USA:s attacker i Syrien gagnar amerikansk terrorism och ISIS

Syriska utrikesministeriet: "USA arbetar för att återuppliva ISIS terroristaktiviteter"

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 februari 2024
- NewsVoice redaktion
Jimmy Dore Show
Jimmy Dore Show

Det syriska utrikesministeriet fördömde på lördagen USA: s senaste attacker mot den östra regionen lördag gryning och säger att det kategoriskt avvisar alla lögner som främjas av den amerikanska administrationen för att motivera denna attack.

”Det är inte förvånande att den amerikanska attacken riktar sig mot den östra regionen i Syrien, där våra syriska styrkor kämpar mot resterna av terrororganisationen Daesh, medan USA arbetar för att återuppliva ISIS terroristaktivitet”, syriska utrikesministeriet.

Den oberoende amerikanska och politiska kommentatorn Jimmy Dore frågar vad USA överhuvudtaget har att göra i Syrien med sina två olagliga militärbaser och drönare som utför uppdrag i landet:

 

Uttalandet från utrikesministeriet i Syiren tillade att attackerna på syriskt territorium adderar till USA:s rekord av kränkningar mot Syriens suveränitet, territoriella integritet och säkerheten för dess folk.

Detta bevisar att USA är den främsta källan till global instabilitet och att dess militära styrkor hotar internationell fred och säkerhet och antänder konflikter i regionen, skriver Syrian Arab News Agency.

”Syriska Arabrepubliken uttrycker sin djupa oro över förlamningen av FN:s säkerhetsråd, eftersom USA hindrar dess förmåga att ta sitt ansvar för att stoppa sådana farliga kränkningar”.

 

Källor: Fedaa al-R0hayiah och Mazen Eyon, Syrian Arab News Agency (SANA), ”Syria condemns US aggression on eastern region, rejects American Administration’s lies to justify the attack” och Jimmy Dore Show


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq