Rysk militär inleder storskaligt angrepp mot försvarsindustrin i Ukraina

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad Igår 9:46
- NewsVoice redaktion
Rysk missil. Foto: Vitaly Nevar, Sputnik News
Rysk missil.

Den ryska militären har i dag inlett en storskalig attack mot flera anläggningar inom det militärindustriella komplexet i Ukraina, skriver Ria Novosti den 26 augusti.

Sergey Lebedev, samordnare för det pro-ryska Nikolaev-rörelsen mot Ukraina, sa till RIA Novosti att nya attackerna riktats mot både militära mål och anläggningar för energiinfrastruktur.

Attacker ska ha genomförts mot regionerna Ivano-Frankivsk, Odessa, Kiev, Khmelnitsky, Volyn, Ternopil, Poltava, Mykolayiv och Lviv.

I Ivano-Frankivsk uppges att det finns amerikanska stridsflygplan av modellen F-16. Dessa plan har kärnvapenkapacitet och svenska stridsledningsflygplan ska användas för att leda denna typ av jetplan till sina mål.

SVT:

”Paketet innebär att Sverige överlåter radarspanings- och ledningsflygplan ASC 890. Enligt regeringen ger det Ukraina en helt ny förmåga till luft-buren radarspanings- och stridsledning mot mål i luften och till sjöss.”

Källa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq