C1 – en revolutionerande elektrisk och självbalanserande motorcykel

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 oktober 2012
- NewsVoice redaktion
C1 en elektrisk motorcykel från Lit Motors - Produktbild
C1 elektrisk motorcykel
C1 en elektrisk motorcykel från Lit Motors – Produktbild

En motorcykel är lätt att manövrera. Den är både stark och snabb samt innebär många frihetsgrader. Samtidigt kan motorcykeln lätt välta, föraren är hårt utsatt för vädret och många trafikolyckor har dödlig utgång. Nu kommer C1 som förenar det bästa av motorcykelns och bilens egenskaper.

Föraren och en medpassagerare på en C1 sitter i en liten skyddande kupé. Det självbalanserande fordonet har inbyggda gyroskop som gör att motorcykeln alltid förblir stående vid stillastående likväl som vid en påkörning. Dessutom är C1 helt elektrisk. Ur flera avseenden är C1 från företaget Lit Motors ett tekniskt underverk som är för bra för att inte existera.

Läs mer och se video

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq