Moskva publicerar ”impatrieringslista” för medborgare som nu kan söka civilisationsasyl i Ryssland

publicerad Idag 10:17
- Kristoffer Hell
Stockholm på 1960-talet
AI-bild från Stockholm på 1960-talet.

I augusti 2024 undertecknade den Ryska Federationens president Vladimir Putin ett dekret som möjligör för människor som vantrivs i länder vars ledningar omfamnat Västs alltmer normalitetsförföljande neoliberala civilisationsmodell att istället bosätta sig i Ryssland. Den officiella listan över vilka dessa länder är publicerades nyligen.

Sverige är med på impatrieringslistan med 47 länder. Schweiz, som varken är med i EU eller NATO, finns på listan. Slovakien och Ungern, båda medlemmar i EU och NATO, finns dock inte på den.

Enligt RT föddes idén om en plan att förenkla för normala människor med normala värderingar att ombasera till den Ryska Federationen under ett symposium i Moskva tidigare i år.

Det inträffade när den italienska studenten Irene Cecchini presenterade tanken om “impatriering” för Rysslands president Putin och bad honom att förenkla immigrations- och naturaliseringsprocessen för utlänningar som delar Rysslands kulturella, traditionella värderingar liksom dess traditionella familjevärderingar.

”Impatriering” är ett nyord sammansatt av orden immigration och repatriering, det vill säga att immigrera till ett främmande land vars livsstil ligger en persons egen natur närmare, vilket gör att migrationen i själva verket blir ett slags återvändande hem.

Eftersom Sverige befinner sig på listan över länder som omfamnat Västs neoliberala ideologi, finner svenskar som önskar undersöka erbjudandet att leva i ett land som erinrar om hur Sverige var på 1960-talet.

 

Referenser


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq