Börser rasar i världen – Vapenindustrins aktievärden stiger kraftigt

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad Idag 17:13
- NewsVoice redaktion
Aktiemarknaderna tidiga augusti 2024.
Börser rasar i världen - Vapenindustrins aktievärden stiger kraftigt

Japanska aktier drabbades i dag måndag av sin största dagliga förlust någonsin på rund av rädslan för en ekonomisk avmattning i USA. Förlusterna spred sig över Europa och i USA när investerare dumpade riskfyllda tillgångar.

Nikkei 225-indexet för ledande aktier i Tokyo tappade hela 4451 poäng, vilket är den största nedgången i historien. Indexet stängde vid mer än 12% lägre nivå.

Neil Newman, strategichef på Astris Advisory i Tokyo, sa till CNN att den nuvarande kraschen liknar Black Monday-kraschen från 1987, då de globala marknaderna störtdök och Nikkei förlorade 3836 poäng.

USA-börsen rasade och följde den globala trenden under måndagens öppning. Aktiemarknadsförsäljningen utvidgades över hela världen, med amerikanska index som gled och volatiliteten ökade.

Krascherna skickar chockvågor genom de globala marknaderna och samtidigt stiger kraftigt aktier inom vapenindustrin.

Det får bedömare att misstänka att världen går in i ett större krig i Mellanöstern efter att Iran, i samverkan med Libanon och Jemen, utlovat en kraftig hämnd mot Israel efter att Israel dödat två högt uppsatta Hamas-ledare, en i Libanon och en i Theran.

 

Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq