Kraftig ökning av ALS-, stroke- och turbocancerfall i Region Kronoberg

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad Idag 11:42
- NewsVoice redaktion
Äldre patient, äldreomsorg, sjukhus

En sjuksköterska i Region Kronoberg uppger att det har skett en tydlig ökning av ALS-, stroke- och turbocancerfall i regionen och att de flesta som drabbas av cancer med mycket snabbt förlopp är mellan 55 och 75 år.

”Vi har haft flera fall med plötsligt hjärtstopp. En månad var det 3 st på samma månad.

Stroke och cancer, och flera fall med ALS. Sedan är det ju ökning av olika symtom som smärta och inflammation. Det är ju svårt att säga att det beror på vaccinering, men helt klart har det eskalerat och även att förloppet går så snabbt.

Många som ramlar, fler gånger per dygn. Många fler fall av UVI. Ja listan kan göras lång. Ökad ohälsa med snabbt förlopp är min uppfattning i alla fall. Sedan får de ju covid ett antal gånger per säsong och pneumoni som komplikation.”

Läkaren, docenten och forskaren Ute Krüger, med tidigare specialitet patologi inom kvinnosjukdomar, myntade begreppet turbocancer. Det är ett uttryck som numera används i hela världen.

Börje Salming drabbades av ”turbo-ALS”. Sjukdomsförloppet var mycket snabbt. Salming deltog i kampanjen Kavla Upp, som syftade till att öka antalet C19-vaccineringar i Sverige.

 

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq