Undertecknad har informerats om att saltet, eller mer korrekt havssaltet, är mycket viktigt för de kroppsliga funktionerna.
Själv dricker jag kranvatten lättsaltat med havssalt för att säkerställa saltbehovet. Dessutom verkar saltet rena vattnet och det blir godare att dricka än det ”döda” kranvattnet.
Text: Torbjörn Sassersson | Foto från Havssalt.com
Läkaren Annika Dahlqvist skriver idag:
Nyhet i medierna igår: För mycket salt i svenska livsmedel.
”Sanningen är snarare tvärtom. Saltbrist är en vanlig orsak till sjukdom och död. Salt är livsnödvändigt att få i sig. Vi utsöndrar hela tiden salt i urin och svett, och det måste ersättas. Däremot har vi inga problem med att göra oss av med ett saltöverskott. Salt utsöndras passivt i njurarna, och sen sker en aktiv återresorbtion efter behov. Salt orsakar inte högt blodtryck och hjärtsjukdom – det är en myt som omhuldas av ”expertisen”, baserat på skräpforskning.”
Läs mer på Annikas blogg
Det finns skäl att återkomma med artiklar om havssaltets välgörande effekt på kroppen. Du kan gärna inkomma med dina erfarenheter av havsalt i mat och dryck eller som medicin.
Använd kontaktformuläret.
Text: Torbjörn Sassersson, redaktör
Hörde att salt naturligt är grått, och att allt vitt salt i affärerna har blekts? Någon som vet något om detta?
Intressant info om salt av Joel Wallach.
”Dr. Joel Wallach talks about the many conditions that stem from low salt levels in the body. You might be surprised to find out what those are!”
http://youtu.be/_9_0gRpt_ok
Det som ”läkarnas” forskning baseras på ang. salt är det raffinerade saltet med bla. Det mkt giftiga kaliumferrocyanid E536 som klumpförebyggande medel och nu efter flera års användande ser läkarna effekterna utav det farliga ”saltet”
http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/97nr3/97-3art8.htm
Det mesta i affären som benäms havssalt är bearbetat för att se bra ut. Det här köper vi, garanterat obearbetat. Det är viktigt att saltet också soltorkas, sägs det.
http://www.spicemaster.se/salt
Hur är det med tillsatser ex. Iod i salt?
De vanliga salt sorterna som finns i alla matvaruaffärer är fabricerat salt där nästan alla mineraler tas bort och sen tillsätter dom jod + antiklump medel.
Antiklumpmedlet sätter igen njurarnas små filter, neufronerna och kan på sikt ge njurskador.
Man kan enkelt räkna ut att detta salt är långtifrån hälsosamt!
Finns det någon lista med bra varor?
Och tillhörande förklaring VARFÖR man valt just denna vara.
Salt, mjöl, basvaror etc.
Mineralvattnet Donat Mg är också mycket bra att använda.
Säljs numera i Citygross-butikerna.
Salt är livsnödvändigt för människan och utan kan vi inte existera.
Havssalt är förvisso okej, men problemet med havssaltet idag är att haven ofta är så förgiftade att havssaltet nuförtiden tyvärr ofta innehåller en hel del tungmetaller.
Jag förordar istället Himalayasalt som är fritt från föroreningar och som dessutom innehåller samtliga mineraler. Det är ur min synvinkel det bästa saltet för människor och djur att inta.