Spanner kan hantera data på 10 miljoner servar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 september 2012
- NewsVoice redaktion

Google’s toppingenjören Jeff Dean avslöjade i våras 2012 att Google arbetade på något som kallas Spanner, ett system som bokstavligen kan jonglera data på 10 miljoner servrar i datacenters globalt.

Omfattningen av projektet är häpnadsväckande, men Jeff Dean gav få detaljer när han avslöjade att det fanns. Det var då oklart om Google faktiskt använde plattformen i verkligheten. I tisdags kom ett besked.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *