Klimatalarmismen då och nu – Från istid till kokande oceaner och politiker

Kristoffer Hells krönika sammanställer klimatalarmismens olika faser.

publicerad 28 november 2023
- Kristoffer Hell
Al Gore "kokar" på WEF-konferens.
Al Gore "kokar" på WEF-konferens. Gore säger att koldioxiden som släpps ut varje dag motsvarar 600.000 Hiroshimabomber som exploderar.

På 1970-talet var den stora faran en annalkande istid. Därefter var det stora hotet mot mänskligheten “global uppvärmningen”. Ett par år senare bytte det existentiella hotet namn till “klimatförändring” och nu har vi “kokande oceaner”! Vad är det som händer?

Fördelen med “klimatförändring” som ett retoriskt Damoklessvärd att hänga över mänskligheten, och som kräver en världsregeringen med diktatoriska befogenheter för att rädda planeten, är att det inte spelar någon roll åt vilket håll jordens medeltemperatur faktiskt vandrar, mot kallare tider eller varmare, klimatalarmisterna kommer ändå alltid att ha rätt.

1978 var narrativet som spreds i massmedia att världen var på väg mot en ny istid.

Den annalkande istiden

 

Al Gore: Därför har vi kokande oceaner!

Sedan kom IPCC och Al Gore, vars främsta bidrag till klimatalarmismen var dokumentären “An Inconvenient Truth” från 2006 och som varnade för en katastrofal global uppvärmning.

Något blev i alla fall hetare det året: Al Gore fick Nobelpriset och filmen kammade hem två Oscarstatyetter i Hollywood.

Sedan dess har Al Gores retorik blivit ännu hetare och han predikar i dag om “kokande oceaner”. Gore säger att koldioxiden som släpps ut varje dag motsvarar 600.000 Hiroshimabomber som exploderar varje dag och att det är koldioxiden som får haven att koka och främlingsfientligheten att växa. Vad händer om en miljard klimatflyktingar kommer?

Året efter Al Gores skräckvision “An Unconvenient Truth” exponerade den brittiska dokumentären år 2007 “The Great Global Warming Swindle” problemen med den powerpoint presentation Al Gores “An Unconvenient Truth” var baserad på.

Den faktor som mer än någon annan driver inte bara jordens medeltemperatur, utan temperaturen också på andra planeter i solsystemet, är solens aktivitet – och så har det varit de senaste 4,5 miljarder åren.

The Great Global Warming Swindle


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Slutklämmen är att det är oceanerna som styr koldioxidhalten i atmosfären! Varmare hav ger avdunstning av koldioxid – kallare hav ger upptag av koldioxid (alltså minskad koldioxidhalt i atmosfären)

  Basfakta enl DN:s stora Världsatlas från 1985!!
  Oceanerna innehåller ca 39 000 miljarder ton kol
  Atmosfären ca 700 miljarder ton
  I levande organismer ca 600 miljarder ton
  Död biomassa inklusive kol, olja o gas 19 000 miljarder ton

  En mycket frapperande tokutsaga från klimataktivisterna är denna:
  Våra mänskliga utsläpp i atmosfären går ner i oceanerna och försurar dessa så att korallerna dör.
  Inte ens om atmosfärens 700 miljarder ton (ca 2 promille av totalen i havet!) totalt gick ner i oceanerna skulle det påverka vattnets PH det minsta!
  Det är Svavlet som är den stora orsaken till försurning av land och hav!!
  Därför är det positivt att man numera avsvavlar oljan till båttrafiken.
  Men de här tokiga klimataktivisterna fösökte stoppa ombyggnaden av ett raffinaderi på Hisingen för att just avsvavla bunkeroljan!

  • Det som rör korallerna tar jag inte ställning till.
   Men det är väsentligt mer komplicerat än du gör det till.
   Havets ytskikt utbyter CO2 med omgivningen medan merparten av CO2 i haven ligger under de översta kanske 100m.
   Det tar väldigt lång tid för de djupare skikten att bidra.
   För korallerna är det därför ytskiktet som är av intresse. Och om man tar data från länken nedan är innehållet 1990 900Gt C medan människans bidrag är 18Gt/år dvs 2%
   https://worldoceanreview.com/en/wor-1/ocean-chemistry/co2-reservoir/

 • Undrar vad som hänt med det förtunnade ozonlagret som vi skrämdes med för en 15 år sedan??? Det sägs inte ett ord om detta längre.

  • I de dokument som WikiLeaks först offentliggjorde fanns detaljerad information om USA:s utförande av experiment och detonation av tiotals atombomber i atmosfären vid olika höjder. Detta resulterade i allvarliga skador på ozonlagret, vilket i sin tur ledde till att experimenten avslutades.

   När jag gick igenom dessa dokument trodde jag att journalister världen över skulle rapportera om det, men jag har aldrig sett någon ens nämna det!

   Jag har sparat dokumenten, som för närvarande befinner sig på nån av mina äldre laptops. Kanske är det dags att ta fram dem och publicera så att detta blir känt för allmänheten.

 • En sak som behöver nämnas är att man använder de två begreppen
  TCR:transient climate sensitivity respektive
  ECS:equilibrium climate sensitivity
  ECS är den temperaturändring som sker när även havets långsammare respons hunnit verka och det tar längre tid
  med TCR menar de den temperaturändring som gäller när CO2 just har fördubblats

  De estimat jag finner för kvoten ECS/TCR ligger mellan 1.65 och 3.3
  OM TCR anges som 1.6 blir alltså ECS mellan 2.64 och 5.28
  Extrapolerar man till allt fossilt har förbrukats och antar att det är totalt 1)1500ppm alternativt 2)2000ppm
  får man
  1) ECS 7.07- 11.65 K
  2) ECS 8.38- 13.8 K

 • Strax norr om Rio de Janeiro finns en plats som heter CaboFrio, som verkligen gör skäl för namnet.
  En djuphavsström kommer upp till ytan med +6 Cgr vatten mitt under tropiksolen.

 • “Vad är det som händer?”, frågar Kristoffer Hell. Å, det är så enkelt:

  Pamparna stjäl vår frihet, våra pengar och våra andra ägodelar.

  För att detta skall kunna ske smidigt, måste de förstås få resten av mänskligheten att se åt ett annat håll, medan de gör det. DET är vad som händer.

 • Jag diskuterar inte ens ordet koldioxid. De gnidna korrumperade idioterna kommer att förvandla Sverige till ett kalhygge.

 • Hur klimatsmarta är igentligen solcellspaneler, vindkraftverk och eldrivna fordon. De är redan ett växande hot för miljön, ingen verkar bry sig i berget av dessa miljöfarliga sopor. Att gräva ned och gömma när miljöhantering blir för kostsam kommer som en väntande kalldusch.
  Att sanktionera gas och olja är bara ett simpelt sätt att behålla sitt monopol, nästa steg är öppet krig.

  • Åke S skriver: 29 november 2023
   När det gäller solpaneler och elbilar återvinns dom. Även vindkraftverk kan återvinnas, men just när det gäller vingarna är det idag oekonomiskt. Solpaneler, egen erfarenhet, fungerar i över 40 år.

   • En klassisk bil gjord av stålplåt, aluminium, gjutjärn har ett cirkulärt förlopp miljömässigt. Att separera innehållet i solceller är en kostnad skjuten på framtiden, vilket är typiskt för ny teknik utan konsekvensanalys för miljön i cirkulärt avseende.
    Hur mycket hamnar i havet eller dumpas i främmande länder ?

 • Om det är nånstans det kokar så är det politikernas och deras hjälpredors överhetta hjärnor. De som vill behålla makten och intäkten.
  Att samarbeta globalt har de inte minsta intresse av, därför skapade de från början det monetära systemet för att FÖRHINDRA globalt samarbete.
  Då kan man enkelt skylla på vinster, konkurrens (som egentligen inte finns) och mycket annat för SLIPPA samarbeta.
  Nyckeln till vår framtid heter nämligen GLOBALT SAMARBETE!
  Frågan är var DU står?

 • Solen är naturligtvis nyckeln för vädret på jorden. Inte människan som
  Romklubben påstod i början av dess verksamhet. Anmärkningsvärt är ju
  att en lögnhals som Al Gore kan komma tillbaka på världsarenan och
  producera fler lögner. En faktor att haven blir varmare är undervattens
  vulkaner och dom finns i tusental. Annan påverkan är vädervapen som
  kan stärka en pågående storm, översvämning, regn, jordbävning många
  gånger om.

  • Det pågår en annan utveckling som delvis hänger ihop med Solens förändring, med förändringar i vår galax och i andra universa. Allt detta, som är så stort att politiker direkt avskyr det, ger i närtid en förändring som de absolut inte vill ha – medvetenhet. Därför försöker du nu på ett “naturligt sätt” eliminera så mänga som möjligt utom sig själva.

 • Global uppvärmning? Är ju för fan värsta jävla myggfria pansarpungvädret ute nu iaf. Lä man ju fan ta sej en Seven Oaks så man får värma upp sej på riktigt. / Skål på er!!

 • Skulle vara intressant att få reda på lite mer om de energi vapen som används för att skapa extrema oväder. Skräm till lydnad är ingen bra väg att gå när det gäller klimatet.

 • Klimatbluffen är bara en del av den Globalistiska elitens verktyg för att försöka tvinga oss in i en världsregering med diktatoriska befogenheter. Virusbluffen ingårockså i agendan att förstöra nationalstaterna. De båda och den ekonomiska utarmningen med hjälp av bankernas fiatpengar har förstört oerhörda värden för människor över världen och har mördat fler människor än alla krigen tillsammans.
  Att dessutom censurera alla som protesterar är nödvändigt för eliten eftersom det annars skulle bli folkresning över hela världen.

 • Kejsaren är verkligen naken. Vid 450 ppm är 99.9% av CO2s absorptionsband för Infraröd värmestrålning redan occuperat. Koncentrationer över detta ger en negligerbar effekt, alltså en tusendel av den potentiella växthus gas förmågan kvarstår. Däremot fortsätter de negativa feedback looparna från ökad CO2 koncentration att förstärkas, vilket sänker temperaturen.

  • Helt missvisande. Det du säger om nära 100% ockupation gäller från låg höjd men utstrålningen sker därför från högre höjd.
   Värmen tar sig därnere högre upp genom konvektion.
   Det är högre upp i atmosfären det intressanta sker och där är CO2 definitionsmässigt halvgenomskinligt.
   Tillför du CO2 inträffar det intressanta i st lite högre upp fortfarande definitionsmässigt halvgenomskinligt
   Du kan se det så här Intensiteten i utstrålning är proportionell mot den lokala absorptionskoefficienten A(H) för höjden H
   Men den resulterande utstrålningen beror även av transmissionen ut till rymden T(H) från samma höjd
   Produkten av dessa två faktorer har ett maximum på någon höjd och när CO2 tillförs flyttar sig detta max högre upp. Där det är kallare och följaktligen strålar ut mindre. Så mer värme blir kvar härnere
   Detta resonemang är en förenkling men borde vara begripligt

   • Peter,
    Vid CO2 på 450 ppm är IR banden mättade till 99.9%. På högre höjder mycket riktigt något mindre, ca 99%. CO2s värmande förmåga fortsätter sen att minska logaritmiskt med ökande koncentrationer. Däremot dess kylande negativa feed back loopar ökar i betydelse. Så sammantaget har CO2 efter 450 ppm en kylande effekt på atmosfären.

    • Det är mättat i de starkaste linjerna men då tar linjerna längre ut över utstrålningen. Ju mer CO2 desto längre ut på sidorna
     Det finns även för en signifikant ökning av CO2 hela tiden en tillräcklig del som är halvgenomskinlig.

     Kolla Clive Bests illustrativa kurvor

     The CO2 GHE demystified
     https://clivebest.com/blog/?p=4597

     CO2 Global Warming
     https://clivebest.com/blog/?p=6800

     och här är hans senaste
     “Direct evidence that CO2 forcing alone determines Global Temperatures
     The well known result that CO2 radiative forcing is approximately 5.3 Ln (C/CO) [1] is confirmed here by comparing decadal global temperature anomalies with CO2 concentrations. Positive feedbacks are not needed to explain the observed warming.”

     https://clivebest.com/blog/?p=10704

     • Peter, läs denna artikel och återkom gärna och visa var de hade fel.
      Van Wijngaarden and Happer Radiative Transfer Paper for Five Greenhouse Gases Explained

      • Dom skriver
       “Doubling the CO2 concentration increases the infrared absorption by only a few percent. ”

       Det avgörande är att strålningen då utsänds från högre höjd där det är kallare. I och med att de inte nämner det i det sammanhanget är det missvisande

      • Vad är det för dumheter Petergrfstr. De delade ju upp atmosfären i 500 segment upp till mesopausen på 86km höjd. Antingen har du inte läst artikeln, läst den men kan inte förstå den eller vill inte förstå. Antagligen har du lärt dig något någon gång och fastnade där.

      • Deras forskning gäller molnfri atmosfär medan IPCCs gäller allt inräknat
       De skriver
       “Vibration-rotation energy imparted to a molecule by an absorbed infrared photon is lost in collisions with other molecules before it can be radiated away”
       Det är sant men har ingen betydelse för hur mycket som strålar ut eftersom samma kollisioner också knuffar upp molekylerna till det övre tillståndet igen. Att nämna bara första ledet ger intrycket av att CO2 skulle ha mindre betydelse för strålningbalansen
       Verkar lite politiskt att utelämna det väsentliga även om det är sant

       Sen skriver dom a few percent i konklusionen
       Det är inte så lite. Det är ingen som har påstått att det skulle vara annat än några procent för fördubblat CO2
       Strålningslagen säger att vid temp T ger en ändring dT en ändrad strålning 4dT/T dvs med T=260 K är 1% 0.65K 2% 1.3K 3% 2K

       Dom skriver fördubblat CO2 1.3K i troposfären för molnfritt
       Clive Best angav 1.6K och använde det etablerade sambandet för radiative forcing som de har erhållit med moln inbegripet

 • Det finns en fråga som överglänser klimatet etc, men den ödesfrågan vill ingen
  politiker ta tag i. Ingen annan vill ens veta vad den handlar om eftersom de instinktivt känner att det skulle bli som en kniv i deras egoism. Alltså blundar man.
  Frågar man media så blundar de hårt. Politiska partier vet om det, men duckar.
  Det är en ödesfråga inte bara för samhället, utan i högsta FÖR DIG SJÄLV!
  Lycka till, du kan behöva det…

 • Och Al Gore blev stenrik. Det har visat vägen för andra bedragare som som driver klimatbluffen för att tjäna grova pengar. Allmänheten hänger på.
  https://pbs.twimg.com/media/ECblb-PVAAA7KZO.jpg
  https://klimatsans.com/wp-content/uploads/2021/09/210924-Parisavtalets-svanesang-KU.jpg

  Några historiska uttalanden i det avseendet.

  – James Hansen, USA. Om 20 år kommer delar av Manhattan att ligga under vatten och fåglarna är borta. Året 1988.
  – “New York will probably be like Florida 15 years from now.” US media 1989.
  – “The planet could face an ecological and agricultural catastrophe by the next decade if global warming trends continue.” Carl Sagan 1990.
  – ”Vi kommer aldrig att få se snö om 20 år.” Der Spiegel år 2000.
  – “World leaders have 50 days to save the Earth from irreversible global warming.” Gordon Brown, UK Prime Minister 2009.

  • Så här var det 1990 när man inte som du KarlW väljer avvikande uppfattningar och vill förleda oss att tro att det var representativt
   “År 1990 släppte Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) – en grupp av världens främsta klimatforskare – sin First Assessment Report, som förutspådde en global uppvärmning på cirka 1,1 grader Celsius mellan 1990 och 2030.”

   • Lägg ner din globalistiska desinformationskampanj.CO2 är en spårgas i atmosfären och värmer absolut inget mätbart vilket historiska data entydigt visar!

    • Att CO2 är en spårgas är tvärtemot vad du naivt antager inget hinder för att det har 100% effektivitet som växthusgas.
     Det avgörande är inte hur stor andel av atmosfären det utgör utan att det finns ett intervall av höjder i troposfären där CO2 går från nästan helt ogenomträngligt för värmestrålningen till nästan helt genomskinligt.
     CO2 har vad man kan kalla en parametrisk verkan. Man kan göra en parallell med hur en strömbrytare med väldigt liten energiåtgång kan slå av och på ett enormt stort energiflöde.
     Denna verkan hos CO2 skulle först för betydligt lägre halter börja avta.
     Och jag betackar mig för din oförskämdhet om globalister. Fakta är fakta oavsett de globalister som använder det som förevändning.
     Det är sån envis självöverskattning som du representerar som gör att globalisterna driver på sitt omyndigförklarande av allmänheten.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *