Rysk underrättelsetjänst varnar för ukrainsk falsk-flagg attack – Vill rättfärdiga ”deep strikes” mot Rysland

publicerad Igår 22:33
- Kristoffer Hell
Ukrainakriget
Temabild

Den ryska underrättelsetjänsten SVR gick den 16 september 2024 ut med varningen att Zelenskyregimen tillsammans med USA planerar att iscensätta en rysk falsk-flagg attack mot en förskola eller ett barnsjukhus med åtskilliga döda. Tragedin planeras ges stor uppmärksamhet i västkontrollerad media.

Saxat ur pressmeddelandet:

”Pressavdelningen för den Ryska Federationens utrikes underrättelsetjänst meddelar att enligt inkomna uppgifter planerar ledningarna för säkerhetstjänsterna och det militära kommandot i Kiev, med stöd från USA, en ny provokation.

Planen är att iscensätta en rysk robotattack mot en barninrättning på det av Kiev kontrollerat territorium, till exempel ett sjukhus eller en förskola, och som resulterar i många dödsoffer.

Tragedin skall ges stor uppmärksamhet av media, anförda av ledande internationella nyhetskanaler”.

Motivet för falsk-flagg attacken uppges bland annat vara att förmå Väst att ge Zelenskyregimen grönt ljus att att använda långdistansmissiler, skänkta av NATO-medlemmar, mot mål djupt inne på ryskt territorium.

USA uppges samtidigt planera att använda provokationen för att öka trycket på Iran och Nordkorea för att stoppa påstådda leveranser av ballistiska robotar till Moskva.

SVR uppger att Ukraina tidigare, med blandade massmediala framgångar, tidigare genomfört falskflagg attacker i hopp om att vända världsopinionen emot Moskva.

Tre falskflagg attacker SVR nämner är:

  • Massakern i Bucha, den 1 april 2022
  • Robotattacken mot en tågstation i Kramatorsk, den 8 april 2022
  • Attack med en luftvärnsrobot mot barnsjukhuset ”Okhmatdets” i Kiev, den 8 juli 2024

SVR går ut med sin varning efter att Kiev rapporteras ha upplevt militära motgångar av strategiskt slag vid Kursk, Poltava och längs hela fronten i sydost.

 

Referenser och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq