9 KOMMENTARER

 1. Kan ana lite irritation i den DN artikeln, undrar hur många konspirationer eller konspiratörer det går på en s.k. konspirationsteoretiker eller foliehatt 🙂 Men en foliehatt låter väl harmlöst, så varför då så irriterad? Vad är man om man är motsatsen till foliehatt? …stålhatt… robothuva… järnluva… betongmössa… granitkeps?
  Tur det finns oberoende medier på internet, som väcker eller tar upp obekväma frågor tycker jag. Det är väl en del av det journalister brukar älska och brinner för?
  På tal om obekväma frågor, i aftonbladet tar Peter Wahlbäck upp oro över mobilstrålning i en avsändare.
  http://www.aftonbladet.se/debatt/article11912237.ab
  Bra insändare han skrivit tycker jag.
  Frågor som varit uppe här några gånger, bl.a.. med Mona Nilssons utmärkta granskningar och bevakningar.

 2. Det måste rimligen sitta ett gäng journalister på DN som avundas den journalistiska friheten vi medborgarjournalister avnjuter varje dag. Skillnaden är att vi som gör journalistik måste göra det ideellt. De andra får betalt.

  Det sägs att inom journalistbranschen ser man mest ner på kommunikationskonsulter och informatörer som arbetar i det privata näringslivet eftersom de anses vara köpta av kapitalet medan de ”riktiga” journalisterna utför det verkliga hantverket. Men i verkligheten är det ofta tvärtom.

  När vi kommunikationskonsulter tar av oss kavajen är det vi som får göra det jobb som ”de riktiga” journalisterna borde göra varje dag, men inte kan, eftersom de styrs av kapitalet, annonsörerna och den eviga politiska korrektheten.

 3. För er som inte har läst ”Flexner-report” ännu kan det vara värt att slå ett getöga på den. Likaså kan det vara värt att kolla in Edward Bernays teorier om att använda media som propaganda vilka används flitigt idag. Torbjörn är spot-on som vanligt och är modig som vågar säga sanningen. Tyvärr närmar vi oss ett totalitärt samhälle med stormsteg och den lilla öppningen vi har nu i och med internet är snart förbi om vi inte tar tillfället i akt. Det räcker inte med att en person som Torbjörn engagerar sig medans resten av oss kollar på Let´s Dance. Ut på stan , prata med era medmänniskor , skriv på internet. Kommentera Dn´s skitartiklar.

 4. Foliehatt. Begreppet kan tolkas positivt. Den som har en folierad hatt skyddar sig från, reflekterar (tillbaka till avsändaren), all den propaganda som sänds ut via main-stream-media, för att på så sätt bevara förmågan att tänka själv.
  Begreppet Konspirationsteoretiker kan också tolkas positivt. En konspirationsteoretiker är en person som har begåvningen att kreativt fundera kring olika fenomen i samhället, som kan tänka sig olika lösningar på obesvarade frågor, analyserar ur olika synvinklar, etc, etc. Det är alltså en person som kan tänka själv, i motsats till alla de som med hull och hår sväljer de officiella versionerna till tvivelaktiga aktioner i samhället och aldrig ifrågasätter det myndigheterna, och lobbyisterna, informerar dem om.
  Tack Torbjörn för alla dina artiklar. De ger mig perspektiv, och jag har lärt mig mycket, inte minst att vara mer kritisk.

 5. Jag håller med era lovord till Torbjörn samt beklagandena av gammelmedias brist på sunt förnuft, självständigt tänkande och äkta journalistik. Det engelska uttrycket ”presstitute” kommer i åtanke!

  Ruben: Motsatsen till Foliehatt måste väl vara Skygglappar, eller hur? 🙂

 6. För mig är det en obeskrivlig glädje och lättnad att Newsvoice och vaken.se finns. Tack!

  DN som jag har växt upp med i mitt föräldrarhem och fått lära mig att det är något att lita på, fick sista spiken i kistan med Karin Bojs, vetenskapsjournalisten på DNs artikel,

  För första gången skrev jag till DN, upprörd efter att läst Bojs resonemang om vaccinet mot svininfluensan, ALLA SKA TA, och när narkolepsin gjorde sitt fula tryne synligt som en av biv , var hon tyst, tyst. Efter Svd artikelserie om ämnet så kom ett tecken från henne, jag tror efter 2 veckor…..något i stil med att det var trots allt bra och värt att offra barns hälsa, gråtmilt tackade hon barnen och försökte göra dem till hjältar…inget förlåt, inget kurage.

  Min insändare och kritik av hur Karin Boje skött bevakningen av vaccinet och hur hon påverkat människor att ta vaccinet
  Jag påminde om neurosedynskandalen. Min mor var gravid och fick recept som hon intuitivt inte använde vilket blev min systers räddning. Sverige stoppade huvudet i sanden.
  Min artikel kom inte med.

  Karin Boje tillsammans med Kristina Lindkvist är en farlig kombination!

 7. Den här insändaren riktar sig mot ”skeptiker”sekten. Men märkligt nog finns det likheter mellan vof-sektens språkbruk , och DN jounalisten, Se själv:

  ”Nåväl, jag vet att de flesta som läser din spalt inte är intresserad av vetenskap, utan bara tror, att visa personer är de som representerar ”vetenskapen”.

  Olyckligt nog så har de valt att TRO på lobbyister för kemi och läkemedelsindustri,och deras intresse står emellan åt i motsatsställning till korrekt vetenskap,
  så däför kan de ha nytta av att läsa denna historik över undertryckandet av Bassins forskningsresultat.:

  http://www.talkinternational.com/PDF/flouride-report.pdf

  Naturligtvis kommer en del att bevara sin tro mot påverkan från verkligheten. Där har onekligen psykologer som M. Shermer från ACSH lyckats skapa
  en sektkänsla. ”Det är vi mot dem”, och de andra är
  WOO, bedragare, alternativare, foliehattar, osv…
  ”Skeptikerna” försöker hålla ihop gruppen genom
  nedlåtande epitet som klistras på motståndarna.”
  .

 8. Nej det räcker inte att Torbjörn sitter där ensam på Newsvoice och slåss mot väderkvarnar.
  Alldeles för få svenskar bryr sig och tänker självständigt.
  Jag tror att man måste få utrymme i television och radio om de här frågorna.
  Betänk hur gammelmedia är fullständigt tyst om de årliga Bilderbergmötena.
  Det är ju fullständigt klart att media medvetet lägger locket på.
  Inte ens Torbjörn skrev om Bilderberg i år.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here