Hyundai lanserar första masstillverkade vätgasbilen – Hyundai ix35 Fuel Cell

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 oktober 2012
- NewsVoice redaktion
Hyundai ix35 Fuel cell
Hyundai ix35 Fuel cell – Produktfoto: Hyundai

Hyundai är den första globala fordonstillverkaren som ska producera ett utsläppsfritt fordon för kommersiellt bruk. Bilen kommer till Sverige och till en början kommer vätgasbilen till leasingmarknaden. Hyundai har redan skrivit leasingavtal med både svenska och danska kommuner.

Läs mer om bilen på Bilverkstad.cc

 


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *