Kriminella migranter bor på Roosevelt Hotel i New York

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 oktober 2024
- NewsVoice redaktion
Roosevelt Hotel
Roosevelt Hotel

Den amerikanska journalisten Jon Rappoport kommenterar att Roosevelt Hotel används som härbärge för illegala migranter som rånar medborgare i New York.

Text: Jon Rappoport

New York City har sjunkit till en ny bottennivå.

Först lite historia om Roosevelt Hotel.

Denna neoklassiska glamour-grandiositet öppnade dörrarna 1924. Roosevelt Grill blev snabbt känd för att vara värd för jazzgrupper. Bandledaren Guy Lombardo och hans orkester uppträdde regelbundet i Roosevelts balsal och höll årliga nyårsevenemang som sändes i radio till amerikaner från kust till kust.

Rulla fram i tiden till 2024. Hotellet är nu en bostad för ett stort antal migranter, inklusive illegala utlänningar.

New York Post kommenterar en 15-årig venezuelansk kille som har gripits 11 gånger sedan maj förra året för att ha begått rån – och släppts ut på gatan igen varje gång:

Gangstern som bor på Roosevelt Hotel, New York.
Gangstern som bor på Roosevelt Hotel, New York, selfie.

”Den besvärliga tonåringen – som av källor identifierats som medlem av ’Los Diablos de la 42’, en liten avknoppning till det ondskefulla venezuelanska gänget ’Tren de Aragua’ – belades med handbojor i tisdags, just när New York Post avslöjat babyface-banditens chockerande bedrifter.”

”Den ’lille djävulen’ väntade på att ställas inför rätta för den nya anklagelsen [rån under knivhot] – men källor sa att han sannolikt skulle släppas fri igen på grund av sin ålder och delstatens milda inställning till ungdomsbrottslingar.”

”’Det här måste vara en väckarklocka för de inblandade’, sa en källa inom polisen… ’Den här killen kommer att gå hem i dag och förmodligen råna någon annan’. ”Vi kan gripa honom, men vi kan inte hålla kvar honom.”

”Sedan maj i år har han gjort sin närvaro känd i Big Apple, med minst 10 tidigare arresteringar för rån och grov stöld, enligt källor. Han släpptes varje gång, vilket innebär att han har varit fri att återvända till de stadsfinansierade migranthärbärgena där han har bott, enligt källorna.”

”Enligt polisen tillhör han ett 20-tal unga migranter som kallar sig ’Diablos de la 42’ – djävlarna från 42:a gatan på spanska – och som håller till på stadens härbärge på Roosevelt Hotel. Ungdomarna rekryteras av äldre medlemmar i Tren de Aragua och skickas ut för att utföra rån i de fem stadsdelarna – från väskryckningar, och på senare tid, väpnade rån.”

De små djävlarna på 43:e gatan [’Diablos de la 42’] verkar utifrån Roosevelt Hotel! Det är vad New Yorks landmärke har förvandlats till.

 

Kommentar: Jon Rappoport som citerar från artikeln i New York Post. Översättning NewsVoice

Källa och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq