Pentagon: Ingen förändring av USA:s politik för långdistansvapen mot Ryssland

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad Idag 2:33
- NewsVoice redaktion
Brig. Gen. Pat Ryder
Brig. Gen. Pat Ryder.

USS Theodore Roosevelt Carrier Strike Group är på väg till ”operationsområdet” Indo-Pacific efter att ha slutfört ett uppdrag för US Central Command, meddelade Pentagons pressekreterare general Pat Ryder under en presskonferens.

USA har fortfarande kvar USS Abraham Lincoln Carrier Strike Group i regionen, liksom jagare, en Marine Expeditionary Unit, F-22 Raptor-flygplan och mycket mer, sa Ryder:

”Precis som vi har gjort sedan krisen i Mellanöstern började, efter Hamas illvilliga attacker den 7 oktober, är vi fortsatt intensivt fokuserade på att arbeta med regionala partners för att trappa ned spänningarna och förhindra en större regional konflikt”.

”USA är också fortsatt mycket fokuserat på att säkra en vapenvila som en del av en gisslanuppgörelse för att få hem all gisslan och få slut på kriget i Gaza.”

När det gäller Ukraina sa Ryder att USA:s policy för användning av amerikanska långdistansvapen inte har förändrats.

”Vi har arbetat med ukrainarna för att säkerställa att de har möjlighet att genomföra gränsöverskridande moteld – defensiva anfall – för att försvara sina trupper som attackeras från andra sidan gränsen i Ryssland”, sa Ryder.

”Vi är mycket, mycket fokuserade … på att säkerställa att Ukraina har vad de behöver för att kunna bevara sin suveränitet och ta tillbaka ockuperat territorium. Det kommer att fortsätta att vara vårt fokus.”

”The United States wants to see Ukraine win its conflict with Russia.”

”President Vladimir Putin beordrade en invasion av ett suveränt land i strid med alla internationella lagar och normer”, skriver Pentagon i sitt pressmeddelande.

”Som president Joe Biden har sagt, om Ryssland skulle vinna sitt krig mot Ukraina, skulle Putin inte sluta med Ukraina.”

”Slutsatsen är att vi vill se Ukraina som vinnare i den här konflikten”, sade Ryder. ”När … Ukraina känner att det är dags att sätta sig vid förhandlingsbordet vill vi att de gör det med så starka kort på hand som möjligt.”

Försvarsminister Lloyd J. Austin III sa i förra veckan under ett besök på Ramstein Air Base i Tyskland, att:

”Det inte finns något system eller vapen som kommer att förändra kalkylen i det ryska aggressionskriget”.

Ryder lägger till att:

”Det finns ingen silverkula som kommer att göra det möjligt för Ukraina att lyckas”.

”Det handlar om att ta tillvara alla de förmågor som de har och använda dem på ett sätt som gör att de kommer närmare framgång och får en starkare hand vid förhandlingsbordet.”

 

Källa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq