ju utbyggnaden och elektrifieringen av samhället. Framförallt sen man började bygga det trådlösa samhället.
    Ständigt allt yngre människor som får hjärtproblem.

    I kombination med kvacksinet så blir det ett finns cocktailparty.

    Men så länge religösa fanatiker som Tengil styr vårt land så….

    https://swebbtube.se/w/u4VA315mr1cUntdy5KX6JV

 • Ja, man blir verkligen ledsen när så fina män och kvinnor också förstås lämnar oss vad vi tycker alltför tidigt. Erik Enby, Börje Peratt, Ingemar Ljunqvist med flera….

 • Jag är chockad… Träffande honom senast för bara nån vecka sedan på en gemensam julfest, en fest för oss vekliga dissidenter och vi passade på att reda ut gammalt groll och kramade om varandra. Jag köpte även en bok av honom (signerad) och han hyllande mig för att vara en människa som bryr sig om andra människor. Det värmde. Vi hängde faktiskt en hel del… Så sorgligt. 

  RIP Ingemar! Jag kommet att minas dig för den varma människa du var.

 • Vilken förlust för alla oss som älskar sanningen!

  Jag visst inget om detta. Vila i frid, min GODE vän Ingemar!

  Jag har förhoppningen och tron att vi får återses. Det kommer ett sant fredsrike, när utprövandet av det goda och onda för mänskligheten har gått till ända, där rättfärdighet, harmoni och glädje råder.

  Du har varit ett föredöme för oss som kämpar för det sanna, det rätta, det sköna.
  http://runeberg.org/tegner/003.html

   • Även läkaren Peter Aspelin, som jag tror kände Ingemar, gick bort i år, maj. Aspelin var en skolläkare öppen för alternativmetoderna. Han hjälpte min familj på flera sätt. Aspelin jagades av myndigheterna och förlorade sitt läkarleg för att han använde effektiva vårdmetoder som inte godkänts av Socialstyrelsen, men som godkänts i andra delar av världen tex i USA.

    • Du ser Tobbe! Sanningen lever farligt. Den kan ju bli till en erkänd verklighet, och då ligger dess motsats riktigt illa till.
     Sanningen skall ju göra oss fria enligt skriften. Vi måste tro på detta.
     Med detta så vill jag skicka mina julhälsningar till samtliga som brukar denna talande sajt.
     Mvh Tors rede som uppmanar till att inte göra något som jag inte skulle göra.

    • Jag var där (och du också) och såg när Ingemar greps den 1:a maj 2021. Det var absurt att se polisen (som jag annars sympatiserar med oerhört) inte tog mig eller någon fullvuxen man i sin fulla kraft, utan gav sig på försvarslösa pensionärer… Flera stycken faktiskt, inte minst kvinnor. De visste vilka de skulle gripa, som reportern Jesper – lite tuffare motstod då det krävdes fyra poliser och ändå gjorde han inte aktivt motstånd. Självklart gjorde de urval i sina gripanden.

   • Ja, man kan undra… och de båda, Ingemar Ljungqvist och Erik Enby, var initiativtagare till den fantastiska tidskriften 2000-Talets Vetenskap, som Ingemar var chefredaktör för under ett tjugotal år.

    Sanningen undertrycks, men det är också förutsagt att det ska vara så, en tid.

    • Jag ser en ändring, solen måste exponera sig lite bättre och tränga undan mörkret.
     Men det är klart! Klimatfanatikerna går i taket då, då sanningen tvingar dom till att vakna.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *