EIR Daily News: Några positiva exempel på utveckling och fred i världen

EIR Daily News - Kommentar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad Idag 4:13
- NewsVoice redaktion
Marcia Merry Baker
Marcia Merry Baker

EIR Daily News nämner i en ledarartikel av Marcia Merry Baker att det trots allt existerar positiva initiativ i en värld som tycks vara fixerad vid konflikter.

Marcia Merry Baker är redaktör för ekonomi på EIR:s nyhetstjänst (EIR News Services).

Brasilien ansluter sig till BRI

President Lula da Silva i Brasilien meddelade att landet har för avsikt att ansluta sig till Belt and Road Initiative (BRI). Vid ett motorvägsprojekt framhöll Lula hur BRI kan bidra till infrastrukturutveckling och ge ömsesidiga fördelar i Sydamerika.

Dessutom samarbetar da Silva för att främja fred i Ukraina och Gaza.

Tyskt samarbete med BRICS

I Tyskland har affischer satts upp över hela Leipzig, med budskapet ”Samarbete med BRICS, Rösta ner Krigsherrarna!” av det politiska partiet BüSo:s kampanj inför valet till delstatsparlamentet i Sachsen den 1:a september. Deras program, ”Fred Genom Utveckling”, innehåller policyförslag som sträcker sig från lokal till internationell nivå, skriver EIR Daily News.

BüSo framhåller vikten av förhandlingslösningar på hög nivå för att få ett slut på krigen i Ukraina och Israel-Palestina.

Påve Franciskus fredsmission i Ukraina

Från Vatikanen rapporteras det att påve Franciskus har skickat Vatikanens statssekreterare Pietro Parolin på ett fredsuppdrag till Ukraina. Han anlände till Lviv den 19 juli och stannar till den 24 juli, i ett försök att främja fred och försoning i regionen.

Anatoly I. Antonov
Anatoly I. Antonov, Rysslands ambassadör i USA. Pressfoto: Mid.ru

Upprop mot neokolonialism

I Ryssland har många medier uppmärksammat en artikel i EIR den 19 juli av Anatolij Antonov, Rysslands ambassadör i USA. Artikeln, med titeln ”Om kampen mot neokoloniala metoder”, uppmanar till stöd för det ryska initiativet att skapa en internationell antikolonial rörelse ”För Nationernas Frihet”.

Artikeln ligger i linje med Schillerinstitutets grundare Helga Zepp-LaRouches kampanj för att befria och industrialisera Det Globala Syd och hennes fokus på dess avgörande roll för fred och skapandet av en ny global säkerhets- och utvecklingsarkitektur, skriver Merry Baker.

Globala utmaningar

Dessa positiva initiativ äger rum på en global scen där det Globala NATO försöker dominera och förhindra nationell suveränitet och utveckling, vilket hotar själva civilisationens existens, menar Merry Baker.

Detta breda perspektiv är nödvändig för att förstå vad som händer och för att engagera medborgare i alla länder att agera för att stoppa det Globala NATO:s ”end game”. Medlet för handling är den Internationella Fredskoalitionen.

Genom att lyfta fram dessa globala initiativ hoppas Schillerinstitutets ledare Harley Schlanger att inspirera fler att delta i rörelsen för en rättvisare och fredligare värld, skriver Merry Baker i EIR Daily News.

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq