Pentagon förlänger kriget mot Ryssland i Ukraina med nytt vapenpaket värt 1,7 miljarder dollar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad Idag 12:07
- NewsVoice redaktion
Ukrainakriget
Ukrainakriget...

Det amerikanska försvarsdepartementet tillkännagav idag ett nytt ”säkerhetsstödpaket” till Ukraina. Paketet omfattar upp till 200 miljoner dollar i utrustning och 1,5 miljarder dollar i stöd som godkänts under Ukraine Security Assistance Initiative.

Paketet som omfattar luftvärnsrobotar, ammunition till raket- och artillerisystem samt pansarvärnsvapen utgör den 62:a paketet av militär utrustning till Ukraina. USAI-paketet innehåller också finansiering för att underhålla utrustning som tidigare skickats av USA.

USA har tillhandahållit mer än 55,4 miljarder dollar i militärt stöd till Ukraina sedan kriget mot Ryssland i Ukraina inleddes i februari 2022 av en Västallians.

Pentagon:

”Försvarsminister Lloyd J. Austin har fortsatt att bekräfta USA:s orubbliga stöd för Ukraina och har lett en internationell koalition med dussintals allierade som är engagerade i Ukrainas omedelbara och långsiktiga säkerhet.”

Lloyd J. Austin:

”USA kommer aldrig att vackla, och vårt stöd tillsammans med ett 50-tal allierade och partners kommer att fortsätta att ge Ukraina den kritiska kapacitet som landet behöver för att slå tillbaka rysk aggression idag och avskräcka från rysk aggression imorgon”.

Europakriget mot Ryssland

Den amerikanska militärmakten som leder Europakriget mot Ryssland lade under NATO:s tidigare toppmöte fram en rad initiativ för att ytterligare stärka alliansen och vidta åtgärder för att främja Ukrainas utnötning av Ryssland och USA:s långsiktiga försök att dra in Ukraina i ett medlemskap i krigsorganisationen NATO.

Pentagon:

”Bland dessa initiativ märks uppstarten av NATO Security Assistance and Training for Ukraine, ett initiativ som kommer att samordna utrustning, utbildning och styrkeutveckling för Ukraina i takt med att landet avancerar på vägen mot full interoperabilitet med NATO.”

 

Källa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq