USA varnar Iran – om angreppen mot amerikanska trupper fortsätter kommer USA svara

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 oktober 2023
- NewsVoice redaktion
Joe Biden. Foto: Gage Skidmore. Licens: CC BY-SA 2.0
Joe Biden

President Joe Biden varnade på torsdagen Ayatollah Ali Khamenei, Irans högste ledare, att om Teheran fortsätter att ”röra sig mot” amerikanska styrkor i Mellanöstern, ”kommer vi att svara”.

Cirka 900 ytterligare amerikanska trupper är på väg till regionen eller har nyligen anlänt dit för att stärka luftförsvaret för att skydda amerikansk personal mitt i en kraftig ökning av attacker i regionen av Iran-anknutna grupper, uppger Pentagon.

Presidenten sa att nästan två dussin amerikanska trupper skadades i vågor av attacker som involverade självmordsdrönare och raketer på militära positioner i både Irak och Syrien den 18 oktober.

På torsdagen meddelade Pentagon att minst 12 separata attacker har inträffat i Irak och ytterligare fyra i Syrien sedan den 17 oktober.

På onsdagen sa Biden att han hade varnat Ali Khamenei att USA kommer att svara om amerikanska styrkor fortsätter att angripas.

”Min varning till ayatollan var att om de fortsätter att röra sig mot dessa trupper kommer vi att svara, och han borde vara beredd. Det har inget med Israel att göra”.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq