Upp till 3000 personsökare exploderade i Libanon – Israel misstänks

Det råder kaos på sjukhusen i Libanon, vilka fyllts av skadade människor med uppslitna bukar och sönderprängda ansikten.

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad Idag 21:25
- NewsVoice redaktion

Ett av de mest sofistikerade terrordåden någonsin genomfördes i eftermiddag i Libanon. Upp till 3000 personsökare exploderade och flera dödsfall rapporteras. Israel ligger bakom IT-terrordådet.

Terrordådet riktades mot Hezbollah som använder den typ av personsökare som exploderade, men många helt oskyldiga drabbades.

Enligt Sky News Arabia lyckades Israels underrättelsetjänst Mossad injicera en förening av pentaerytritoltetranitrat (PETN) i batterierna i de personsökare innan Hezbollah började använda dem i februari. På något sätt kunde Mossad på distans överhetta och detonera föreningen i enheterna. Detta skedde på en given signal och exakt samtidigt över hela Libanon, vilket innebar att det inte fanns tid för användare att varna varandra.

Ed Snowden kommenterar på X:

”Det Israel just har gjort är, oavsett metod, hänsynslöst. De sprängde ett oräkneligt antal människor som körde bil (vilket innebär bilar utom kontroll), handlade (dina barn är i barnvagnen som står bakom honom i kassalinjen), etcetera. Det går inte att skilja från terrorism.”

OSINT Defender:

”Enligt Axios godkändes en operation av den israeliska säkerhetstjänsten, som involverade sprängningen av personsökare som används av höga Hezbollah-tjänstemän i dag i Libanon och Syrien, under ett möte med det israeliska säkerhetskabinettet tidigare i veckan, som leddes av premiärminister Netanyahu och där höga militär- och försvarstjänstemän deltog, tillsammans med ledarna för både Shin Bet och Mossad.”

Det råder kaos på sjukhusen i Libanon, vilka fyllts av skadade människor med uppslitna bukar och sönderprängda ansikten.

I sociala medier uppstår nu en debatt om denna typ av attentat kan riktas mot politiskt utsatta personer med mobiltelefoner.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq