1998 trodde 17% på ett liv efter döden – 2012 tror 21% på efterlivet

  2

  DN: Var femte tror på spöken. När Sifo, på uppdrag av Svenska Dagbladet, i januari frågade 1 000 personer svarade 21 procent att de tror att människor kan gå igen efter döden. I en liknande Sifoundersökning 1998 instämde 17% i påståendet att det förekommer att döda går igen.

  Läs mer

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  2 Kommentarer
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  Standuplars
  Standuplars
  Gäst
  13 februari 2012 kl 10:41

  Det är som jag trodde. De äldre tror mindre på ett liv efter döden trots att det ju egentligen borde vara tvärtom, ju närmare döden desto mer längtan efter att det ska finnas nåt mer. Nä, jag tror det beror på att människor blir klokare med åren. Logiskt, eller hur?
  Att det ökat sedan 1998 stämmer ju också med historien, precis som de skriver. Det var när Darwins teorier dök upp på 1800-talet och människor behövde något annat att tro på som den moderna spiritismen kom fram genom systrarna Fox i USA. Logiskt igen.
  Ha det gott
  Lars

  Standuplars
  Standuplars
  Gäst
  Reply to  Standuplars
  4 april 2012 kl 23:34

  Skönt när man har så rätt att ingen kommer på ett motargument ens 🙂