Putin: Boris Johnson stoppade en fredsuppgörelse i Ukraina redan 2022

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 februari 2024
- NewsVoice redaktion
Tucker Carlson, Boris Johnson och Vladimir Putin
Tucker Carlson, Boris Johnson och Vladimir Putin.

The Sunday Times har publicerat några sekvenser från Tucker Carlsons intervju med Vladimir Putin som sändes den 9 februari. Putin säger att  Boris Johnson stoppade en fredsuppgörelse i Ukraina.

Putin ger skulden för Ukrainakriget till USA och Storbritannien och säger att kriget utlösts av NATO:s utvidgning och sedan förlängts av tidigare brittiska premiärministern Boris Johnson som satt vid makten fram till 2022, samma år som kriget startade.

Boris Johnson kallar intervjun för löjlig och han säger att Putin kommer att förlora kriget i Ukraina.

Om Putin har rätt kunde Boris Johnson och hans politiska kollegor ha förhindrat att 100.000-tals spilldes i onödan i ett krig som därmed avslutats redan samma år det startade.

Vladimir Putin hävdar också att den fängslade amerikanske journalisten Evan Gershkovich ”tagits på bar gärning” när han hanterade konfidentiell information i Ryssland, men tillade att en överenskommelse kan komma att nås med USA om att släppa honom, skriver Sunday Times.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq