Från ormoljeförsäljare till oljebaserad ekonomi i världen

2
449

I denna historiska tillbakablick redogör James Corbett för bakgrunden till hur den oljebaserade ekonomin grundades i världen. Det började otippat med en simpel ormoljeförsäljare som lurade folk att hans ”snake oil” kunde bota cancer.

Råoljan gav oss plaster, bensin, diesel, en gigantisk petrokemisk industri som avknoppades i en lika gigantisk kemteknisk läkemedelsbransch – Big Pharma – och företag som Monsanto som utvecklar ett globalt kemibaserat och gentekniskt jordbruk. ”The story of oil is the story of the modern world”, säger Corbett i filmen.

Historien börjar med Bill Livingston från New York som gjorde sig ett namn som berömd cancerspecialist i början på 1900-talet. Problemet var att allt byggde på ”fake news” och ett egenmäktigt skapat rykte om sig själv som förträfflig läkare. Bill Livingston var en kringresande skojare och ormoljeförsäljare som lovade bot och bättring med sin ”snake oil”, en komplett värdelös produkt som såldes in till folkmassor under upptrissade former.

När ”doktor” Livingston sålt slut på ormoljan for han snabbt iväg med sin vagn innan lurendrejeriet avslöjades. Vid nästa tillslag i nästa samhälle han besökte förändrade han sitt sätt att framställa produkten så att folk hade svårt att sammankoppla honom med tidigare besök på andra ställen.

”Oljegarki” och en oljebaserad ekonomi

Swisha Sassersson valfri summaInte ens hans namn Bill Livingston var äkta. Hans riktiga namn var William Avery Rockefeller far till John D Rockefeller urfadern till Rockefeller-dynastin med en episk makt över västvärldens ekonomiska utveckling. John D Rockefeller startade Standard Oil, la grunden för en oljebaserad ekonomi och blev världens första miljardär och därmed en av planetens mäktigaste män.

Textsammanställning: Torbjörn Sassersson

Läsa hela textutdraget baserat på filmen ”How Big Oil Conquered The World”

Se hela filmen på 71 minuter på Corbetts YouTube-kanal

John D Rockefeller la grunden för en oljebaserad ekonomi - 1930-talet
John D Rockefeller, 1930-talet
Regler för kommentarsfältet: Du har personligt ansvar för vad du skriver. Nedsättande kommentarer raderas. Max ca 300 ord och tre externa länkar. Läs mer

2 KOMMENTARER

  1. ”…ormoljeförsäljare som lurade folk att hans ”snake oil” kunde bota cancer”.
    Ser ut som det står och stampar på samma ställe idag. Nytt namn på undermedicinen idag, kemo eller cellgifter, tveksammma resultat kvarstår, men är industrin säkert en miljon ggr större idag.
    ”Repeat customers” är bäst. Lurendrejerit fortsätter i hög fart idag, nu systematiskt drivet så att de med konkurrerande metoder som försöker bota cancer blir av med licensen, speciellt om ett hopplöst fall avlider kan det bli rättssfal, samtidigt som 95% av de hopplösa som avlider med hjälp av de godkända cellgifterna glöms. ”Cancerforskningen” inriktas på gener trots att hypotesen ”genetisk orsak” blir helt ohållbar vid mindre eftertanke: Antalet cancerfall ökar epedimiskt utan motsvarande förändringar i befolkningen, underliggande gendistributon är konstant och tar 100-tals år att förändra sig under normala betingelser.
    Man cancerforskar alltså medvetet i en återvändsgränd och inbillar folk att deras sjuka kommer inifrån, eller så är man PK med rent enfaldig ledartro. Bedrägeriet är nu så ofattbart stort att det blir svårt att tro att det är sant. Precis i ormoljans fotspår.

  2. Skolmedicinen har lanserats av världens största bedragare, och korrumperat, mutat och vilselett en hel värld. De måste garva ihjäl sig från sina gravar. Sanslöst. Och folk har låtit det ske. Vi kanske ska lära oss ett och annat?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here