Impulskollen i samarbete med Dumpen uppges utpressa pedofiler för att inte hänga ut dem offentligt

Kommentar

Christian Pavón Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Han är frilansare och en del av NewsVoice redaktion. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 975 418
uppdaterad Idag 14:56 publicerad 24 oktober 2024
- Christian Pavón, jurist
Lindah C Mohlin och Robert Aschberg
När ska Lindah C Mohlin och Robert Aschberg granska Näthatsgranskarens utpressningsmetoder?

Aftonbladets reportageprogram ”200 sekunder” med Lindah C Mohlin och Robert Aschberg uppger att Dumpen i samarbete med Impulskollen utpressar pedofiler för att slippa bli uthängda.

Enligt intervjuer med anonyma pedofiler så påstår flera att de varit tvungna att betala en överenskommen summa och om de betalade den summan blev de inte uthängda.

En till källa som inte är anonym och heller inte pedofil hävdade samma sak. Hennes namn är Jackie och hon förekommer med namn och bild i Aftonbladets reportage. Jackie har jobbat som ”fiskare” hos Dumpen, nämligen en person som låtsas vara barn i syfte att senare hänga ut pedofiler.

Jackie menar att 11 män under hennes tid blivit erbjudna att betala pengar för att slippa uthängning.

Jackie blev även erbjuden provision för antalet pedofiler som hon lyckas vidarebefordra till Impulskollen. Kort därefter slutade Jackie att jobba för och samarbeta med Dumpen.

Aftonbladet påstår sig även ha tagit del av dokument som styrker att företaget Impulskollen har utpressat pedofiler i utbyte emot att dessa antingen får en lindrigare exponering eller slipper att hängas ut överhuvudtaget. Det skall dock tilläggas att Aftonbladet ej har publicerat några bevis för denna dokumentation och hänvisar till ”källskydd”.

Impulskollen har valt att tillfälligt stänga ned sin webbsida direkt efter granskningen. Officiellt heter det att sidan genomgår en ombyggnad, men flera betraktare menar att detta bara är ett sätt att fly undan besvärliga frågor.

Det är också viktigt i sammanhanget att påpeka att etablerade medier som Dagens ETC och Aftonbladet i spetsen historiskt har haft en väldigt aggressiv hållning emot Dumpen.se och deras verksamhet rent generellt. Ofta har till exempel beskyllningar om att dessa varit ansvariga för självmord hos pedofiler slängt runts väldigt lättvindigt.

Man bör ställa sig frågan varför Aftonbladet eller annat etablerat media inte visat något som helst intresse för att exponera Näthatsgranskarens verksamhet, som bygger på utpressning där personer åläggs betala en viss summa i ett förenklat tvistemål för att slippa att riskera att betala en betydligt högre summa vid en eventuell rättegång.

 

Källor och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq