Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

SvD: ”Klardrömmar är som världens bästa dataspel”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 april 2013
- NewsVoice redaktion
Paranormala fenomen. Foto: Shrikesh Kumar. Licens: CC0, Pixabay.com

SvD tog den 16 april upp begreppet klardrömmar, på engelska, “lucid dreams”. Att klardrömma innebär att du är medveten om att du drömmer när du drömmer. Då kan du styra innehåll, händelseförlopp, backa, uppleva igen och spola framåt i dina drömmar. Intresset ökar nu för att lära sig skapa sina egna drömvärldar, skriver SvD idag.

Text: NewsVoice | Bild: Paranormala fenomen. Foto: Shrikesh Kumar. Licens: CC0, Pixabay.com

“I biosuccén ”Inception”, som kom för några år sedan, leker filmskaparen Christopher Nolan med sådana tankar. Huvudpersonerna kan inte bara manipulera sina egna drömmar utan tar sig även in i andra människors drömvärldar för att plantera tankar i deras undermedvetna.”

“Även om det är en skruvad idé så är den inte bara en Hollywoodskapelse. Forskning visar att många människor ibland har så kallade klardrömmar, vilket innebär att man är medveten om att man drömmer – medan man drömmer.”

Även filmen Vanilla sky med Tom Cruise inkluderar begreppet “lucid dreaming”.

Läs mer i SvD


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq