David Bencsik, Ungern: En ny kraft som står upp för suveräniteten i Europa växer sig starkare

NewsVoice rapporterar från "2024 Media Cooperation Forum on Belt and Road"

publicerad Idag 14:00
David Bencsik, chef på den oberoende tidningen Magyar Dermokrata
David Bencsik, chef på den oberoende tidningen Magyar Dermokrata i Ungern höll ett tal på 2024 Media Cooperation Forum on Belt and Road i Chengdu, Kina.

David Bencsik, chef för den ungerska oberoende tidningen Magyar Demokrata, höll den 28 augusti ett tal på 2024 Media Cooperation Forum on Belt and Road i Chengdu, Kina, vilket väckte stor uppmärksamhet på forumet. NewsVoice som var på plats fick tillstånd att publicera talet som en opinionstext.

Talet på engelska

”Kina har under de senaste åren blivit Ungerns viktigaste handelspartner utanför Europa. Utöver handelsrelationerna blomstrar vårt bilaterala samarbete även på investeringsområdet.

Ungern har blivit den främsta destinationen för kinesiska investerare i regionen och till det ungerska folkets stora glädje blomstrar kinesisk kultur och gastronomi även i vårt land.

Det finns bara ett område som behöver kontinuerlig uppmärksamhet och till och med en ny strategi: samarbetet inom kommunikation och offentlig diplomati.

De numera ikoniska och viktigaste delarna i vår mediekoncern, som veckotidningen Magyar Demokrata och dess nätupplaga med över 1 miljon besökare per månad, är enoumbärlig aktör i den centraleuropeiska pressens historia och en ledstjärna för premiärminister Viktor Orbans patriotiska läger.

Vår tidning lanserades sommaren 1994 och firar för närvarande sitt 30-årsjubileum. Veckotidningen Magyar Demokrata är den lagliga efterföljaren till den första moderata konservativa dagstidningen efter regimskiftet 1990.

Enheterna i vår mediekoncern, liksom chefredaktören András Bencsiks TV-program, som har varit extremt populärt i årtionden, och vår politiska verkstad, är bland de mest betydelsefulla och viktiga verktygen i strävan att bevara vår nationella suveränitet mot trycket från den västerländska liberala mittfåran.

I denna kamp säkerställer vi också en ocensurerad presentation av nyheter från Öst, främst från Kina och Ryssland, och tankar från erkända opinionsbildare och ledande intellektuella från dessa länder på våra egna kanaler. Detta är nästan unikt i den Europeiska unionen. I Europa, pressfrihetens vagga, är det inte tillåtet att ha avvikande åsikter i förhållande till Washington.

Ett verkligt utövande av yttrandefriheten i Väst leder till brist på välbetald reklam från multinationella företag, existentiella vedergällningar, förlust av arbetstillfällen och i slutändan marginalisering. Det är så demokratiskt vårt system är i EU. Det västerländska kapitalet annonserar i samarbetsinriktade, huvudsakligen vänsterorienterade europeiska medier, som villkorslöst accepterar och förmedlar amerikanska, liberala och globalistiska doktriner.

I januari 2012, på uppmaning av min far András Bencsik, chefredaktör för veckotidningen Magyar Demokrata, och hans vänner, ikoner inom den ungerska pressen, gick nästan en halv miljon ungerska medborgare ut på gatorna till stöd för Viktor Orbáns regering, som svar på EU:s allt allvarligare angrepp på Ungerns suveränitet.

Det var så vi, redaktionen för veckotidningen Magyar Demokrata, lanserade den största ungerska massrörelsen under 2000-talet, den sk Fredsmarschen, som har varit aktiv sedan dess.

Sedan 2012 har mer än 10 regeringsvänliga fredsmarscher ägt rum, var och en med hundratusentals deltagare, den sista just i år, 2024. Vi förstår andan i Centraleuropa.

Jag har kommit till staden Chengdu för att berätta för er hur Europa – inklusive min egen region, Centraleuropa och Ungern – kan lära känna den nya värld som ni bygger här i Kina, där Belt and Road Initiative är en oerhört viktig del.

Vi har nått fram till en multicentrerad världsordning, och en av pelarna i denna nya världsordning är Folkrepubliken Kina, som nu bestämmer inriktningen på världens ekonomiska och politiska processer. Detta utgör ett hot mot den intressesfär som kontrollerar Europeiska unionen från Washington DC.

I det första steget måste vi använda den offentliga diplomatins verktyg för att främja en smidig utveckling av acceptans och ömsesidig respekt, vars process följer en logisk sekvens: att lära känna, förstå, gilla och sedan följa varandra. Det är detta som våra [oberoende] medier, som motsätter sig västvärldens liberala påtryckningar och dominans, metodiskt kan bygga upp i Europa och världen.

Om medierna å andra sidan hindrar denna process och detta erkännande med förbud och falska nyheter, kommer processen oundvikligen att bli omöjlig, vilket innebär att hindret för ömsesidig acceptans inte kommer att vara den kulturella skillnaden i sig, utan snedvridningen av den kognitiva processen.

I dag vet den genomsnittlige EU-medborgaren lite eller ingenting om Kina, så mängden information är av strategisk betydelse, eftersom djupare kunskap leder till förståelse, och förståelse leder till sympati och nyfikenhet inför den andre. Härifrån blir processen självstödjande.

Tvivla inte på att de lojala tjänarna och de inhyrda pennfäktarna i Washington och Bryssel inte kommer att stödja denna process, eftersom den skulle skada intressena hos globalisteliterna i Washington och Bryssel.

Under de senaste årtiondena har de europeiska vänsterliberalerna, inklusive de ungerska vänsterliberalerna, blivit mycket förtjusta i de pengar som väst betalar dem genom alla möjliga knep och ospårbara nätverk av icke-statliga organisationer för att störa de suveräna nationalstaters strävanden och utvecklingen av åsikter och allianser som skiljer sig från den västliga globalistiska doktrinen. Men det finns hopp!

En ny kraft, det patriotiska lägret, som står upp för suveräniteten i Europa växer sig starkare för varje dag som går, och det sunda förnuftet återvänder långsamt till vardagslivet.

Rikta blickarna mot Ungern: vi förbjuder HBTQ- och genuspropaganda i skolor och förskolor och vi reglerar internationella icke-statliga organisationers verksamhet. Vi väljer ett arbetsbaserat samhälle och full sysselsättning framför ett samhälle med socialbidrag. Vi stöder industrialisering och industriell utveckling framför tjänstesektorns dominans.

Vår mediekoncern har blivit ett av de viktigaste verktygen och kanalerna i kampen för mer suveränitet och strategiskt oberoende i Centraleuropa.

Jag skulle vilja klargöra en sak. I Transsylvanien i somras gjorde premiärminister Viktor Orbán ett mycket viktigt uttalande:

”I dag är det meningslöst att skilja mellan höger och vänster.

Huvudkontrasten är mellan globalisterna och suveränisterna, de förra, ledda av Amerika, vill tvinga in hela jorden i ett världsimperium, medan suveränisterna säger att var och en ska gå sin egen väg enligt sina egna lagar och seder.

Det som förenar oss, oavsett geografiskt avstånd, är att vi tror på enskilda kulturers suveräna utveckling, och det är därför vi tror på den multipolära världsordningen och vill stödja och skydda den.”

Här, inför denna publik, skulle jag vilja tacka arrangörerna för att de har bjudit in mig till detta viktiga evenemang, och jag skulle vilja tacka Folkrepubliken Kina för de åtgärder som landet vidtar för att bygga fred, stabilitet och vänskap i Europa och världen.

Vår mediegrupp är öppen för att utöka medie- och kommunikationssamarbetet i Centraleuropa, och jag tror att vi som en autentisk och opinionsledande kanal som når stora massor effektivt kan stödja den sino-europeiska, men även öst-västliga dialogen, ömsesidig kunskap och förståelse eftersom vi, Ungern, är porten mellan öst och väst.”

 

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq