Michael Flynns öppna brev till Joe Biden: Avmilitarisera er politik!

publicerad Idag 0:07
General Michael Flynn
General Michael Flynn.

Herr president, Amerika befinner sig fortfarande i chock efter det ögonblick i lördags då en mördares kula skadade den tidigare presidenten Donald Trump under hans kampanjmöte för presidentvalet. Det var bara tack vare Guds nåd som hans liv skonades.

Inom några timmar efter denna nära tragedi talade du två gånger till nationen och förklarade att politiskt våld var ”en anledning till att vi måste ena det här landet”. Det är lovvärda känslor, men herr president, några få ord kan inte och kommer inte att upphäva era uttalanden och handlingar under de senaste tre och ett halvt åren som inte har enat amerikanerna, utan har splittrat oss. Ni har inte bara kritiserat utan även demoniserat er motståndare och de miljontals amerikaner som stöder honom.

Amerikanerna minns att du den 1 september 2022 inledde en omfattande retorisk attack mot miljontals medborgare som stöder president Trump.

Mot en blodröd bakgrund, flankerad av amerikanska marinkårssoldater som visuella förstärkare, skrek du att ”Donald Trump och MAGA-republikanerna representerar en extremism som hotar själva grundvalarna för vår republik”. Du ropade att ”MAGA-republikanerna respekterar inte konstitutionen. De tror inte på rättsstatsprincipen. De erkänner inte folkets vilja”.

I ditt tal den 3 november 2022, strax före mellanårsvalet 2022, försökte du återigen splittra det amerikanska folket och anklagade republikanerna för att underblåsa en ”farlig ökning av politiskt våld och hot mot väljare under de senaste två åren”.

Du hävdade att ”demokratin ligger på valsedeln”, som om de miljontals amerikaner som veckan därpå återlämnade kontrollen över representanthuset till republikanerna motsatte sig demokratin. Ditt State of the Union-tal var ännu värre.

Du har gjort den här typen av provocerande retorik till en central del av din kampanj, och bara några dagar före mordförsöket sade du att ”det är dags att sätta Trump i skottgluggen”.

Jag berömmer er för ert beslut att äntligen ge Secret Service skydd åt Robert F. Kennedy Jr. i hans presidentkampanj efter skottlossningen i lördags. Jag hade krävt att detta skydd skulle ges i augusti förra året. Nationen har redan lidit genom morden på Robert F. Kennedys far och farbror. Det var orimligt att Mr Kennedy inte har skyddats förrän nu. Ändå var detta ett bra första steg.

Herr president, er uppmaning till enighet är lovvärd. Och jag tar er på ert ord. Men om ni verkligen vill ”ena detta land” finns det flera meningsfulla politiska åtgärder ni kan vidta för att bevisa det. Jag föreslår att ni avslutar era verbala och statliga angrepp på era politiska motståndare genom att vidta följande åtgärder.

  1. Igår avvisade den federala distriktsdomaren som ledde rättegången mot Donald Trump i Florida åtalet eftersom ”Special Counsel” Jack Smith inte hade någon laglig befogenhet att agera som åklagare.
    Du skulle kunna reparera en del av den skada som din justitieminister har orsakat genom att erkänna att hans utnämning var olaglig och beordra justitieminister Garland att avsluta den, liksom de båda federala åtalen mot president Trump. Utgången av presidentvalet 2024 bör avgöras vid valurnorna, inte i en brottmålsdomstol.
  2. Jag uppmanar dig att beordra ditt justitiedepartement att offentligt meddela att man inte kommer att fullfölja sin plan att göra motstånd, utan snarare följa Högsta domstolens beslut i Fischer mot USA, och sluta använda Sarbanes-Oxleys antiförstörelselagar mot demonstranterna den 6 januari.
    Er administration har hävdat att protesten den dagen var ett uppror, men inte en enda amerikan åtalades för det federala brottet uppror. Istället missbrukade den här avdelningen Sarbanes-Oxley-lagen mot dokumentförstöring för att införa sina längre fängelsestraff för demonstranterna den 6 januari, och detta missbruk måste upphöra.
  3. Jag ber dig att beordra din justitieminister Merrick Garland att sluta använda åtal enligt FACE Act för att fängsla abortmotståndare som fredligt ber och protesterar utanför abortfabriker. Det skulle också bidra till att få slut på det klimat av rädsla som ni har skapat om ni beordrade FBI att upphöra med sina razzior i politiska demonstranters hem.
  4. Jag ber dig att avblåsa dina politiska allierade som Projekt 65 som bokstavligen försöker förstöra förmågan hos Amerikas konservativa republikanska advokater att försörja sig på sitt valda yrke eftersom du inte håller med om deras ansträngningar att se till att vi har fria och rättvisa val.
    Låt juridiska giganter som John Eastman och andra advokater som har gett råd till president Trump återgå till att praktisera juridik, i stället för att spendera sina livsbesparingar på advokatarvoden för att försvara sin rätt att framföra argument i domstol som du vill tysta.
  5. Jag uppmanar er att sluta använda regeringsmakten för att hota sociala medieföretag att undertrycka tal som ni anser vara kritiska mot er politik. Avsluta ert censurföretag en gång för alla. Låt alla amerikaner uttrycka sig fritt på sociala medier och på andra ställen. Du kan inte ena ett land samtidigt som du censurerar talet från hälften av dess folk.
  6. Många av era avdelningar och byråer har rutinmässigt överskridit sina lagstadgade befogenheter. Jag ber dig att beordra ATF att dra tillbaka sin förordning som definierar alla som säljer eller reparerar ens ett skjutvapen i vinstsyfte som ”engagerade i verksamheten” att handla med skjutvapen.
    Denna förordning riskerar att snärja dem som reparerar ett vapen åt en vän, eller som köper eller säljer ett eller två skjutvapen, i ett nät av drakoniska federala bestämmelser. Denna reglering har redan förbjudits av en federal domare, men den måste dras tillbaka helt och hållet.
  7. Jag uppmanar er att beordra utbildningsminister Miguel Cardona att dra tillbaka de bestämmelser som ålägger skolor att underlätta för barn att genomgå könsbyte, samtidigt som denna information hålls hemlig för föräldrarna.
    Det är svårt att ena en nation samtidigt som man underminerar familjen genom att ställa barn mot sina föräldrar.
  8. Vänligen upphäva alla åtgärder som er administration har vidtagit för att öppna våra gränser och belasta Amerikas skattebetalare med kostnaderna för miljontals av dem som ni en gång korrekt beskrev som ”illegala invandrare”. Ett bra första steg kan vara att dra tillbaka stämningen mot Texas guvernör Greg Abbott för att han placerat ut barriärer i Rio Grande och gjort det jobb som du och din sekreterare för inrikes säkerhet Mayorkas har vägrat att göra.
  9. Detta skulle vara rätt tidpunkt att annullera alla DEI-direktiv. Sluta dela upp amerikaner efter kön, hudfärg och etnicitet. Stoppa federala myndigheter från att diskriminera baserat på pigmentering istället för att belöna meriter och prestationer.
  10. Jag uppmanar dig att dra tillbaka Executive Order 14019, som kräver att varje federal myndighet arbetar för att registrera väljare för att luta valet till din fördel.

Slutligen, för att återgå till ämnet om det nära nog mordförsöket på förre presidenten Trump i lördags, litar det amerikanska folket inte på en utredning av säkerhetsbrister hos Department of Homeland Security som genomförs av FBI och ditt justitiedepartement. Jag föreslår att ni i stället utser en panel bestående av tre statsåklagare, varav två bör vara republikaner, och ger dem full befogenhet att utreda händelserna den dagen.

Herr president, ni kan inte ena ett land när ni har förklarat krig mot hälften av dess medborgare och använder er regering som vapen för att tysta och fängsla era politiska motståndare. Kort sagt uppmanar jag er att avmilitarisera inte bara er retorik, utan även er politik. Om ni fortsätter med denna splittrande politik kommer ni paradoxalt nog att ena amerikanerna – men det kommer att vara amerikaner som enas i opposition mot både er och er administration.

 

Med all respekt, Generallöjtnant Michael Flynn (USA:s armé, pensionerad)

Relaterat: Flynnmovie.com


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq