27 KOMMENTARER

 1. I ett sammanhang som detta så innebär KBT en distraktionsterapi som handlar om att lära sig leva med problemen och genom det minska upplevelsen av dem, men det läker inte orsaken till dem – problemen finns kvar och strålningen stressar fortfarande kroppen och sinnet. KBT är en intressant psykologisk terapi som absolut har sitt existensberättigande och kan vara bra i många sammanhang, men alltför ofta så används det som en universallösning och svar på sådant som traditionell skolmedicin inte har en lösning på. Och det är anser jag är inte rätt mot patienten.

 2. KBT är den nya religion som lägger ansvaret på de drabbade Tänker du fel får de skylla sig själv. Så sade kyrkan också och straffade våldtagna pigorna. Eller brände dem på bål om de inte underordnade sig. Religioner är roten till allt ont.

  Det är självklart att storindustrin inte vill att det finns en diagnos som visar att deras produkter skapar ohälsa Då förlorar de åtskilliga miljarder. De tar inget ansvar för mänsklighetens fortlevnad De vill leva här och nu i grotesk lyx och flärd och med mycket makt. Deras behov är snabba pengar oavsett vem som drabbas Se bara hur läkemedelsindustrin tar makt över sjukvården för att inte tala om hur Coca Cola industrin förgör människor. Stjäl allt vatten och tvingar den fattiga befolkningen att dricka deras giftiga produkter. Som visat sig vara cancerframkallande.

  Så länge politikerna blundar och låter storfinansen styra kommer vi att få fler som begår övergrepp på mänskligheten. Samvete saknas hos denna grupp.
  Bra att man äntligen ger elöverkänsliga rätt.
  Vågar inte forskarna sätta en diagnos. Är de kanske hotade?

  Kapprustningen när det gäller mobiler och datorer ger snabbt och ofta nya miljarder till tillverkarna . Klart att de inte vill hindras av människor i denna svindlande karusell.

 3. Mikroskopering av elallergikers kapillärblod avslöjar att det finns olika former av mikrobiologisk växt i detta. Härdarna är ibland riktigt stora. Behandling med infektionhämmande substanser samt upplösning av den utflockade blodkolloiden kan ge mycket märkliga förbättringar vilket kan innebära att sådana patienter åter kan vistas i vanliga bostäder som alla andra. Att elsannera är nog ingen bra väg att gå om man vill hjälpa denna typ av patienter. Det är i varje fall vad jag kommit fram till. Förmodligen måste vi med tiden inse att även denna kronicitet orsakas av mikrobiologisk växt som låter sig påverkas av de fält som vi ständigt påverkas av både inom- och utomhus.

 4. Hej! Vi stänger av Rotern när vi sover. Vi ställer Iphonen på Flygplansläge, då ingen strålning stör längre under natten. Nu har ni fått bra Tips! Det är det enda ni kan göra att stoppa strålningarna under tiden ni inte använder Iphone och Datorn, när ni sover. Ladda inte Iphonen i närheten av er säng. Vädra rummet innan ni sover.

 5. Mona Nilssons inlägg är suveräna. Faktabaserade, sakliga och resonerande. Själv har jag som lärare tydligt markerat de första tecknen på elpåverkan: elevernas allt sämre förmåga att koncentrera sig Läs mer här: http://www.2000tv.se/artiklar/2014/140318_rapport-fran-ett-klassrum_ingemar-ljungqvist.pdf Tyvärr har mona Nilsson helt rätt om mobilindustrins kampanjer. Därför har det varit näst intill omöjlighet att få in analysen om skolelevernas
  utsatthet i sådana media där jag tidigare fått in nästan vad som helst.
  Nya strålande tider !!!

 6. Hej! Vi stänger av Rotern när vi sover.
  Vi ställer Iphonen på Flygplansläge, då ingen strålning stör längre under natten.
  Det är det enda ni kan göra att stoppa strålningarna under tiden ni inte använder Iphone och Datorn, när ni sover.
  Ladda inte Iphonen i närheten av er säng. Vädra rummet innan ni sover.
  Nu har ni fått bra Tips!
  MVH
  Negar och Mehdi
  @NegarRiahi

 7. På skolan har säkert alla Iphone, men ska inte använda dem då lektionen pågår. Alla kan säkert ställa dessa Iphone på Flygplansläge så det blir grönt och ställa tillbaks från flygplansläge när de ska gå på rast. Så slipper alla drabbas av strålning under lektionerna. Jag skojade att jag vill ha betalt för det jag säger här.
  MVH
  @NegarRiahi

 8. VoFs ordförnde skriver:

  ”Vi beklagar djupt vad Elöverkänsligas förbund har utsatts för!

  Linda Strand Lundberg
  Ordförande, föreningen Vetenskap och Folkbildning”

  Varför passar hon inte på att be om ursäkt för VoFare som Mats Reimer m fl, som påstår
  att ”elöverkänslighet” är en psykisk sjukdom, utan att prestera ens minsta lilla vetenskapliga bevis för det ?

 9. Mona du gör ett bra och mycket viktigt arbete. Tids nog kommer du även att bli erkänd av de mest tjockskalliga. Det är oftast de envetnaste ensamvargarna som gör de viktigaste framstegen, medan den viljelösa fårskocken rör sig åt det håll den blir vallad. Min dator är uppkopplad via tråd och mina korta mobilsamtal sker med trådat headset eller via högtalarfunktion. Nästa steg blir väl att göra om sovrummet till en ”faradays bur”, så man får vila ut när man sover iaf. Ha det gott ”and keep up the good work”.

 10. Låter intressant – jag är själv strålskadad/elallergiker och funderar på att köpa Hulda Clarks Zapper – vad kan jag mer göra – hur får man bort dessa mikrobiologiska växter och vart vänder man sig? mvh Kia Hollbrink

 11. Fantastiska underbara Mona Nilsson Strålskyddsstiftelsen – tack för att du finns och orkar kämpa – det är stora krafter som styr och du och Strålskyddsstiftelsen och alla strålskadade/elöverkänsliga är det största hotet mot mobiindustrin! Kram

 12. Om Erik Enby ser detta, en fråga: hur stor rumslig utsträckning har enskilda klumpar av sån växtlighet och sitter den fast i kärlväggen eller driver det med blodströmmen?. Är det alltid mycket små saker ungefär som en cell eller kan det vara cm-stora trådar?.

 13. Forskarna (det stora flertalet, d.v.s de som inte köpts av telekomindustrin) ser tydligt riskerna, det största problemet och de största bovarna sitter i SSM och ICNIRP, dessa begår rena lagbrott då de i stark jävssituation lögnar bort sanningen. Det är dessa som måste åtgärdas innan något positivt kan ske i strålningsfrågorna.

 14. Intressant iakttagelse, men det ändrar inte på det faktum att strålningen i sej är farlig och bör undvikas. Finns det några studier eller ”cases” du kan relatera till här Erik?

 15. Angående den mikrobiella växten hos elöverkänsliga : Det kom ju info nyss om att EM fält ökar möglets giftighet med 600%. Kan det vara så att man inte vet säkert här vad som är hönan och vad som är ägget. Strålningen försurar ju också, detta kan medföra att vissa mikrober får en idealisk miljö att växa i.
  Jag tänker att mycket som funkar att behandla cancer med alternativa metoder med, även fungerar bra för att minimera strålskadorna.

 16. ”Det är det enda ni kan göra att stoppa strålningarna under tiden ni inte använder Iphone och Datorn…”

  Trams. Koppla in datorn med sladd, och använd telefon med tråd. Stäng av alla trådlösa funktioner. Detta reducerar även risken att någon olovligt tar sig in i systemet. Avaktivera blåtanden i telefonen som du eventuellt använder. Vad exakt är det som är så heligt med Iphone?

 17. Den trådlösa tekniken-myntet och strålning från el – har en förskräckande baksida – och då särskilt för barn och tonåringar – som jag ser det.

  Ingående i sak om vad jag grundar det på här.

 18. Frågan är väl bara, ska vi tro på de som inte tror på el/mikrovågsöverkänslighet, eller ska vi tro på de som blir sjuka av det? Jag får migrän av att vara i samma rum som pulserad mikrovågsstrålning, (dect, wifi) så jag är utestängd från stora delar av samhället. Och jag får migrän trots att jag inte är medveten om att jag blir bestrålad så det sitter inte i ”huvudet”.
  Hur många ska offras på telekom-miljardärernas altare?

 19. Peter Segerbäck som Mona Hänvisar till misstänker att i hans fall eventuellt kemiska ämnen från ny datorutrustning också inverkade på uppkomsten av överkänsligheten.
  Eftersom en stor andel av elektronikfolk i samma miljö fick symptom om än inte lika starka och företagen vidtog långtgående åtgärder borde public service peka på det. Intelligentian såväl som allmänheten tror knappast på att teknologer drabbas av kollektiv hypokondri.
  Men de som jobbar på public service kännetecknas inte av självständig tankeförmåga och initivkraft utan av opportunism och ängsligt sneglande på det politisk korrekta.
  Detta förhållande är en stor samhällsfara och kan dra in oss i kärnvapenkrig förutom alla andra skadliga konsekvenser.

 20. Använd inte trådlös öht. där hemma.. det finns ingen anledning att utsätta sig för strålningen på platser där det finns trådat.

 21. Bäste Hr Boberg, lite variation på dina inlägg och det dom länkar till hade väl inte skadat efter alla år?

 22. Bäste Hr Trädgårdh – det jag länkar till uppdateras kontinuerligt = ifall Du var där och kollade för några år sedan – så känner Du nog ej igen Dig. // Mvh Josef

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here