8 KOMMENTARER

 1. D-vitamin.

  ”We see in Weekly Health that when Professor George Ebers, the renowned expert on multiple sclerosis at the Nuffield Dept. of Neurosciences at Oxford University, attended a symposium of top doctors and scientists in Chicago recently, he reported back that ALL the delegates were taking 4000iu of Vit D3 per day. — Not only that but so were all the members of their families!!”

  Så javisst, naturligtvis tar jag också en daglig dos D3-vitamin.

 2. Jag har D-vitamin brist och äter medicin mot det.
  Och under nummer 2 på listan så står det om bla depression och om överläkaren Mats Humle på psykiatrin i Örebro. Jag har haft den turen att jaghar fått träffa honom, han var/är min förra läkares mentor och kom till min ort i Dalarna för att träffa mej då min förra läkare bad honom om det. Han är en helt underbar läkare och jag är SÅ tacksam att jag fick den möjligheten att få träffa honom. Han är suverän på att förklara och förstå diagnoser. Jag har även folsyra brist, vitamin B12 brist och äter medicin mot det också. Äter även magnesium. Ev kommer jag få lov att ta B12 sprutor istället gör tabletter då min kropp inte kam ta upp det via maten, var igår och lämnade blodprov efter att ha ätit tabletter (Behepan) i några veckor och får svar nästa vecka om de måste ge mej sprutor istället.

 3. Att D-vitamin kopplas till Astmabesvär och allergier, överkänslighet kanske ska påpekas att kroppens kalkupptag är avhängigt förekomst av D-vitamin. Kalkbrist ger förhöjda histaminvärden och ökar lavinartat reaktionerna på olika ämnen när kroppen utsätts för dem. Vilket Tolonen i ”Mineraler och Vitaminer för bättre hälsa” lärde och berättade att vetenskapen visste för trettio år sedan? Det har under tiden sålts för miljarder av allergimedicin.. Hugg åtminstone en av de tre utgåvorna på bibblan medans de finns kvar och förkovra dig.

 4. Kostråden på burkar o förpackningar är ju till ”friska människor”. Dagsbehoven beskrivna och rekommenderade gäller inte sjuka, sjukdomstillstånd och bristtillstånd alls. Ändå är det så att livsmedelsverkets ansvariga går ut och påstår att ”varierad kost” ska bota bristtillstånd uppkomna av åratal av okunnighet och aningslöshet. Det livsmedelsverket de facto gör liknar kvacksalveriet..

 5. Behöver man högre doser besöker man farbror doktorn som skriver ett recept…..

 6. Mirakelmedicin, tanken slår mig, här är folksjukdomarnas betvingare!
  Utan ett uns av kritik fastslår artikeln att “D-vitamin ” eller rättare brist på den samme är roten till det onda i folkhälsan.
  Det finns mekanismer hos barn för att klara brist på D-vitamin och ändå utvecklas normalt, det har varit normalt att på våra bredgrader, Brännvinsbältet, att uppleva en viss nedstämdhet med jämna mellanrum, det är en grundsten i vår kultur. Ständig lycka däremot är drogkulturens främsta illusion och bedrägliga budskap.
  D-vitamin kan lagras i fettvävnad och frigöras vid fasta, frågan är om den processen är viktigare än den att öka intaget av D-vitamin substanser?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here