RS-epidemi fyller akuten på Sahlgrenska – Läkarna förstår inte varför

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 2 januari 2013
- NewsVoice redaktion

Den här veckan har mer än 120 barn varje dygn kommit in för vård av RS-viruset till Sahlgrenska universitetssjukhuset. Läkarna har ingen förklaring.

De flesta av barnen har haft andningsproblem, och de flesta  – men inte alla – bar också på viruset. Flera andra sjukhus har också påverkats av epidemin. Barnakuten i Borås tar emot omkring 40 barn per dag, uppger lokala medier.

“Det är ingen som vet varför, och jag har ingen teori. Epidemierna kommer tillbaka varje år eftersom man inte blir immun mot RS-infektionen”, säger barnläkaren Anders Lindblad till SVT Nyheter.

Smittskyddsinstitutet har tidigare konstaterat ovanligt många fall tidigt på säsongen.

Läs mer

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Hur kan det komma sig att så många barn idag inte klarar av en vanlig virusinfektion? Varför har de så låga immunförsvar att de inte klarar av att bryta ner den?
  Detta är ett fenomen som uppträtt sedan vaccinerna kom in i bilden, något som läkemedelsindustrin uppfunnit “för att skydda människor”.
  Verkligheten visar på något helt annat…

  Kan det bero på att de är så belastade med kemikalier? Nästan alla barn idag blir fullpumpade med vacciner så fort de kommer ut ur mammans mage.
  En liten referens: http://vaccin.me/2012/09/13/en-nyvaccinerad-person-har-samma-blodbild-som-en-aids-patient/

 • Efter en solfattig sommar kommer symptomen på D-vitaminbrist (bl a nedsatt immunförsvar) tidigare. Inte så konstigt.

  • Det är en tänkbar anledning, D-vitamin brist leder till nedsatt immunförsvar det stämmer. Samtidigt måste man ha i åtanke att så låga immunförsvar som barn har idag, efter att vaccinationer införts, aldrig har funnits. Det är inte heller så konstigt med tanke på alla kemikalier de innehåller.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *