Därför insisterar USA på att Kina är ett hot mot världen

publicerad 29 december 2023
- Kristoffer Hell
Meng Qingyang
Meng Qingyang

Det går inte en dag utan Västmedia erinrar nyhetskonsumenter om det enorma, men ändå ospecifierade “hot”, Kina påstås utgöra. Vad handlar “hotet” om och vem riktar det sig emot? Existerar det ens?

Problemet, för det av USA-ledda Väst, är att Kina ensamt står för nästan en tredjedel av mänsklighetens totala industriella produktionskapacitet.

Att USA samtidigt, helt ensamt, står för ca 40% av världens samlade militärutgifter och allt sedan andra världskriget startat krig i så gott som alla världsdelar, nämns inte i sammanhanget.

Belt and Road Initiative

Ett Kina som mänsklighetens industrinav kräver en transportinfrastruktur som möjliggör för fabrikerna i fjärran östern att nå ut med alla de produkter resten av världen efterfrågar, men också för importen av de råvaror som krävs för produktionen.

Lösningen på utmaningen föddes 2013 och gavs namnet Belt and Road Initiative, BRI.

Projektet innefattar byggandet av vägar på den euroasiatiska landmassan (Belt-delen i BRI), samt konstruerandet av hamnar som fungerar som noder för globala sjötransporter (Road-delen).

År 2023 har enligt uppgift 155 länder, motsvarande 75% av jordens befolkning och över hälften av mänsklighetens samlade BNP, gått med i det av Kina ledda BRI-projektet att skapa den globala infrastrukturen för att möjliggöra mänsklighetens fortsatta industrialisering och teknologisering.

Den här utvecklingen är tydligen helt oacceptabel för USA, som med jämna mellanrum hotar att starta krig mot Kina under förevändningen att beskydda bland annat Taiwan.

Inslaget nedan är en sammanfattning av BRI-projektet med svenska undertexter från Al-Jazeera.

Överkurs

Kinas BRI-projekt kan ses som ett civiliserat alternativ till den ekonomisk och politiska torpedverksamhet USA ägnat sig åt i över ett sekel och som visselblåsare som bland andra John Perkins vittnat om.

 

Referenser och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Kina är väl det land som lyft dom flesta från fattigdom, både i sitt eget land och länder som dom samarbetar/investerar i, speciellt i Afrika.
    Sverige tvärtom skapar fattigdom för sina medborgare och länder dom skickar vapen till.

    • stig lönnqvist skriver: 30 december 2023
      Det är just det som hotar ”världen”, alltså USA-världen. När länder och folket är fattiga, analfabeter, obildade, och ovetande är dom lätta att kontrolleras, övervakas, styras och plundras. 1949 levde 90% av Kinas innevånare i extrem fattigdom, 90% var analfabeter, och medelåldern var 30 år. Idag är analfabetismen borta, fattigdomen är borta och medelåldern omkring 80 år och stiger. 40-talet är inte längre borta än att de som lever idag kan berätta om det, inklusive mig själv. Nu upprepar Kina detta med Afrika och andra länder. Det är hotet som USA talar om.

      Hur står det till i Sverige, under USAs förtryckar regim.

  • Kina är en fascistdiktatur, nödtorftigt förklädd till en kommunistdiktatur. Samma oligarker, som styr i det AngloAmerikanska Imperiet, AAI, styr även i Kina.

    I AAI har USA varit ledande i hundra år, men det imperiet har vuxit till dagens monster i över femhundra år. Början kan sägas ha lagts av drottning Elizabeth I, som legaliserade sjöröveri, narkotika- och slavhandel, samt roffade åt sig av hela världens råvaror.

    Europeiska kontinentens stormakter gjorde också försök att skaffa sig kolonier. Som kuriosum kunde vi se hur de tyskättade härskarna i Sverige försökte skapa en stormakt här på 1600-talet. Detta misslyckades dock, genom att de inte förstod sig på diplomati och att man måste ha bundsförvanter, för att lyckas med en sådan sak. Med Karl XIIs och Gustav IIIs tramskrig gick den drömmen slutgiltigt i stöpet.

    Västvärldens invånares dramatiska stegring av levnadsstandarden, det senaste seklet, baserades på billig energi – främst av billig olja. USA hade egen olja, Europa – inklusive England – stal den från Mellanöstern. Detta gjorde att USA tog över ledningen i AAI. Med VK1.1 och VK1.2 tog sedan AAI enkelt kontroll över Europa och klippte det naturliga handelsutbytet mellan Europa och Asien.

    Men de ledande i det AngloAmerikanska imperiet, som nämnts ovan, styr även i Kina. Liksom de gjorde i den ryska revolutionen, så finansierade de även den kommunistiska revolutionen i Kina. Med Stalin rensades Sovjet från tokkommunister och med Deng Xiaoping rensades Kina på detsamma. Resultaten blev självklart fascistdiktaturer – med världsoligarkerna dragande i trådarna.

    AAIs primitiva rofferier av övriga världen är snart historia. Den kinesiska fascismens järnhårda arbetslugn kommer snart att härska överallt. Den teknokratiska “Fjärde Industriella Revolutionens” mardröm, med fascist-Kina i stället för AAI snart i spetsen, väller som en ångvält över världen och kommer att rensa Jorden från fria och helbiologiska människor.

    De enda riktiga människor, som kommer att få finnas, är de inom den idag halvdolda aristokrati, vilken snart kommer att kliva fram som våra nya gudar. Dessa kommer sedan att datorstyra de få kvarvarande chippade robotarna, som de anser sig ha behov av, som slavar.

    • I stället för att se Kina som fascistiskt ser jag dem som det första försöket på lång tid att uppnå ett slags renässansideal med utveckling av kultur och vetenskap i mänsklighetens intresse. Historien upprepar sig inte exakt men ett tidigare försök förekom under 1400-talet i Europa. Efter det har den onda oligarkin som du berör utvecklats, tagit överhanden och målmedvetet underminerat allt som gör att människor förstår och förmår skapa konstruktiva processer. Just därför att 1500-talet kom att bli en brytpunkt är den historiska epoken av visst intresse. Intressant nog tycks den av många uppskattade poeten/författaren som är mest känd under namnet William Shakespeare ha varit uppmärksam på den oligarkins egenheter.

    • Ladulås skriver: 30 december 2023
      Kanske skulle du berätta om dina erfarenheter, hur länge bodde du i Kina, kan du något av Kinas språk, hur är det med dina vänner i Kina. Vilka kunskaper har du om Kina, förutom vad du lärt dig genom att studera USA propagandan på MSM och Public Service.

      Européerna gjorde inga ”försök” att kolonisera, dom genomförde det, våldsamt, inklusive Nordamerika, som blev USA, och i förbifarten slaktade man 95% av urbefolkningen som var i vägen.

      Ingen yttre kraft styr Kina idag, USA och EU kämpar för att försöka, men det går värre än dåligt. Det är därför USA och EU är så rasande.

      Kina är varken fascistiskt, kommunistiskt, eller en diktatur. Kina har skapat ett eget system, som fungerar. Jag är ju på plats, en del av samhället, del av händelserna, och del av utvecklingen. Jag har dessutom erfarenheter att jämföra med. Jag tänker främst på egen erfarenhet från tre diktaturer där folkmakt och folkinflytande helt saknas, Sovjet, DDR och Sverige.

    • Så länge despoten är upplyst så är det ett idealiskt styrelseskick. Men nästa despot i Kina kan vara annorlunda och driven av ideologier som inte kan skapa ekonomiska incitament för vanligt folk. Exemplen är många: socialism inkl. nationalsocialism, kommunism, islam. Att inte veta vad som skall komma nästa dag eller år är helt förödande för medborgarna i alla samhällen. Sverige har nu hamnat i detta låsta tillstånd på grund av EU och dess imperialistiska och odemokratiska avsikter som måste brytas nu på stunden om vi skall ha en chans att fortsätta existera.

      • Kina har successivt gått åt rätt håll och representerar nu ett mer rationellt system än i väst. De insisterar inte på jämlikhet som mer var fallet före Deng Xiao Ping. Utan inser att de behöver uppmuntra individer som utvecklas längre.
        Ett sånt system innebär att de mest högpresterande flyttas fram i stället för som tidigare ideologiskt rättrogna och mediokra (som här).
        I ekonomisk konkurrens är ett sånt system starkare.
        I med och motgång har där klokare individer mer inflytande och systemet verkar leverera.
        För att ett sånt system ska regrediera till det gamla systemet krävs stark påverkan utifrån som vi ser att väst försöker med men väst misslyckas alltmer med sina omstörtningar. De är genomskådade.
        Vi oppositionella i väst skulle kunna bidra mer genom att oftare peka på omstörtningar (organiserade av US/UK) som låg bakom kommunismen både i Ryssland och Kina.
        Men de flesta som uttrycker sin mening på nätet är i stället vägledda av US/UKs okunniga gräsrötter och påverkansagenter
        Kommunism och nazism var US/UKs projekt
        Negativa prognoser om US/UKs rivaler är därför genom den partiskheten alltid ‘beställda’ av US/UK dvs genom okunnighet inser inte oppositionen i väst vem som egentligen ligger bakom.

  • USA har varit den värsta plundraren i världshistorien, styrt, ställt och satt dagordningen för många länder.
    Skapat enorma problem och flyktingströmmar fån muslimska länder till väst och Europa
    Korrumperat regimer med vapenmakt, dödar enorma mängder människor i värden, har ledarna satt sig emot har dom blivit mördade eller spå har dom arrangerat konstiga självmord, även på sina egna medborgare
    Jag tror att Trump lever farligt nu, efter att värden börjat vakna och den djupa staten fått motstånd, jag hoppas att 2024 blir ett uppvaknandets år.

    Brotten om C-vid är nu avslöjade, de 75 åriga sekretessen har avbrutits och enorma mängder hemliga officiella dokument finns nu tillgängliga för så journalister som vanliga människor.
    https://www.infowars.com/posts/heavily-censored-pfizer-documents-show-covid-began-five-year-mass-depopulation-agenda-that-will-reach-completion-by-2025/

    Här har ni också läsbart för resten av livet
    https://phmpt.org/pfizer-court-documents/?fbclid=IwAR2TydBT5Fy8cucepneN611d751TWxNcwx3mX0I2FJX6b44YQvqjAh5p5bo

  • USA, eller bättre – USA oligarkin, anser sig vara världens överhöghet, och alla länder och mänskor skall vara deras ”undersåtar” i en förtäckt global diktatur som styrs från Washington. USA kallar det för att USA är den globala ledaren, alltså, precis som i vilken historisk diktatur som helst. USA skall sätta ”den regelbaserade ordning” som alla på jorden skall tvingas följa och böja sig för, under trakasserier, hot, våld och sanktioner. Det öppnar för ekonomisk plundring, vilket pågått mycket flitigt genom åren.

    Det skall åstadkommas genom att USA inför sin modell av ”demokrati” i alla länder, med våld om så fordras, ett system som USA har möjligheten att kontrollera och styra efter egen vilja, och att alla länders krigsmakt skall underordnas USA. NATO är exemplet.

    Alla länder, regeringar, folk och individer skall ligga åtminstone 10 år efter USA i utveckling, och på så sätt placera i ett beroende förhållande till USA.

    Det är detta, USA hegemonin, som Kina redan har krossat och det är hotet som USA talar om. Världens folk följer inte längre USA under USAs hot, utan alla, 86%, följer idag Kina av egen fri vilja. USA blir alltmer beroende av resten av världen och ligger efter i utvecklingen, teknologiskt och samhälleligt.

  • De ‘insisterar’ därför de är patetiska, och inte får sin vilja igenom. Läste om ett möte sionistwashington haft med den Kinesiska ledningen 2016 (Xi med övriga närmsta var inte med, såklart. Under värdighet, att möta krigshetsande mutare och bedragare fr fd väst).

    Smutsingonisterna krävde av Kina att ‘deltaga’..Den kinesiska delegationen vägrade, reste sig och gick. Ett vittne hörde hur ‘väst’konspiratörerna då sa; vi är nu i krig..Haha, hade sionistdårarna inte varit ‘medvetna’ om det innan då…det är ju det enda ‘de’ sysslat med sedan ‘de’ kuppade ‘fed’ 1913..för 110 år sedan, krig. Men visst, ‘de’ ska få vad ‘de’ sysslat med..är ju vad ‘de’ verkar längta efter.

    Gott Nytt År.

    • USA för en destruktiv politik och Kina en konstruktiv politik. USAs politik medför misär och Kinas politik medför välstånd.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *