Styrelseledamot i VoF polisanmäldes

publicerad 7 februari 2012
- Lars Gustafsson

Polisanmälan Vetenskap och folkbildning

Skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) hamnar allt mer ofta i blåsväder och Newsvoice följer som vanligt utvecklingen när det gäller skepticismens och humanismens utveckling alternativt avveckling i landet. Denna gång har VoF fått en polisanmälan på halsen ställd av en opponent vid namn Terry Evans. 

Uppdaterad: 2012-02-07 kl 17:45

Terry Evans ett känt sk TV-medium meddelade att han i december 2011 polisanmälde en styrelsemedlem i VoF för förtal. Styrelsemedlemmen hade i VoF:s blogg den 30 november publicerat en artikel med rubriken “Terry Evans är en bedragare”. Utan bevis för sitt påstående raljerar denne över Terry Evans och hans seansbesökares rätt att tro på ett liv efter döden.

“Vetenskap och Folkbildnings testkommitté kan tillsammans med Evans komma fram till ett protokoll som kunde bekräfta hans paranormala förmåga en gång för alla och dessutom ge honom en miljon amerikanska dollar som tack för det enorma framsteg det vore för vetenskapen, för religionen, för själva den mänskliga situationen.”

“Tyvärr kommer det inte att hända. Eftersom Terry Evans är en bedragare.”

Men det är oerhört svårt att bevisa en annan dimension av liv som enligt observationer av medier och psychics likväl som gemene man genomlyser vår tillvaro. En liknelse är att vår verklighet delas av multipla verkligheter ungefär som att i det fysiska rummet 100 radiokanaler kan samsas om utrymmet utan att några krockar. Samtidigt kan vi plocka upp röster i etern med en radioapparat!

Terry Evans hävdar att hans “radioupptagning” fungerar hyfsat bra och många vill ställa frågor till honom utifrån sin tro eller övertygelse att människans själskropp överlever den köttsliga kroppens död. Ord står mot ord. Många av Terrys besökare är mycket nöjda med och fascinerade av riktigheten i de svar som Terry kan ge, oavsett om “cold reading” kan förekomma, och de flesta människor låter förnöjsamt folk tro på vad de vill, men inte VoF. Ånej.

ArcanumSkolan 2024

Styrelsemedlemmen med sitt följe av hårt troende skeptiker som använder ett vetenskapligt maktspråk är däremot övertygande om att allt är bedrägeri och båg. Därför slår de på trumman och ska varna svenska folket som om de inte kunde tänka och fatta beslut på egen hand.

“Varför kan vi inte bara bli lämnade i fred?”

/ Terry Evans vänner på Facebook

Terry Evans Facebook-sida ockuperades av skeptiker

I december 2011 strömmade det in 15 skeptiker på Terry Evans Facebook sida. I skaran fanns bland annat den polisanmälde styrelsemedlemmen. De var som en attack mot vår “community” vittnar Terry Evans Facebook-vänner om. De fick inte vara i fred utan skeptikerna krävde all uppmärksamhet och att få snabba svar på alla provocerande frågor. De gav sig inte förrän de spärrats ut från sidan.

Polismyndigheten Örebro Län meddelade i februari 2012 att polisanmälan mot styrelsemedmellem lagts ner, men att ärendet åter kan aktualiseras om mer information kommer in.

Text: Lars Gustafsson, frilansare


Läs mer

Telegraph.co.uk: Parallel universe proof boosts time travel hopes

Michio Kaku: Time Travel, Parallel Universes, and Reality

Brian Greene: Parallel Universes- Brian Greene Interviewd by Anna Maria Tremonti

Fri sökning: Vetenskapliga artiklar på “research parallel dimension”

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq