RS-epidemi fyller akuten på Sahlgrenska – Läkarna förstår inte varför

3

Den här veckan har mer än 120 barn varje dygn kommit in för vård av RS-viruset till Sahlgrenska universitetssjukhuset. Läkarna har ingen förklaring.

De flesta av barnen har haft andningsproblem, och de flesta  – men inte alla – bar också på viruset. Flera andra sjukhus har också påverkats av epidemin. Barnakuten i Borås tar emot omkring 40 barn per dag, uppger lokala medier.

“Det är ingen som vet varför, och jag har ingen teori. Epidemierna kommer tillbaka varje år eftersom man inte blir immun mot RS-infektionen”, säger barnläkaren Anders Lindblad till SVT Nyheter.

Smittskyddsinstitutet har tidigare konstaterat ovanligt många fall tidigt på säsongen.

Läs mer

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Janne
2 januari 2013 kl 10:22

Hur kan det komma sig att så många barn idag inte klarar av en vanlig virusinfektion? Varför har de så låga immunförsvar att de inte klarar av att bryta ner den?
Detta är ett fenomen som uppträtt sedan vaccinerna kom in i bilden, något som läkemedelsindustrin uppfunnit “för att skydda människor”.
Verkligheten visar på något helt annat…

Kan det bero på att de är så belastade med kemikalier? Nästan alla barn idag blir fullpumpade med vacciner så fort de kommer ut ur mammans mage.
En liten referens: http://vaccin.me/2012/09/13/en-nyvaccinerad-person-har-samma-blodbild-som-en-aids-patient/

Bosse
Bosse
Gäst
2 januari 2013 kl 08:14

Efter en solfattig sommar kommer symptomen på D-vitaminbrist (bl a nedsatt immunförsvar) tidigare. Inte så konstigt.

Janne
Reply to  Bosse
2 januari 2013 kl 11:06

Det är en tänkbar anledning, D-vitamin brist leder till nedsatt immunförsvar det stämmer. Samtidigt måste man ha i åtanke att så låga immunförsvar som barn har idag, efter att vaccinationer införts, aldrig har funnits. Det är inte heller så konstigt med tanke på alla kemikalier de innehåller.