Därför funkar inte regeringens och SD:s återvandringsbidrag

Christian Pavón Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Han är frilansare och en del av NewsVoice redaktion. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 975 418
publicerad 23 september 2024
- Christian Pavón, jurist
Migranter - Foto: FS1 - Community TV Salzburg, CC BY 2.0
Temabild på migranter som inte har någon koppling till denna artikel.

I slutet av Augusti i år valde regeringen med SD:s stöd att lägga fram ett förslag om återvandringsbidrag. Bidraget skulle motivera flera att frivilligt lämna Sverige och det ligger på 350.000 kr. Tidigare har ett betydligt mindre bidrag på 40.000 varit aktuellt.

Förslaget har inte klubbats igenom än, men Ulf Kristersson och även Jimmie Åkesson har lanserat förslaget som något undergörande för Sverige, som om detta bidrag faktiskt kan rädda Sverige från massinvandringens konsekvenser.

Många har applåderat detta förslag utan att veta att det bygger på en lögn.

nytt upp

I Migrationsverkets egna bestämmelser under rubriken: ”Kan jag få nytt uppehållstillstånd om jag vill flytta till­baka till Sverige?” står det klart och tydligt att återvandringsbidraget inte spelar någon roll när du söker uppehållstillstånd på nytt.

Detta kombinerat med att Regeringen inte heller diskuterat att i framtiden lägga in någon klausul i återvandringsbidraget som villkorar det och gör att personen i fråga inte kan söka permanent uppehållstillstånd eller medborgarskap i Sverige igen, gör detta förslag helt meningslöst.

 

Källa

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq