Kursk: Ukrainsk soldat i tysk nazihjälm trakasserar rysk åldring

publicerad Idag 20:53
- Kristoffer Hell
Ukrainska soldat med tysk Schutsstaffeln-hjälm.
Ukrainska soldat med tysk Schutsstaffeln-hjälm.

Det blir allt mer problematiskt för politiker och media i Väst att ignorera tecknen på att regimen i Kiev faktiskt ser ut som Nazitysklands ”andliga” barn.

Inte bara nazistisk som en vass och orättvis retorisk figur för den nationalsocialistiska politisk-ekonomiska samhällssmodellen, eller ens som synonym till ”ond”, utan bokstavligen.

Hjälmen den ukrainska soldaten på bilden bär är inte den typ av hjälm reguljära tyska soldater i Wehrmacht bar under andra världskriget – utan härrör från Nazitysklands av Heinrich Himmler ledda statssäkerhetsorganisation Schutsstaffeln, närmare bestämt dess beväpnad gren Waffen-SS.

Samma ideologi som för 80 år sedan dödade 25 miljoner ryssar.

Enligt Telegramkanalen IntelSlava är den ukrainska soldaten i Nazihjälm identifierad som en 38-årig man härstammande från regionen Ivano-Frankish. 74-åringen han trakasserar är också namngiven och har inte setts till sedan videon spelades in.

Det är inte första gången en ukrainsk soldat ses bära en SS-hjälm. Den norska statstelevisionen och tyska ZDF rapporterade om det redan 2014.

Videon nedan uppges vara inspelad den 11 augusti 2024 utanför byn Zaolesjenka i distriktet Sudhanskij i Kursk.

 

 

 

Referenser och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq