Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 19/4 kl 01:30.

Har USA drabbats av domedagsfeber? – National Geographic om “the doomsday preppers”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 8 november 2012
- NewsVoice redaktion

Inte bara det amerikanska Smittskyddsinstitutet (CDC), amerikanska SMHI (NOAA) och NASA lägger ut information om hur människor kan överleva domedagen, zombier eller allvarliga naturkatastrofer. Nu har även ansedda National Geographic en avdelning om “the doomsday preppers”, domedagsförberedarna. 

CDC och National Geographic väljer att spinna på tanken att ett virus slår ut hela världens population och de som dör blir till kannibalistiska zombier som jagar den sista procenten av friska överlevande. National Geographic lägger ut information om hur infrastrukturen bryts ned, hur matmenyn kan se ut efter att alla matbutiker tömts och besökare får träna sig att skjuta av zombier i “The zombie outbreak simulator”.

Se mer: National Geographic – Doomsday preppers

Återstår att se om New York lägger ut en egen “prepardness-hemsida” för newyorkes som planerar att stanna i staden efter nästa superstorm.

TV-serier om världens undergång är numera mycket populära. Amerikanska “Walking Dead” kommer snart med en ny säsong. Den brittiska serien “Survivors” är mer anpassad efter europeiska förhållanden och saknar helt zombier, tack och lov. Båda serierna handlar om livet efter den stora pandemin. Glöm inte heller serien “Jerico” om livet i en stad efter en kärnvapenkatastrof. Sedan har vi en radda med biofilmer på överlevnadstema. De av bäst kvalitet är kanske: “Dawn of the dead”“The Road” och “The Book of Eli”.

Mer att läsa i NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq