Ryssland erbjuder en fristad för de som vill fly från Västs liberala woke-ideal

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad Idag 9:08
- NewsVoice redaktion
Rysk kvinna i Ryssland.
Kom till Ryssland om du är trött på "Woke-väst"...

I ett oväntat drag för att markera Rysslands avståndstagande från Västs liberala ideal erbjuder nu ryska staten utlänningar att få bo i Ryssland som fristad, meddelar nyhetsbyrån Tass.

Enligt ett dekret undertecknat av president Vladimir Putin kommer Moskva att hjälpa alla utlänningar som vill fly från de nyliberala ideal som förs fram i deras länder och flytta till Ryssland, där traditionella värderingar råder.

Utländska medborgare får därmed rätten att ansöka om uppehållstillstånd i Ryssland ”utanför den kvot som godkänts av den ryska regeringen och utan att tillhandahålla dokument som bekräftar deras kunskaper i ryska språket, rysk historia och grundläggande lagar”.

Ansökningarna kan grunda sig på att man förkastar sina länders politik ”som syftar till att påtvinga människor destruktiva nyliberala ideal som strider mot traditionella ryska andliga och moraliska värderingar”.

Tass skriver att den ryska regeringen förväntas sammanställa en lista över länder som påtvingar sina medborgare ohälsosamma ideal och tankar.

Utrikesministeriet har fått instruktioner om att börja utfärda tremånadersvisum till sökande redan i september 2024.

 

Källa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq