1998 trodde 17% på ett liv efter döden – 2012 tror 21% på efterlivet

  2
  137

  DN: Var femte tror på spöken. När Sifo, på uppdrag av Svenska Dagbladet, i januari frågade 1 000 personer svarade 21 procent att de tror att människor kan gå igen efter döden. I en liknande Sifoundersökning 1998 instämde 17% i påståendet att det förekommer att döda går igen.

  Läs mer

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

  2 KOMMENTARER

  1. Det är som jag trodde. De äldre tror mindre på ett liv efter döden trots att det ju egentligen borde vara tvärtom, ju närmare döden desto mer längtan efter att det ska finnas nåt mer. Nä, jag tror det beror på att människor blir klokare med åren. Logiskt, eller hur?
   Att det ökat sedan 1998 stämmer ju också med historien, precis som de skriver. Det var när Darwins teorier dök upp på 1800-talet och människor behövde något annat att tro på som den moderna spiritismen kom fram genom systrarna Fox i USA. Logiskt igen.
   Ha det gott
   Lars

  KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här