Folksam har polisinspirerat spaningsregister på sina kunder

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 januari 2013
- NewsVoice redaktion

Aftonbladet avslöjar att Folksam har ett personregister med känsliga uppgifter om kunder, ett förmodat olagligt register baserat på polisens allmänna spaningsregister.

Klas Beskow tidigare polischef är numera utredningschef på Folksam och anses vara ansvarig för Folksams register baserat på polisens allmäna spaningsregister. Beskow vägrar att svara och sprutar ner Aftonbladets team med sin snökanon när de ställer frågor om registret. Aftonbladet lyckas dock få tag på skadechef AnnKristine Wuopio-Mogestedt som medger att känsliga uppgifter om kunder samlas in och sparas i upp till tio år.

Läs mer

Övervakad av Folksam

Bolaget vet om att registret är olagligt

Folksamchefen vägrar svara på frågor


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *