Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

PEN-center: Fängslade författares dag på Kulturhuset 15 november

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 november 2012
- NewsVoice redaktion

Den 15 november varje år runt om i hela världen påminner PEN-center om kampen för det fria ordet och dess bärare, journalisterna. Välkommen till en kväll med spännande samtal, texter av författare, prisutdelning, bokförsäljning och mingel, skriver Kulturhuset Stockholm på sin hemsida.

“Inbördeskriget i Syrien rasar inte bara i städerna, utan också på webben och nyhetssidorna. Vad händer med dem som tar på sig uppgiften att berätta – journalisterna och författarna?”

Korrespondenten och författaren Åsne Seierstad, som är känd från bland annat Irakkriget, berättar om sanningens villkor i dagens Syrien. Hon var en av de första journalisterna på plats i Syrien efter upprorens början. Seierstad har fått en rad nationella och internationella utmärkelser, tex norska ”Store journalistprisen”. Samtalsledare är Svenska PENs ordförande Ola Larsmo.

Uppläsningar av författarna Gunnar Ardelius, Per Olov Enquist, Elisabeth Hjorth, Karolina Ramqvist och Sara Stridsberg

Läs mer på Kulturhusets hemsida

Musik:Tomas Andersson Wij
Tucholskypriset: Utdelning av årets pris görs av kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth
Hedersgäster: Martin Schibbye och Johan Persson
Konferencier: Yukiko Duke


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq