4 KOMMENTARER

 1. här får verkligen ”ät inte av kunskapens frukt” en betydelse. Så många gamla texter med profetior, förmaningar och regler tyder på att allt som vi genomgår nu har hänt någon gång tidigare i historian.

 2. Hur det rent tekniskt går till att avlyssna förefaller vara mer semantik men det riktigt bekymmersamma är ju att NSA, CIA, FBI, FRA och andra myndigheter inte längre står under en effektiv kontroll utan lever sitt eget liv helt utan insyn.

  Detta utgör i sig en klar fara för demokratin i hela världen, de vilka sitter på avlyssningsmöjligheterna är ju inte heller enbart de olika myndigheterna.

  När aktörer som Google, Microsoft, olika teleoperatörer, osv tappar av information som de har möjligheter att göra blir detta ett mycket farligt vapen i händerna på de vilka vill inskränka yttrande och åsiktfriheten.

  Sammantaget en ganska kuslig utveckling som vi står inför, redan i dag har ju Finansminister Magdad Bob Andersson, mfl börjat prata om hur de vill inskränka vår frihet att uttrycka vad vi vill på nätet.

 3. SvD (22 mars 2017): Trump: Nya uppgifter om avlyssning ”en upprättelse”

  ”Underrättelsetjänster har fångat upp kommunikation mellan personer i Donald Trumps övergångsteam i samband med övervakning av utländska företrädare. Det säger ordföranden i representanthusets underrättelseutskott. Trump beskriver uttalandet som något av en upprättelse.”

  ”Enligt Nunes förekommer omaskerade namn på Trump-medarbetare i det material om informationsinsamlingen han tagit del av. Han hävdar också att information om den kommunikation som fångats in har spridits brett inom underättelsetjänsten.

  – Jag är faktiskt bestört, säger han vid en presskonferens enligt CNN.”

  ”Den övervakning som Nunes hänvisar till har enligt honom inte några kopplingar till Ryssland eller utredningen av ryska aktiviteter.”

  https://www.svd.se/nunes-trump-information-insamlad

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here