SvD tog den 16 april upp begreppet klardrömmar, på engelska, “lucid dreams”. Att klardrömma innebär att du är medveten om att du drömmer när du drömmer. Då kan du styra innehåll, händelseförlopp, backa, uppleva igen och spola framåt i dina drömmar. Intresset ökar nu för att lära sig skapa sina egna drömvärldar, skriver SvD idag.

Text: NewsVoice | Bild: Paranormala fenomen. Foto: Shrikesh Kumar. Licens: CC0, Pixabay.com

“I biosuccén ”Inception”, som kom för några år sedan, leker filmskaparen Christopher Nolan med sådana tankar. Huvudpersonerna kan inte bara manipulera sina egna drömmar utan tar sig även in i andra människors drömvärldar för att plantera tankar i deras undermedvetna.”

“Även om det är en skruvad idé så är den inte bara en Hollywoodskapelse. Forskning visar att många människor ibland har så kallade klardrömmar, vilket innebär att man är medveten om att man drömmer – medan man drömmer.”

Även filmen Vanilla sky med Tom Cruise inkluderar begreppet “lucid dreaming”.

Läs mer i SvD


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer