Vita husets samordnare mot apkoppor Demetre Daskalakis tar risker på gayklubbar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad Idag 21:11
- NewsVoice redaktion
Demetre Daskalakis
Demetre Daskalakis på CDC:s hemsida och foto från en gayklubb där han socialiserar med en man med hundmask.

Biden-administrationens HIV- och Mpox-talesperson dr Demetre Daskalakis anklagades 2022 för att vara en gaysatanist, vilket föranledde en massiv anstormning av artiklar i systemmedia som både försvarade hans person och dementerade påståendet. Nu kommer en ny våg av anklagelser i samband med att WHO ånyo förklarar att Mpox är ett hot mot folkhälsan i världen.

Dr Demetre Daskalakis som utmärker sig som ”Leading public health expert” visade tidigare i sociala medier foton på sin hårt tatuerade kropp, bilder som väckt anstöt inför en person som ska arbeta med nationell hälsa i USA.

Hans kropp har tatueringar som föreställer pentagram, en text som lyder ”Jag har lärt mig att det finns ljus även på de mörkaste platserna”, en dödskalle, en orm, en spindel, ett huvud med tre ögon, bilder blandade med en helgonliknande figur eller avbildning av Jesus. På hans högra underarm finns texten vilken verkar säga:”*uck n shit”.

Demetre Daskalakis Facebook-profil visade tidigare honom tillsammans med sin partner Michael MacNeal på deras Goth-gym i New York, som tidigare var gaynattklubben Monster Cycle, vilken hade tagit över lokalen från en kyrka på Manhattan. Gymets inlägg på sociala medier var fulla av referenser till satanism, djävulen, brinnande kors, pentagram och mycket mer, enligt flera källor som skrev om Daskalakis 2022.

Daskalakis är för närvarande chef för National Center for Immunization and Respiratory Diseases (NCIRD) och han utsågs 2022 av Joe Biden till Vita husets officiella ställföreträdande samordnare (National Monkeypox Response Coordinator) för USA:s nationella insatser mot apkoppor.

Apkoppor sprids främst bland gay-män

Enligt vetenskapliga rön sprids inte apkoppor primärt genom hudkontakt, utan är snarare en produkt av homosexuell aktivitet. Det gör att den främsta drivkraften bakom smittspridningen är män som har sex med män.

NHS som är den brittiska motsvarigheten till den svenska Folkhälsomyndigheten) skriver att Mpox (monkeypox), ”är en sällsynt infektion som oftast förekommer i västra eller centrala Afrika”. NHS uppger vidare på sin hemsida att det är extremt osannolikt att få Mpox om du inte har varit i nära kontakt med en smittad person eller om du inte nyligen har rest till Väst- eller Centralafrika.

Myndigheten konstaterar:

”För närvarande har de flesta fallen varit hos män som är homosexuella, bisexuella eller har sex med andra män …” och vidare: ”Mpox är vanligtvis mild och de flesta människor återhämtar sig inom några veckor utan behandling”.

En växande mängd bevis stöder att Mpox prids genom sexuell överföring, särskilt genom sädesvätskor, hävdar Aniruddha Hazra, medicinsk chef för University of Chicagos Sexual Wellness Clinic.

Sammanfattningvis är Mpox en ovanlig sjukdom som främst drabbar gay-män i Västafrika. Symptomen är ofta milda och de flesta självläker naturligt utan behov av sjukhusbesök. Trots detta drivs tesen i massmedia att sjukdomen är livsfarlig och att alla nu måste göra sig redo för vaccin.

Hur Demetre Daskalakis i egenskap av nationell hälsoauktoritet ställer sig till risken för att han själv kan smittas av Mpox på en gayklubb är oklar.

CDC:

”Som chef för NCIRD leder Dr. Daskalakis CDC:s arbete med att upptäcka, förebygga och reagera på hot från infektionssjukdomar som kan förebyggas genom vaccinering och luftvägsinfektioner.”

 

Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq