”The Yes Men” utmanar världens största företag att göra om och att göra rätt

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 maj 2013
- NewsVoice redaktion

YES3DVD”The Yes Men Fix The World” är en dokumentär om två politiska aktivister Jacques Servin och Igor Vamos som blivit kända för sina oerhört fräcka ”practical jokes” då de spelat rollerna som företagsledare och myndighetsrepresentanter.

De la upp falska hemsidor för att få inbjudningar till slutna konferenser där de ibland lyckades hålla föredrag. De har tom intervjuats av BBC som sänt deras uttalanden i live-sändning och tryckt upp och delat ut 100, 000 exemplar av en utgåva av New York Times fylld enbart med goda nyheter.

Deras budskap är att företagsvärlden och regeringar måste ta ansvar för vad de ställer till med i världen och ”Yes Men” för fram det med både humor och enorm fräckhet.

Jacques Servin är docent vid ”Department of Performance Studies” på ”New York University”. Igor Vamos är docent i ”media arts” på ”Rensselaer Polytechnic Institute”.

www.yeslab.org


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Yes Men