Fd vapeninspektören Scott Ritters hem genomsökt av FBI

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad Idag 8:53
- NewsVoice redaktion
Scott Ritters hem genomsöktes av FBI den 7 augusti, 2024.
Scott Ritters hem genomsöktes av FBI den 7 augusti, 2024.

I onsdags genomförde FBI en razzia hemma hos Scott Ritter, den tidigare vapeninspektören för FN. Insatsen genomfördes i Ritters bostad i norra delen av delstaten New York.

Delstatspolisen och FBI-agenter tog med sig fler än två dussin lådor strax före klockan 17 lokal tid. Även hans bilar undersöktes. En talesperson för FBI bekräftade ”brottsbekämpande aktiviteter i samband med en pågående federal utredning”.

Husrannsakan är ”relaterad till farhågor som den amerikanska regeringen uppenbarligen har om brott mot Foreign Agent Restriction Act (FARA)”, sa Ritter till reportrar som samlats utanför huset efter att agenterna lämnat hans hem. Ritter förnekade alla anklagelser om oegentligheter och menar att Biden-regeringen försöker skrämma honom.

Scott Ritter är en före detta major i den amerikanska marinkåren som tjänstgjorde som FN:s vapeninspektör i Irak under 1990-talet. Han motsatte sig USA:s invasion 2003 och hävdade att Saddam Husseins regering inte hade några massförstörelsevapen.

Ritter har medverkat i Russia Today och fick sitt pass beslagtaget av den amerikanska regeringen när han försökte delta i St Petersburg International Economic Forum i juni 2024.

Ritters senaste inlägg på X var från tisdagens möte med den oberoende presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Scott Ritter